rpi_logo
updated the CPU applications
updated the CPU applications
log in

Advanced search

Message boards : News : updated the CPU applications

1 · 2 · 3 · Next
Author Message
Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 42665 - Posted: 7 Oct 2010, 18:08:46 UTC

Due to the validation issues, I've updated the CPU applications. Hopefully this should fix the problem. Let me know how they're working here.



--Travis
____________

Odysseus
Send message
Joined: 10 Nov 07
Posts: 95
Credit: 7,445,600
RAC: 5,705

Message 42672 - Posted: 8 Oct 2010, 6:23:32 UTC

The PPC Mac applications appear to have been removed:

Thu 7 Oct 21:51:11 2010 Milkyway@home Message from server: No work sent Thu 7 Oct 21:51:11 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home N-Body Simulation is not available for your type of computer. Thu 7 Oct 21:51:11 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home is not available for your type of computer.


____________

Brian Priebe
Send message
Joined: 27 Nov 09
Posts: 108
Credit: 397,545,867
RAC: 65,322

Message 42676 - Posted: 8 Oct 2010, 10:13:45 UTC - in response to Message 42665.
Last modified: 8 Oct 2010, 10:27:31 UTC

Version 0.40 CPU app seems to be behaving itself run-time-wise under Windows. (None returned from here yet for validation though.)

However, WU 162332342 for "de_12_3s_5_76295_1286490124" identifies itself as version "0.04". Is this intentional? The others show "0.40".

EDIT: I detached and reattached for good measure. MW says it is downloading app "milkyway_0.4_windows_intelx86.exe". But CPU WU 162623844 "de_11_2s_5_363797_1286532448" it downloaded immediately thereafter shows an application name of "MilkyWay@Home 0.04".

Magister
Send message
Joined: 22 Nov 07
Posts: 8
Credit: 2,873,855
RAC: 0

Message 42678 - Posted: 8 Oct 2010, 13:50:18 UTC - in response to Message 42676.

hackgrav: tree-incest detected

I got an error with this message in the log, see the unit log here
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=213678672

I'm using milkyway_nbody_0.07_windows_intelx86__sse2.exe

What's this tree-incest?

JanM
Send message
Joined: 11 Feb 10
Posts: 3
Credit: 25,432
RAC: 0

Message 42679 - Posted: 8 Oct 2010, 15:41:25 UTC - in response to Message 42665.

For whatever it's worth to you. The new version 0.40 (milkyway_0.40_windows_x86_64.exe) is running on my Windows machine, but much slower compared to the version 0.19. Where the 0.19 processes 0.001-0.002% per second (I'm a small cruncher), the 0.40 version processes 0.001% per 2 or 3 seconds.
The memory usage of this new version is much lower too (0.19 is on 3100kB and 0.40 on 365kB).
Might be caused by the WU, I don't know(http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/workunit.php?wuid=162711434).

Jan

Brian Priebe
Send message
Joined: 27 Nov 09
Posts: 108
Credit: 397,545,867
RAC: 65,322

Message 42682 - Posted: 8 Oct 2010, 17:21:15 UTC - in response to Message 42679.

For whatever it's worth to you. The new version 0.40 (milkyway_0.40_windows_x86_64.exe) is running on my Windows machine, but much slower compared to the version 0.19.


Just checked my 0.40 WU's. All of them are going to run at least 50% longer than 0.19 typically did. One of them is going to run for a whopping 31hrs on a XEON E5540.

What happened?

JanM
Send message
Joined: 11 Feb 10
Posts: 3
Credit: 25,432
RAC: 0

Message 42683 - Posted: 8 Oct 2010, 17:48:05 UTC - in response to Message 42679.

After almost 3:25 hours of processing this WU 162711434 the estimated remaining time increased with 3:55 hours and it's not even on 5% completion!?!
I see Brian has a similar problem. I'm running on an i7 Q720 (on the CPU, my GPU cannot handle double precision).
If I can choose gives us back the 0.19 version.

_s_t_e_v
Send message
Joined: 26 May 10
Posts: 4
Credit: 6,881,456
RAC: 0

Message 42687 - Posted: 8 Oct 2010, 19:29:23 UTC - in response to Message 42672.

Yup, I'm still getting the same message on my PPC's

Anything I can do to get back to work?


Fri Oct 8 13:10:58 2010 Milkyway@home Message from server: No work sent
Fri Oct 8 13:10:58 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home N-Body Simulation is not available for your type of computer.
Fri Oct 8 13:10:58 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home is not available for your type of computer.

JanM
Send message
Joined: 11 Feb 10
Posts: 3
Credit: 25,432
RAC: 0

Message 42688 - Posted: 8 Oct 2010, 19:31:57 UTC - in response to Message 42683.

After 5hr just over 7% completed, meaning this WU would take 60hrs where 18-19 is normal. I stopped this WU (and all others of v0.40). Temporarily no more Milkyway for me...

Matt Arsenault
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 8 May 10
Posts: 576
Credit: 15,979,383
RAC: 0

Message 42694 - Posted: 8 Oct 2010, 23:26:26 UTC - in response to Message 42688.

