Welcome to MilkyWay@home

testing new application (milkyway3)


Advanced search

Message boards : News : testing new application (milkyway3)
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next

AuthorMessage
John Clark

Send message
Joined: 4 Oct 08
Posts: 1734
Credit: 64,228,409
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38938 - Posted: 20 Apr 2010, 23:37:03 UTC

Were they giving different times to the 0.23 clients?
Go away, I was asleep


ID: 38938 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38940 - Posted: 20 Apr 2010, 23:48:37 UTC

One question is what are they designated as so I can set up an app_info file correctly.

I tried it as milkyway3, but that did not seem to work.

<app_info>
 <app>
  <name>milkyway3</name>
 </app>
 <file_info>
  <name>milkyway3_0.02_x86_64-apple-darwin</name>
  <executable/>
 </file_info>
 <app_version>
  <app_name>milkyway3</app_name>
  <version_num>02</version_num>
  <file_ref>
   <file_name>milkyway3_0.02_x86_64-apple-darwin</file_name>
   <main_program/>
  </file_ref>
 </app_version>
</app_info>

ID: 38940 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 38943 - Posted: 21 Apr 2010, 0:32:50 UTC - in response to Message 38938.  

Were they giving different times to the 0.23 clients?


0.23 shouldn't be able to run those workunits.
ID: 38943 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfilePaul D. Buck

Send message
Joined: 12 Apr 08
Posts: 621
Credit: 161,934,067
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 38946 - Posted: 21 Apr 2010, 3:07:11 UTC - in response to Message 38929.  

Question, is V 3 the one where there is no output files that I heard you talk about? Or is that a feature still to come?

V3 is the one with no output files (and no input parameter file), yes.

Ok, thanks... way cool ... I have 6-7 run all waiting validation ... :)

Not sure if there is any more to get ... I guess I will just have to wait events ... :)

Thanks for the info... I am so excited to see v3 get going ... faster server! Yea! :)
ID: 38946 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Mike Sherman*

Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0
50 million credit badge9 year member badge
Message 38947 - Posted: 21 Apr 2010, 3:50:38 UTC - in response to Message 38933.  

Presently I have 7 WU's running with several hours on each with no progress bar activity showing. (non-CUDA apps)

Mike


On windows?


Yes, Windows 7

Mike
ID: 38947 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileCesium_133*

Send message
Joined: 22 Jan 09
Posts: 1
Credit: 157,278
RAC: 46
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 38948 - Posted: 21 Apr 2010, 3:56:46 UTC

I have one WU trying to download itself:

de_new_test_1605_1271651869_search_parameters

which has been trying to download for the better part of a day. I don't pretend to know which WU's are of which family, but I can say that this one is not getting to me. My Messages tab tells me that there's nothing wrong with my end or my connections...
ID: 38948 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 38949 - Posted: 21 Apr 2010, 5:55:13 UTC - in response to Message 38948.  

I have one WU trying to download itself:

de_new_test_1605_1271651869_search_parameters

which has been trying to download for the better part of a day. I don't pretend to know which WU's are of which family, but I can say that this one is not getting to me. My Messages tab tells me that there's nothing wrong with my end or my connections...


I'd just kill that workunit.
ID: 38949 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ftpd

Send message
Joined: 21 Nov 08
Posts: 23
Credit: 7,466,082
RAC: 0
5 million credit badge10 year member badge
Message 38954 - Posted: 21 Apr 2010, 7:41:51 UTC

new version Milkyway 3 does not work on fermi-cards!
Correct?
When can i use my new cards for Milkyway again?

Ton (ftpd)
Ton (ftpd) Netherlands
ID: 38954 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
John Clark

Send message
Joined: 4 Oct 08
Posts: 1734
Credit: 64,228,409
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38955 - Posted: 21 Apr 2010, 7:45:01 UTC

I have just tried to reset the project without successfully pulling down the new V3 stock GPU client.

I will try a project detach and reattach from BAM
Go away, I was asleep


ID: 38955 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 38956 - Posted: 21 Apr 2010, 7:48:23 UTC - in response to Message 38954.  

new version Milkyway 3 does not work on fermi-cards!
Correct?
When can i use my new cards for Milkyway again?

Ton (ftpd)


If it can't do double precision math you can't use it. Sorry, but we need more precision than single precision :(

ID: 38956 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 38957 - Posted: 21 Apr 2010, 7:48:56 UTC - in response to Message 38955.  

I have just tried to reset the project without successfully pulling down the new V3 stock GPU client.

I will try a project detach and reattach from BAM


We still don't have all versions of the application up and going yet, so that might be part of your problem.
ID: 38957 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Emanuel

Send message
Joined: 18 Nov 07
Posts: 280
Credit: 2,442,757
RAC: 0
2 million credit badge10 year member badge
Message 38960 - Posted: 21 Apr 2010, 8:26:49 UTC - in response to Message 38956.  

If it can't do double precision math you can't use it. Sorry, but we need more precision than single precision :(

The Fermi cards can all do double precision, even if Nvidia -have- artificially capped them. The problem, as I recall, is that the application checks for CUDA compute capability 1.3, and the Fermi cards have compute capability 2.0. So it should test for >= 1.3 instead.
ID: 38960 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 38961 - Posted: 21 Apr 2010, 8:42:24 UTC - in response to Message 38960.  

