Welcome to MilkyWay@home

HD5870


Advanced search

Message boards : Number crunching : HD5870
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

AuthorMessage
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32702 - Posted: 24 Oct 2009, 12:25:40 UTC

>coproc
That's what I'm running under xp, ccc v8.12 and Cluster v2.0 with my 4870s.
I read on the board and found from googling that there are no xp drivers for the 5870, which is why I got it with ccc v9.10 installed.
So until someone decides to answer my message 32661 I've just detached from mw on that pc and am running cpdn on the cpu.

Thanks again, Tombei.
Cheers,

PeterV

.
ID: 32702 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileBeyond
Avatar

Send message
Joined: 15 Jul 08
Posts: 383
Credit: 602,416,092
RAC: 273,013
500 million credit badge13 year member badge
Message 32706 - Posted: 24 Oct 2009, 15:19:36 UTC - in response to Message 32700.  

Once ATI applications are fully integrated into BOINC then it is possible that the horror of a reduce towards zero credit scheme for GPUs will be unleashed.

ATI apps are fully integrated, it's just that no one has updated the server side here. I wonder what is being proposed for credits? If DA has any say it will probably be inane. The BOINC benchmark system is a joke. His SETI project is a total mess and everyone has to lower their projects to the level of the most poorly run of course...
ID: 32706 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileZanth
Avatar

Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 109,057,310
RAC: 17,297
100 million credit badge13 year member badge
Message 32708 - Posted: 24 Oct 2009, 17:43:04 UTC - in response to Message 32706.  
Last modified: 24 Oct 2009, 17:56:23 UTC

I honestly don't know which Catalyst my card came with, it wasn't exactly labeled on the disc. The driver itself is v8.651.0.0 if that helps at all.



Edit: I just saw the bit in your message about having loaded the app_info 10b client... the 64 bit windows that stuff goes in a different folder. C:\ProgramData\BOINC\projects\milkyway.cs.rpi.edu_milkyway on my machine. Mayhaps you didn't put them in the right spot? You are right, it should not even RUN the CPU app at all if you have the GPU app_info one in place.
ID: 32708 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Hans-Ulrich Hugi

Send message
Joined: 14 Sep 09
Posts: 7
Credit: 163,221,288
RAC: 0
100 million credit badge12 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 32719 - Posted: 25 Oct 2009, 9:37:47 UTC

@verstapp
Catalyst 9.10 drivers for WinXP support the 58x0 series. Only the 57x0 cards are yet unsupported. But (at least me) i'm still suffering a lot of VPU recovery under WinXp with 4870 and 5870 - this does not happen under Vista32/64 or Win7 64.
ID: 32719 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32723 - Posted: 25 Oct 2009, 10:13:55 UTC

Mine has win7 home premium/64.
My builder delivered the boxed disc to me this afternoon, a sunday afternoon in between picking up his daughter from basketball and delivering her to fusball - dedicated. As a gamer he had automatically installed the latest [best??] driver from the net. I uninstalled 9.10, restarted, installed the boxed disc, restarted, resumed mw, 'downloading 'gpu' wus', but then proceeded to start crunching them on the cpu. It seems we have some way to go yet.
Cheers,

PeterV

.
ID: 32723 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32724 - Posted: 25 Oct 2009, 11:17:30 UTC

Update - And having had my 5870 sitting idle for a bit over two days I thought I'd try collatz, now that I'd installed the boxed driver. So I attached, and thought I'd go and d-l the opti apps. By the time I'd d-l'd the two 64bit apps, both ati and amd, t'be shure, t'be shure, the first wu was already finished. 4mins24sec - some projects are simpler than mw...
Cheers,

PeterV

.
ID: 32724 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileGalaxyIce
Avatar

Send message
Joined: 6 Apr 08
Posts: 2018
Credit: 100,142,856
RAC: 0
100 million credit badge14 year member badge
Message 32725 - Posted: 25 Oct 2009, 11:41:33 UTC - in response to Message 32724.  

- some projects are simpler than mw...


