Posts by Tex1954
log in
1) Message boards : Number crunching : New 1.42 WU's seem not to use the GPU! (Message 65736)
Posted 13 Nov 2016 by Profile Tex1954
I watched several 1.42 WU's before I disabled downloads...

Seems they run all on CPU and don't use the GPU at all! They take 4000 seconds more or less and do in fact complete, but no GPU activity is seen.

Is it my drivers or something? This on a Win 10 setup with 280X board.

Help!

8-)
2) Message boards : Number crunching : Out Of Work? (Message 65366)
Posted 2 Oct 2016 by Profile Tex1954
My setups still running out of work as well... even running 1 task per GPU it still runs out and sits for a LONG time doing nothing..

For years, never had any problems... too many users now?

Help!!!

8-)
3) Message boards : Number crunching : Out Of Work? (Message 65347)
Posted 29 Sep 2016 by Profile Tex1954
It used to work well, then it pooped out, then it started working well again, and now the same problem.

Have a setup with two AMD 7970's and I only get a few or none WUs for each request... then wait at least another minute before I can try again. The setup clears WUs so fast that a minimum of 30 WUs is needed to keep it working...

Sigh...

HELP!

:D
4) Message boards : News : GPU Issues Mega Thread (Message 65168)
Posted 18 Sep 2016 by Profile Tex1954
Well, my GPU issue is I can't keep them busy anymore...

The server seems to have slowed down. I can't cache enough WU's to keep busy!

I run 2 WU per card and have two 7970's and one R9 280X doing Milkyway...

It always pauses 1 minute after each update and buy the time 1 minute expires, the WU's are already all done OR the setup requests more work and gets none/little several times in a row!!!

Win-F13

96220 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:03 AM Reporting 16 completed tasks
96221 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:03 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96222 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:04 AM Scheduler request completed: got 0 new tasks
96223 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:09 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_3_1471352126_34821001_1 finished

96322 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:30 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96323 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:32 AM Scheduler request completed: got 7 new tasks
96324 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322413_0
96325 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322405_0
96326 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322406_0
96327 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322410_0
96328 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322413_0 finished
96329 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322405_0 finished
96330 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322406_0 finished
96331 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322410_0 finished
96332 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_2_1471352126_36322419_0
96333 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322404_0
96334 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322407_0
96335 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:04 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322407_0 finished
96336 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:10 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_2_1471352126_36322419_0 finished
96337 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:10 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322404_0 finished
96338 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Sending scheduler request: To report completed tasks.
96339 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Reporting 7 completed tasks
96340 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96341 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:40 AM Scheduler request completed: got 2 new tasks
96342 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:42 AM Starting task de_modfit_fast_15_3s_136_fixedangles3_3_1471352126_36322870_0
96343 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:42 AM Starting task de_modfit_fast_15_3s_136_fixedangles3_3_1471352126_36322868_0

Win-F21

104581 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:05 AM Reporting 10 completed tasks
104582 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:05 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
104583 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:06 AM Scheduler request completed: got 3 new tasks


This has been going on for days now...

HELP!

8-)
5) Message boards : Number crunching : GPU WU runtimes too short: Wast of compute power (Message 65145)
Posted 15 Sep 2016 by Profile Tex1954
The server seems to have slowed down. I can't cache enough WU's to keep busy!!!

I run 2 WU per card and have two 7970's and one R9 280X doing Milkyway...

It always pauses 1 minute after each update and buy the time 1 minute expires, the WU's are already all done OR the setup requests more work and gets none/little several times in a row!!!

Win-F13

96220 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:03 AM Reporting 16 completed tasks
96221 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:03 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96222 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:04 AM Scheduler request completed: got 0 new tasks
96223 Milkyway@Home 9/15/2016 3:25:09 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_3_1471352126_34821001_1 finished

96322 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:30 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96323 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:32 AM Scheduler request completed: got 7 new tasks
96324 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322413_0
96325 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322405_0
96326 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322406_0
96327 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:34 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322410_0
96328 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322413_0 finished
96329 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322405_0 finished
96330 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322406_0 finished
96331 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322410_0 finished
96332 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_2_1471352126_36322419_0
96333 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322404_0
96334 Milkyway@Home 9/15/2016 3:29:52 AM Starting task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322407_0
96335 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:04 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322407_0 finished
96336 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:10 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_2_1471352126_36322419_0 finished
96337 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:10 AM Computation for task de_modfit_fast_19_3s_136_ModfitConstraints1_1_1471352126_36322404_0 finished
96338 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Sending scheduler request: To report completed tasks.
96339 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Reporting 7 completed tasks
96340 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:38 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
96341 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:40 AM Scheduler request completed: got 2 new tasks
96342 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:42 AM Starting task de_modfit_fast_15_3s_136_fixedangles3_3_1471352126_36322870_0
96343 Milkyway@Home 9/15/2016 3:30:42 AM Starting task de_modfit_fast_15_3s_136_fixedangles3_3_1471352126_36322868_0

Win-F21

104581 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:05 AM Reporting 10 completed tasks
104582 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:05 AM Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
104583 Milkyway@Home 9/15/2016 3:34:06 AM Scheduler request completed: got 3 new tasks


HELP!