The Windows 0.4 binary is mysteriously 2x slower than the same thing on Linux/OS X. We're investigating why.

RadonPL
Send message
Joined: 10 Aug 10
Posts: 4
Credit: 40,826,535
RAC: 6,112

Message 42700 - Posted: 9 Oct 2010, 8:17:12 UTC

I haven't received any ATI WU's in the last few days, but the Server Status shows 100% OK. I've got 2 5850's sitting idle...

Raimund Barbeln
Send message
Joined: 7 Oct 07
Posts: 25
Credit: 29,063,967
RAC: 0

Message 42701 - Posted: 9 Oct 2010, 8:30:52 UTC - in response to Message 42700.

@RadonPL

If you are using BOINC Client 6.11.9, switch back to 6.11.7
6.11.9 contains an error that prevents users from downloading ATI WUs for any project.
____________
When life gives you lemons, make lemonade!

TLSI2000
Send message
Joined: 15 Mar 10
Posts: 17
Credit: 445,722,895
RAC: 130,797

Message 42708 - Posted: 9 Oct 2010, 15:43:36 UTC

What is really painful is to watch one of the new WUs process, then get to that 20-22 hour mark and end in what looks like a 'normal' end of processing, but show up as a computation error. So far, this is about 6 cpu-days of processing that is thrown away. I am close to aborting all MW in the queue and going elsewhere for a while.

Robert Everly
Send message
Joined: 25 May 10
Posts: 1
Credit: 3,793,090
RAC: 0

Message 42709 - Posted: 9 Oct 2010, 20:10:57 UTC

Something is frakked.

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=215114424

:(

Profile The Dreamer*
Avatar
Send message
Joined: 27 Mar 09
Posts: 11
Credit: 471,732
RAC: 0

Message 42710 - Posted: 9 Oct 2010, 22:27:36 UTC

Same problems. 0.04 application, a strange RAC peak some days ago then only validation errors and always "0.02 claimed credits".

Grrr!

Have I to detach and re-install, or is this a project issue as it seems?

The Dreamer
____________

Ski King
Send message
Joined: 7 Nov 09
Posts: 3
Credit: 1,067,898
RAC: 2

Message 42712 - Posted: 10 Oct 2010, 1:25:22 UTC

Just updated to Boinc 6.10.58 and still getting


Sat Oct 9 18:19:34 2010 Milkyway@home Message from server: No work sent
Sat Oct 9 18:19:34 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home N-Body Simulation is not available for your type of computer.
Sat Oct 9 18:19:34 2010 Milkyway@home Message from server: MilkyWay@Home is not available for your type of computer.

Brian Priebe
Send message
Joined: 27 Nov 09
Posts: 108
Credit: 397,545,867
RAC: 65,322

Message 42717 - Posted: 10 Oct 2010, 5:26:54 UTC - in response to Message 42708.

What is really painful is to watch one of the new WUs process, then get to that 20-22 hour mark and end in what looks like a 'normal' end of processing, but show up as a computation error.

Agree. Up to 37 hours here on fast XEON's and it croaks. All of the version 0.40/0.04 are dying on file xfer code -161. Will not be processing any more CPU WU's until this is fixed.

Bob Terrell
Send message
Joined: 8 May 10
Posts: 2
Credit: 32,884,657
RAC: 18,394

Message 42719 - Posted: 10 Oct 2010, 7:03:35 UTC - in response to Message 42712.

Another PPC user here not able to work on this project as of today. I'm wondering if this is intentional (PPC is kinda old...) or simply an oversight. I'll leave it on my BOINC for now, but if it doesn't get anything in a week or two, I'll just assume support was dropped and detach.

Profile Travis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0

Message 42726 - Posted: 10 Oct 2010, 15:38:16 UTC - in response to Message 42717.

What is really painful is to watch one of the new WUs process, then get to that 20-22 hour mark and end in what looks like a 'normal' end of processing, but show up as a computation error.

Agree. Up to 37 hours here on fast XEON's and it croaks. All of the version 0.40/0.04 are dying on file xfer code -161. Will not be processing any more CPU WU's until this is fixed.


Is this for the nbody application or the other one?
____________

Brian Priebe
Send message
Joined: 27 Nov 09
Posts: 108
Credit: 397,545,867
RAC: 65,322

Message 42728 - Posted: 10 Oct 2010, 17:56:09 UTC - in response to Message 42726.
Last modified: 10 Oct 2010, 18:02:08 UTC

Is this for the nbody application or the other one?

None of the WU's had "nbody" anywhere in the name to my recollection. The executable it was using: "milkyway_0.4_windows_intelx86.exe". The ones that errored out have all scrolled off my task list. All of the ones I looked at had names prefixed with DE and a two-digit number. I don't know why some show up as version 0.40 and others 0.04.

Check out CPU ID 161823 and 200321 in your database for more details.

1 · 2 · 3 · Next
Post to thread

Message boards : News : updated the CPU applications


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2018 AstroInformatics Group