Yes, like CPDN which requires no GPU at all :p


ID: 32725 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 486
Credit: 575,229,693
RAC: 107,116
500 million credit badge14 year member badge
Message 32727 - Posted: 25 Oct 2009, 12:30:24 UTC

@verstapp
Catalyst 9.10 drivers for Win XP support the 58x0 series. Only the 57x0 cards are yet unsupported. But (at least me) I'm still suffering a lot of VPU recovery under Win Xp with 4870 and 5870 - this does not happen under Vista32/64 or Win7 64.


The 9.10 Drivers may support the 5870's but you still get VPU Errors with them running Win XP Pro 64-Bit. I've tried the Beta 9.10's and the Regular 9.10's and still get VPU's with either version.

Seems like I can get about 30-35 Minutes before the VPU occurs but occur it will, as long as I don't try to do anything with the Box it will run for awhile but eventually the VPU will happen.
ID: 32727 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 486
Credit: 575,229,693
RAC: 107,116
500 million credit badge14 year member badge
Message 32730 - Posted: 25 Oct 2009, 14:07:17 UTC

I just did have my Win XP 64-Bit Box with 2 5870's running the Milkyway Project for 90 Minutes before it had a VPU error. As long as I don't do anything else with the Box like open files or Web Browse the Cards seem to stay running. But as soon as I do something like I just did to incur the VPU Error it won't stay running the Wu's. The Wu's say their running but their not and I have to exit & restart BOINC to get the Wu's actually running again.
ID: 32730 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileZanth
Avatar

Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 109,057,310
RAC: 17,297
100 million credit badge13 year member badge
Message 32732 - Posted: 25 Oct 2009, 16:18:59 UTC - in response to Message 32724.  

Update - And having had my 5870 sitting idle for a bit over two days I thought I'd try collatz, now that I'd installed the boxed driver. So I attached, and thought I'd go and d-l the opti apps. By the time I'd d-l'd the two 64bit apps, both ati and amd, t'be shure, t'be shure, the first wu was already finished. 4mins24sec - some projects are simpler than mw...



This suggests even more to me that you maybe put the MW ATI app in the wrong folder on your 64 bit OS. If Collatz is working fine, and MW still crunches on the CPU, it really says to me that the optimized app was placed in the wrong folder. Check my above post to confirm you did place it in the correct directory? If not, I apologize and have nothing more to suggest. :(
ID: 32732 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32736 - Posted: 25 Oct 2009, 19:26:15 UTC

Which is exactly what I asked for in my message 32661 - how to install mw for 5870. Still no replies...
Cheers,

PeterV

.
ID: 32736 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileThe Gas Giant
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 07
Posts: 1947
Credit: 240,884,648
RAC: 0
200 million credit badge14 year member badge
Message 32737 - Posted: 25 Oct 2009, 19:30:50 UTC - in response to Message 32736.  

Which is exactly what I asked for in my message 32661 - how to install mw for 5870. Still no replies...

CP has said a lot on utilising a 64 bit file browser as the 32 bit one doesn't show the 64 bit directories - or something along those lines - and you need to put the files in the 64 bit directory.
ID: 32737 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileZanth
Avatar

Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 109,057,310
RAC: 17,297
100 million credit badge13 year member badge
Message 32740 - Posted: 25 Oct 2009, 20:12:58 UTC - in response to Message 32736.  

I just saw the bit in your message about having loaded the app_info 20b client... the 64 bit windows that stuff goes in a different folder. C:\ProgramData\BOINC\projects\milkyway.cs.rpi.edu_milkyway on my machine. Mayhaps you didn't put them in the right spot? You are right, it should not even RUN the CPU app at all if you have the GPU app_info one in place.



By that I meant the files form the brilliantsite get unzipped into that folder, rather than the location it goes in a 32 bit Windows XP. Otherwise the process is the same. I just unzipped straight into the above folder and loaded up BOINC, no problems.
ID: 32740 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32746 - Posted: 25 Oct 2009, 21:30:05 UTC
Last modified: 25 Oct 2009, 21:32:23 UTC

@GG
So does win7 home premium 64 default to a 32bit file browser? If so then where do we get the 64bit one? Alternately, an installation program might help.
Cheers,

PeterV

.
ID: 32746 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileThe Gas Giant
Avatar

Send message
Joined: 24 Dec 07
Posts: 1947
Credit: 240,884,648
RAC: 0
200 million credit badge14 year member badge
Message 32749 - Posted: 25 Oct 2009, 22:01:30 UTC - in response to Message 32746.  
Last modified: 25 Oct 2009, 22:03:21 UTC

@GG
So does win7 home premium 64 default to a 32bit file browser? If so then where do we get the 64bit one? Alternately, an installation program might help.