8-)
6) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63247)
Posted 20 Mar 2015 by Profile Tex1954
I might add that some playing around with clocks and memory speeds on the GPU's has allowed me to sort of tune the setups and greatly reduce errors...

We will see how it goes, but so far so good..

8-)
7) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63241)
Posted 17 Mar 2015 by Profile Tex1954
I get funny waveforms in MSI Afterburner using 13.2 moded drivers OR using the latest 14.2 drivers. CPU makes no difference.

The only difference between the E3-1230 setup and the 2600K setup is the PCIe bus speed... PCIe 3.0 vs. 2.0.

Notice it sometimes drops into low clock mode, a slight change of the clock speeds below default corrects it... or seems to.

I've run the clocks as low at 580MHz and seems the slower speeds create fewer errors...



In any case, there is something weird with the modified fit WU's for sure. Both setups perform the same weather using reference 7970 or latest Saphire R9 280x.

8-)
8) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63237)
Posted 15 Mar 2015 by Profile Tex1954
Well, I've had some Modified Fit WU's get hung on 2 systems running them... abort them and the system hangs for some reason... reboot and things running better now. Seems there was something wrong with some of them.

Also, I was getting very strange GPU Usage waveforms from them. They seem to have settled down now...

All of this is obviously a coding problem on the project side OR something wrong with the BOINC control side or possibly both. I simply don't know...

Anyways, off to other places for a day or two then be back...

I hope the folks can figure out what is wrong...

8-)
9) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63228)
Posted 14 Mar 2015 by Profile Tex1954
I've tried 2 versions of windows (re-installed twice from scratch), tried three (3) different 7970 cards, tried everything I can think of and running pure stock speeds with NO overclocks and I still get a a lot of validate errors on modified fit tasks as before...

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=612072&offset=0&show_names=0&state=5&appid=10

Hope this helps... other tasks seem fine... other projects no problem either.

It's still only the Modified fit tasks giving me INVALID results... I have the E3-1230 and 2600K setups running ONLY modified fit tasks now for you... I also may add that from time to time a WU fails quickly and has caused a BSOD or more often causes the GPU to reset to a low clock speed and stay there... Driver versions make no difference.


8-)
10) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63224)
Posted 13 Mar 2015 by Profile Tex1954
Hey guys - any chance you can post the log output on the errored units? Or link us to one of these results? We need something to go on...

One of the advantages of the forums is that posts can get community support. Since we do not have access to every possible hardware configuration, this is usually the way to go. If you have an issue that you think needs to be addressed directly by the team, you should send it to our email address, which is displayed in various places: astro[at]cs.lists.rpi[dot]edu


Sure...

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?userid=159224&offset=0&show_names=0&state=5&appid=

All my errors...

8-)

PS: I might add that last I checked, my 6970 or 6990 cards don't work with newer tasks with OpenCL drivers past 12.4 without major errors... but they work fine with later drivers on other projects... might have to test that again... In fact, I think later drivers mess up with 7970/ R9 280x as well..
11) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63213)
Posted 11 Mar 2015 by Profile Tex1954
... results are "born" with quorum and replication = 1, which is increased during their lifetime.

Situation changed, my host seems to be classified "reliable" now and results are accepted without having a wingman.

So that configuration setting does have the potential to increase the overall project performance.


Well, I'm still getting about 1.5% errors on Modified Fit tasks on ALL systems, even the E3-1230 setup...

The problem is NOT with my hardware, but rather with the MW code somehow... and still no response from the managers...

You know, we paid to keep this project going, would be NICE if they could support us a bit, unless they will be giving up after funds run out again...

Sheesh...
12) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63069)
Posted 25 Jan 2015 by Profile Tex1954


I have very good luck with my two Sabertooth motherboards. Hope you find the same.

Cheers, Keith



So far so good on the Sabertooth... running like a clock since I replaced the suspect mobo...

I suppose the error rate is going to stay with us as well... mine is decreasing now and is less than 1% overall... happy with that! Like my OLD Sabertooth 990X as well...

15600 tasks, 80 errors...

8-)
13) Message boards : Number crunching : Computation errors (Message 63068)
Posted 25 Jan 2015 by Profile Tex1954
Hi all

Back crunching after a very long time away.

I keep getting errors but only on MilkyWay@home 1.02 units.

I am running a 5850 card with the latest ATI driver. If I remember correctly sometimes it's the driver that's the problem. If so which driver should I be using and where can I find them.

Thanks all, it's good to be back. Even though my brothers infected computer was still crunching, lol.


If you are having driver problems, you may try the 12.4 moded drivers... These are the only ones that work with my 6990...

http://www.darkryder.com/downloads/

8-)
14) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 63054)
Posted 19 Jan 2015 by Profile Tex1954
Hmm, seems one of my systems lost a Mobo... the 8x8 PCIe 2.0 one... sooo, replaced it with a Sabertooth 16x16 and going to try the dual card thing again...

Seems the Mobo lost a PCIe lane on one slot... that is possibly due to a card that went bad some months ago.

It is possible the DUAL card tests are not so accurate because of that.