If it can't do double precision math you can't use it. Sorry, but we need more precision than single precision :(

The Fermi cards can all do double precision, even if Nvidia -have- artificially capped them. The problem, as I recall, is that the application checks for CUDA compute capability 1.3, and the Fermi cards have compute capability 2.0. So it should test for >= 1.3 instead.


That might be the issue. I'll pass it on to Anthony.
ID: 38961 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfilePaul D. Buck

Send message
Joined: 12 Apr 08
Posts: 621
Credit: 161,934,067
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 38976 - Posted: 21 Apr 2010, 14:30:47 UTC

There is a also a bug in the versions description code in some versions of BOINC. I do not recall which of the versions gets it right. You may have to up BOINC to v 6.10.45 or .46 to get that change.
ID: 38976 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38986 - Posted: 21 Apr 2010, 23:07:15 UTC

I discovered that the if I download the file with my browser on the iMac, it does not have the execute bit set on it.

Once I detached and reattached it downloaded the new app and it did have the execute bit set.
ID: 38986 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileJoses
Avatar

Send message
Joined: 8 Jul 09
Posts: 19
Credit: 870,475
RAC: 463
500 thousand credit badge10 year member badge
Message 39000 - Posted: 22 Apr 2010, 7:28:53 UTC

Well, decided to allow another milkyway WU to be crunched through. This WU is massive at 115 estimated hours to crunch.

I'm currently running Mandriva 2010.1 beta so I tend to see a lot of patching and updates in the beta stage. Some patches require restarts, while others require only logouts/logins.

What I've noticed is that before I shut down this last time, I had 23hours done and 102hours to go. did a reboot due to the last patch, took a look and I see I'm back again at the initial value of 115 hours to go again (23 hours done).

My opinion is this 3.0 workunit is not desktop friendly because users are likely going to shut down their computers at night and start up the next day, which means that with checkpoints this far apart, I don't think the average desktop user is going to accomplish a workunit (sempron 2+GHz machine with only a basic built-in graphics card).

At 115hours to be done before Apr29th, this looks like something you would run on a server that's waiting for something to do 24x7, not a desktop that is only run sporadicly when needed.

Another thing to consider is if the average default boinc setup is set to switch every 1 hour between science projects, then we have a problem with this app if it is going to reset back if the save points are too far apart.

(right now this computer is set to change projects after 4000+ minutes due to the out of ordinary save points for cosmos, so I don't know if that is affecting milkyway's savepoints).
http://www.joescat.com/boinc/
ID: 39000 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
J. G. Peter Goes
Avatar

Send message
Joined: 15 Feb 10
Posts: 5
Credit: 130,492
RAC: 0
100 thousand credit badge9 year member badge
Message 39005 - Posted: 22 Apr 2010, 11:43:44 UTC
Last modified: 22 Apr 2010, 12:22:30 UTC

I am running test 3 for two ours but it shows no progress so what can i do to fix it?
ID: 39005 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
mfbabb2

Send message
Joined: 29 Sep 09
Posts: 18
Credit: 46,059
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 39010 - Posted: 22 Apr 2010, 13:56:12 UTC
Last modified: 22 Apr 2010, 13:57:27 UTC

I have been running de_mw3_s11_test_4532_1271886235_0 using milkyway3 version 1 for 10:13:40 with 0.000% Progress and "---" To Completion ... My machine usually takes about 10 hours for Milkyway WU. Based on the other Posts, I will let it keep running (at least for today).
ID: 39010 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
avidday

Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 15
Credit: 534,184
RAC: 0
500 thousand credit badge9 year member badge
Message 39011 - Posted: 22 Apr 2010, 13:57:09 UTC

The version of the CUDA milkyway3 app my client received doesn't run on Centos 5.1 (the regular 0.24 application does). It seems to have been linked with a very recent libstdc++:


[david@n0008 milkyway.cs.rpi.edu_milkyway]$ ldd ./milkyway3_0.02_x86_64-pc-linux-gnu__cuda23
./milkyway3_0.02_x86_64-pc-linux-gnu__cuda23: /usr/lib64/libstdc++.so.6: version `GLIBCXX_3.4.9' not found (required by ./milkyway3_0.02_x86_64-pc-linux-gnu__cuda23)
linux-vdso.so.1 => (0x00007fff4a1fe000)
libcudart.so.2 => not found
libcuda.so.1 => /usr/lib64/libcuda.so.1 (0x00000000006d0000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib64/libstdc++.so.6 (0x0000000000b6c000)
libm.so.6 => /lib64/libm.so.6 (0x0000000000e6c000)
libgcc_s.so.1 => /lib64/libgcc_s.so.1 (0x0000000003069000)
libc.so.6 => /lib64/libc.so.6 (0x000000000525f000)
libpthread.so.0 => /lib64/libpthread.so.0 (0x00000000010ef000)
libz.so.1 => /usr/lib64/libz.so.1 (0x0000000001309000)
libdl.so.2 => /lib64/libdl.so.2 (0x000000000151d000)
/lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x0000000000110000)


That build has been running OK with Ubuntu 9.04 for a couple of days now.
ID: 39011 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 39012 - Posted: 22 Apr 2010, 15:43:01 UTC - in response to Message 39005.  

I am running test 3 for two ours but it shows no progress so what can i do to fix it?


It might be a problem with how it was compiled. I'm assuming this is on windows?
ID: 39012 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : News : testing new application (milkyway3)

©2019 Astroinformatics Group