No idea about 7, but I know for XP 64/Vista 64, CP has discussed it in some threads on this forum, you may have to search for the discussion. Since I'm still on XP 32bit I don't have the knowledge or the desire to find it until I do the magical upgrade.....
ID: 32749 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileZanth
Avatar

Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 109,057,310
RAC: 17,297
100 million credit badge13 year member badge
Message 32752 - Posted: 26 Oct 2009, 4:52:28 UTC - in response to Message 32746.  

@GG
So does win7 home premium 64 default to a 32bit file browser? If so then where do we get the 64bit one? Alternately, an installation program might help.


By my experience, the folder required was visible by default in Win7. Are you even reading my posts? I am trying to help.
ID: 32752 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profileverstapp
Avatar

Send message
Joined: 26 Jan 09
Posts: 589
Credit: 497,834,261
RAC: 0
300 million credit badge13 year member badge
Message 32758 - Posted: 26 Oct 2009, 8:56:18 UTC

> I am trying to help.
I wonder. Answering my initial question would be a good start.
Cheers,

PeterV

.
ID: 32758 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Vid Vidmar*
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 81
Credit: 60,360,858
RAC: 0
50 million credit badge14 year member badge
Message 32765 - Posted: 26 Oct 2009, 10:50:19 UTC - in response to Message 32730.  

I just did have my Win XP 64-Bit Box with 2 5870's running the Milkyway Project for 90 Minutes before it had a VPU error. As long as I don't do anything else with the Box like open files or Web Browse the Cards seem to stay running. But as soon as I do something like I just did to incur the VPU Error it won't stay running the Wu's. The Wu's say their running but their not and I have to exit & restart BOINC to get the Wu's actually running again.


Hey.
Congrats on this success. I couldn't ever keep my VPU working for longer than just a couple ms after WU start. From your description, I'd guess that VPU hangs whenever there is a massive screen update. Could it be: system requests screen update, during which a part of MW code runs, suspending screen update, which in return does something to running drivers, ... Have you tried tweaking f, w and b command line parameters? I will try using f60 and/or w2.0 just to see if shorter work packages or giving more time between them has any effect at all.
BR,
ID: 32765 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
STE\/E

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 486
Credit: 575,229,693
RAC: 107,116
500 million credit badge14 year member badge
Message 32769 - Posted: 26 Oct 2009, 13:12:45 UTC

Yes, try to do anything like open Windows Explorer or Internet Explorer or even something as simple as opening up the Task manager can bring a VPU Recovery. Doing nothing can bring it too, with the 9.8 & 9.10 Beta Drivers I would get a VPU Error after 30-35 Minutes so it was an improvement with the 9.10 non-beta Drivers to keep runing the Wu's for 90 Minutes. I only got the VPU Error because I started opening things up to see it it would happen, the VPU Error that is. I don't know how long it would have stayed running if I wouldn't have done that.

I haven't Tweaked anything because I really don't have any idea what the Tweaks are for so I'd just be flying blind if I started Tweaking. I run Collatz exclusively now where I don't have any VPU Errors and no Tweaking is required, at least not for my systems anyway ... :)
ID: 32769 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Vid Vidmar*
Avatar

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 81
Credit: 60,360,858
RAC: 0
50 million credit badge14 year member badge
Message 32789 - Posted: 26 Oct 2009, 19:00:59 UTC - in response to Message 32769.  

...
I haven't Tweaked anything because I really don't have any idea what the Tweaks are for so I'd just be flying blind if I started Tweaking. I run Collatz exclusively now where I don't have any VPU Errors and no Tweaking is required, at least not for my systems anyway ... :)


You can read all about them in readme file that comes with ati optimized apps. So, if you are using those apps, you should have already read it ;D
BR,


ID: 32789 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 . . . 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

Message boards : Number crunching : HD5870

©2022 Astroinformatics Group