Anyways, we will see... running a 7970 and GTX 670 together on the Sabertooth to see how it goes..

8-)
15) Message boards : Number crunching : MilkyWay@Home v1.02 (opencl_amd_ati) Compute Errors (Message 63052)
Posted 19 Jan 2015 by Profile Tex1954
Well, for older AMD/ATI cards, I use 13.1 modified drivers. (Amd 13.1 w/ 12.4 opencl for boinc)

http://www.darkryder.com/downloads/

Seems anything past these drivers (opencl wise) doesn't work for Milkyway on 6xxx and 5xxx vintage cards.

You using newer drivers?

8-)
16) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 62986)
Posted 11 Jan 2015 by Profile Tex1954
That IS a lot of testing I wouldn't have the patience for. I run two identical Nvidia cards in Sabertooth 990FX motherboards. I had the issue with the GTX 670's and now still with the GTX 970's. The cards will run the tasks from SETI and Einstein with NO issues. Just have the problem with the Modified Fit tasks ... about a 3% error rate. No problem with the standard GPU tasks. I ran with the problem with the 670's, stopped the Modified Fit and retried again with the 970's to see if the change in cards might have fixed the issue. Still have the problem so have turned off the Modified Fit again. I think, like you do that the problem is with BOINC or the application itself. Running the latest BOINC and only a point version or two behind the current drivers. Had to update the Nvidia drivers so they could handle the 970's.

As I stated, the error rate is only about 3% on the Modified Fit. The majority of tasks finish correctly. I think there is some kind of contention problem going on. Whether it is with the application, BOINC or the hardware.... I don't know. I tried running single task, single project on the cards and it made no difference in the error rate. From your experiments, I kinda don't think it is a hardware issue. Wish the project app developers would chime in on this observed behavior and issue some kind of statement on what the issue is.

Cheers, Keith


With Einstein being down, I've been running MW on another system... a totally stable XEON E3-1230 V2 3.5GHZ on new Z77 mobo and have 182 invalid and 4155 valid on a 7970 using AMD 14.12 drivers and BOINC 7.4.36... looks like about 4.5% error rate at slightly less than stock speeds.

Soo, there is for sure a problem with the tasks somehow and it would be really nice if some developer could figure it out... All these errors can't be helping the project...

8-)
17) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 62943)
Posted 3 Jan 2015 by Profile Tex1954
Well, I did also check to see if I can still run my 6990 with 12.4 and it still works, but anything past 12.8 fails miserably.

I wish someone somewhere (maybe the development folks at MW?) would nail down the 69xx series problems and dual GPU problems so more folks could participate.

Seems to ME we sorta PAYED them to do it didn't we?

How about some help guys!

Good crunching and Happy New Year!

8-)
18) Questions and Answers : Windows : Work Units with Computation Error (Message 62814)
Posted 10 Dec 2014 by Profile Tex1954
Y'all really need to see what is up with the Modified Fit code... the error rates are way too high and there is an obvious problem when running 2 7970 GPU's on a single Mobo even at stock settings or even reduced speed settings.

Other than that, I have to agree that at least "I" donate for the project, not to receive any gift in return. It's nice, but a cheapo case badge or something cheaper would be better from my point of view.

Keeping you all going is payback in itself!

JMHO

8-)
19) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 62803)
Posted 8 Dec 2014 by Profile Tex1954
I just wanted to narrow it down. I've also tested some overclocking and it's very very sensitive to anything not perfect. A very slight change up/down can make the WU's in question fail... and it doesn't seem to be a real problem per-se, rather I think it's a timing problem somehow on the PCIe buss. But, that is speculation.

It could easily be a base OpenCL driver problem that only shows up when two cards are being used. Personally, I haven't debug tools to even begin to assess the problem area nor the expertise.

In any case, I've about done all I can... I can always make the Modified Fit WU's fail with a marginal overclock... it's very touchy... but I can also overclock the boards 10% without problems.

Sooo, somebody else will have to figure out the rest.

8-)
20) Message boards : Number crunching : What is the cause of these 'validate errors' (Message 62801)
Posted 8 Dec 2014 by Profile Tex1954
Okay, moved two 7970's to my Sabertooth 990FX and tried all the tests again... same kind of failures on this DUAL PCIe 16x16 setup. The PCIe buss width seems not to be an issue, merely the fact that two AMD cards are installed. IF I run ONLY one card or the other, it works fine.

IF I run MW on either card and anything else on the other, it screws up also.

Sooo, seems there is definitely something wrong with Modified Fit tasks since no problems of any sort are exhibited on any other MW tasks or other projects with DUAL 7970's.

To solve the problem, I swapped a GTX 670 from one system with one of the 7970's and swapped tasks on systems. This seems to work fine so far... MW on the 7970 and another project on the 670.

Again, I am only running Modified Fit tasks...

8-)

PS: FWIW, install NVidia drivers, then re-install the AMD drivers and make sure the AMD/ATI card is the MAIN display in the FIRST PCIe slot and it all works fine. Doesn't seem to work in the reverse... AMD insists it be king I suppose... LOL!


Next 20

Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2017 AstroInformatics Group