rpi_logo
testing new application (milkyway3)
testing new application (milkyway3)
log in

Advanced search

Message boards : News : testing new application (milkyway3)

1 · 2 · 3 · 4 · Next
Author Message
Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38897 - Posted: 20 Apr 2010, 7:38:28 UTC

I've sent out some workunits for the milkyway3 application. Let me know if you're having any problems with them.
____________

John Clark
Send message
Joined: 4 Oct 08
Posts: 1734
Credit: 64,228,409
RAC: 0

Message 38898 - Posted: 20 Apr 2010, 7:50:47 UTC

I am still running the appl_info file for the GPU 0.23 client. I see the following reports in BM's messages tab -

20/04/2010 08:47:30 FreeHAL@home update requested by user
20/04/2010 08:47:32 FreeHAL@home Sending scheduler request: Requested by user.
20/04/2010 08:47:32 FreeHAL@home Not reporting or requesting tasks
20/04/2010 08:47:37 FreeHAL@home Scheduler request completed
20/04/2010 08:48:06 Milkyway@home update requested by user
20/04/2010 08:48:07 Milkyway@home Sending scheduler request: Requested by user.
20/04/2010 08:48:07 Milkyway@home Requesting new tasks for GPU
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Message from server: No work sent
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home Version 3.


Should I now be thinking of resetting the project for the 3client?

____________
Go away, I was asleep


Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38900 - Posted: 20 Apr 2010, 7:58:31 UTC - in response to Message 38898.

I am still running the appl_info file for the GPU 0.23 client. I see the following reports in BM's messages tab -

20/04/2010 08:47:30 FreeHAL@home update requested by user
20/04/2010 08:47:32 FreeHAL@home Sending scheduler request: Requested by user.
20/04/2010 08:47:32 FreeHAL@home Not reporting or requesting tasks
20/04/2010 08:47:37 FreeHAL@home Scheduler request completed
20/04/2010 08:48:06 Milkyway@home update requested by user
20/04/2010 08:48:07 Milkyway@home Sending scheduler request: Requested by user.
20/04/2010 08:48:07 Milkyway@home Requesting new tasks for GPU
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Message from server: No work sent
20/04/2010 08:48:12 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home Version 3.


Should I now be thinking of resetting the project for the 3client?



There isn't an ATI application for it yet. I'm doing some of the preliminary testing to make sure the workunits are being generated and results reported correctly. If looks like our CUDA apps are having problems at the moment... but we should be adding the ATI applications soon.

There are also some other changes we need to make in the new application. John Vickers just got back to me with the latest astronomy code (with a new model to test), so I'm in the process of updating the code and making sure that works. Should have a new version of the application source out later today.
____________

Profile Arif Mert Kapicioglu
Send message
Joined: 14 Dec 09
Posts: 161
Credit: 582,676,899
RAC: 39,949

Message 38901 - Posted: 20 Apr 2010, 8:09:50 UTC
Last modified: 20 Apr 2010, 8:10:08 UTC

Message from server: No work sent
Message from server: Your computer has no NVIDIA GPU

I'm recently receiving such message. I'm running crossfire ATI and the option of "use if nvidia gpu if present" is no in my preferences.

John Clark
Send message
Joined: 4 Oct 08
Posts: 1734
Credit: 64,228,409
RAC: 0

Message 38904 - Posted: 20 Apr 2010, 9:13:29 UTC
Last modified: 20 Apr 2010, 9:13:46 UTC

Travis - thanks

I will leave things as they are until you give the big nod that the new searches and WUs are out.

It looks like my BM messages have returned to normal -

20/04/2010 10:08:17 Milkyway@home Requesting new tasks for GPU
20/04/2010 10:08:22 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
20/04/2010 10:08:22 Milkyway@home Message from server: No work sent
20/04/2010 10:08:22 Milkyway@home Message from server: (reached limit of 24 tasks in progress)

____________
Go away, I was asleep


biodoc
Send message
Joined: 29 Jul 08
Posts: 1
Credit: 21,700,710
RAC: 43

Message 38908 - Posted: 20 Apr 2010, 12:02:01 UTC

I just finished 8 of the version 3 WU. Computer ID 137302

6 of the 8 had typical run times but 2 had 3x the normal run time. All 8 completed successfully and are waiting for validation. Below is the link to one WU with 3x the runtime.

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=105733605

Windows 7 x64
GTX295
Nvidia Driver 197.45

Mike Sherman*
Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0

Message 38910 - Posted: 20 Apr 2010, 13:25:54 UTC - in response to Message 38897.

Are you referring to Version 30.01? If so I have two running and the % progress bar shows no change after 4-5 hours

Mike

Cliff
Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 32
Credit: 54,169,840
RAC: 381

Message 38912 - Posted: 20 Apr 2010, 13:54:55 UTC

if you have the time... can you explane what will V3 bring to the table?

Mike Sherman*
Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0

Message 38913 - Posted: 20 Apr 2010, 14:24:45 UTC - in response to Message 38910.

Are you referring to Version 30.01? If so I have two running and the % progress bar shows no change after 4-5 hours

Mike


My mistake, it's MilkyWay 3 Version 0.01.
Anyway it did process and is awaiting validation. Just no progress shown on % bar.

Mike

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38919 - Posted: 20 Apr 2010, 18:25:02 UTC - in response to Message 38901.

Message from server: No work sent
Message from server: Your computer has no NVIDIA GPU

I'm recently receiving such message. I'm running crossfire ATI and the option of "use if nvidia gpu if present" is no in my preferences.


Yeah there was an issue with the GPU binaries. I think Anthony has fixed it though -- if not he's currently working on it.
____________

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38920 - Posted: 20 Apr 2010, 18:27:50 UTC - in response to Message 38912.

if you have the time... can you explane what will V3 bring to the table?


I'm going to have to get one of the astronomers to post for more information, but it will allow us a few more things:

1. a more detailed background model of the milky way -- the one we've been using has some issues that we've been trying to address and I think the new application will go some ways to fixing these. basically since no one knows what the background model of the milky way is, we need to different models to find that out. having one that really matches would be a really significant scientific discovery.

2. more detailed information about the fitness of the models. right now the applications are only returning the total fitness of the background model + all the dwarf galaxy tidal streams. the new application will report all of these individually, so we can try new optimization methods that will optimize over each of those individually, which hopefully will help with some of the inconstancies we see from not really knowing what the background model is.
____________

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38921 - Posted: 20 Apr 2010, 18:28:49 UTC - in response to Message 38913.

Are you referring to Version 30.01? If so I have two running and the % progress bar shows no change after 4-5 hours

Mike


My mistake, it's MilkyWay 3 Version 0.01.
Anyway it did process and is awaiting validation. Just no progress shown on % bar.

Mike


I should have the validator up and running for the new application today so these will be getting credit. I'm going to see what's up with the progress bar.
____________

Profile Paul D. Buck
Send message
Joined: 12 Apr 08
Posts: 621
Credit: 161,934,067
RAC: 0

Message 38924 - Posted: 20 Apr 2010, 20:17:18 UTC

I ran a couple off on CUDA and I did not see anything wrong with the progress bar ... maybe I missed it? ... I may have a couple more in the queue...

No way to tell if they are good or not till the validator gets turned on ... seemed to have about what I would expect for run times ...

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38926 - Posted: 20 Apr 2010, 21:20:31 UTC - in response to Message 38924.

I ran a couple off on CUDA and I did not see anything wrong with the progress bar ... maybe I missed it? ... I may have a couple more in the queue...

No way to tell if they are good or not till the validator gets turned on ... seemed to have about what I would expect for run times ...


CUDA ones seem to returning results fine now that Anthony updated the applications. You guys should be getting credit for them tonight.
____________

Profile Paul D. Buck
Send message
Joined: 12 Apr 08
Posts: 621
Credit: 161,934,067
RAC: 0

Message 38927 - Posted: 20 Apr 2010, 21:35:16 UTC - in response to Message 38926.

CUDA ones seem to returning results fine now that Anthony updated the applications. You guys should be getting credit for them tonight.

And some of us can hardly wait! :)

Question, is V 3 the one where there is no output files that I heard you talk about? Or is that a feature still to come?

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38929 - Posted: 20 Apr 2010, 21:44:05 UTC - in response to Message 38927.

CUDA ones seem to returning results fine now that Anthony updated the applications. You guys should be getting credit for them tonight.

And some of us can hardly wait! :)

Question, is V 3 the one where there is no output files that I heard you talk about? Or is that a feature still to come?



V3 is the one with no output files (and no input parameter file), yes.
____________

Mike Sherman*
Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0

Message 38931 - Posted: 20 Apr 2010, 21:47:41 UTC

Presently I have 7 WU's running with several hours on each with no progress bar activity showing. (non-CUDA apps)

Mike

Profile Cori
Avatar
Send message
Joined: 27 Aug 07
Posts: 647
Credit: 27,592,547
RAC: 0

Message 38932 - Posted: 20 Apr 2010, 21:50:39 UTC

When will there be an ATI app to test? *droooooool* ;-)))
____________
Lovely greetings, Cori

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 38933 - Posted: 20 Apr 2010, 21:52:06 UTC - in response to Message 38931.

Presently I have 7 WU's running with several hours on each with no progress bar activity showing. (non-CUDA apps)

Mike


On windows?
____________

Profile BeemerBiker
Avatar
Send message
Joined: 18 Nov 08
Posts: 94
Credit: 678,030,311
RAC: 354,226

Message 38936 - Posted: 20 Apr 2010, 23:18:33 UTC
Last modified: 20 Apr 2010, 23:19:21 UTC

I just processed 12 of them, half were 3.01 and 1/2 were 3.02
on this gtx280 win7 system. All are pending and look ok.

1 · 2 · 3 · 4 · Next
Post to thread

Message boards : News : testing new application (milkyway3)


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2018 AstroInformatics Group