Welcome to MilkyWay@home

maximum time limit elapsed bug


Advanced search

Message boards : News : maximum time limit elapsed bug
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

AuthorMessage
ProfileSimplex0
Avatar

Send message
Joined: 11 Nov 07
Posts: 232
Credit: 178,221,048
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 49998 - Posted: 8 Jul 2011, 9:32:08 UTC - in response to Message 49997.  
Last modified: 8 Jul 2011, 9:36:20 UTC

I'm having the same issue which is becoming really annoying.

I've tried drivers 11.3,11.5,11.6 on HD 6950 and 6990.

I've tried it on 4 different spec pcs and 4 different ATI cards only thing the same was Windows 7 64 BIT. I get this problem on each PC.

I've tried 2 versions of boinc and same problem.

I downloaded http://www.arkayn.us/forum/index.php?action=downloads;sa=view;down=32 and copied to my boinc data folder as it said. and same problem. I did this when service was not running.

I've tried 2 different versions of boinc client.

I only have this problem with milkyway. Other projects are fine.

My working pcs are using 6.10 and 11.5 drivers 6950. All pcs with this problem are running the same now.

:(




Have you also try to leave 1 CPU core free from BOINC by going in to the BOINC manager under 'Advanced' \ 'Preferences' and set the 'On multiprocessor system, use at most' to 75% ( for a quad core, or 50% if the CPU has 2 cores )?

Also. Do you have a standard OS or a hacked copy?
( I ask this caus I have try to run BOINC on an other PC with a hacked OS before and got lot's of errors)

What is your GPU temp under load?
ID: 49998 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Andy

Send message
Joined: 27 Aug 10
Posts: 19
Credit: 152,369,752
RAC: 36
100 million credit badge9 year member badge
Message 50007 - Posted: 8 Jul 2011, 16:41:46 UTC - in response to Message 49998.  

Yeah tried the 75% option which didn't work.

GPU temp i've not checked but the same GPU works in another rig without any problems and all my systems are in coolermaster test benches open air.

Full legal OEM copy of Windows 7 Home Premium 64 BIT.

Works fine with collatz.

Thanks
ID: 50007 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Andy

Send message
Joined: 27 Aug 10
Posts: 19
Credit: 152,369,752
RAC: 36
100 million credit badge9 year member badge
Message 50008 - Posted: 8 Jul 2011, 16:52:37 UTC - in response to Message 50007.  
Last modified: 8 Jul 2011, 17:10:03 UTC

09/07/2011 17:46:32 Milkyway@home Aborting task ps_separation_10_3s_fix20_2_714732_0: exceeded elapsed time limit 57.336040
09/07/2011 17:46:32 Milkyway@home Aborting task ps_separation_10_3s_fix20_2_714731_0: exceeded elapsed time limit 57.336040
09/07/2011 17:46:32 Milkyway@home Aborting task ps_separation_10_3s_fix20_2_714730_0: exceeded elapsed time limit 57.336040
09/07/2011 17:46:32 Milkyway@home Aborting task ps_separation_10_3s_fix20_2_714725_0: exceeded elapsed time limit 57.336040

09/07/2011 17:45:34 ATI GPU 0: ATI unknown (CAL version 1.4.1332, 2048MB, 3187 GFLOPS peak)
09/07/2011 17:45:34 ATI GPU 1: ATI unknown (CAL version 1.4.1332, 2048MB, 3187 GFLOPS peak)
09/07/2011 17:45:34 ATI GPU 2: ATI unknown (CAL version 1.4.1332, 2048MB, 3187 GFLOPS peak)
09/07/2011 17:45:34 ATI GPU 3: ATI unknown (CAL version 1.4.1332, 2048MB, 1062 GFLOPS peak)


This is using 2 x ATI HD 6990 4 GB and ATI 11.5 driver.












Name

ps_separation_10_3s_fix20_2_714746_0



Workunit

45302439



Created

8 Jul 2011 | 8:26:43 UTC



Sent

8 Jul 2011 | 8:28:02 UTC



Received

8 Jul 2011 | 16:43:52 UTC



Server state

Over



Outcome

Computation error



Client state

Compute error



Exit status

-177 (0xffffffffffffff4f)



Computer ID

301899



Report deadline

20 Jul 2011 | 8:28:02 UTC



Run time

0.00



CPU time

0.00



Validate state

Invalid



Credit

0.00



Application version

MilkyWay@Home v0.82 (ati14)





Stderr output
<core_client_version>6.10.60</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
Maximum elapsed time exceeded
</message>
]]>




MilkyWay@Home 0.82 windows_x86_64 (ati14)



Number of tasks completed

0



Max tasks per day

9966



Number of tasks today

152



Consecutive valid tasks

0



Average turnaround time

0.00 days
ID: 50008 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Inkenhaag

Send message
Joined: 5 Feb 11
Posts: 2
Credit: 10,042,042
RAC: 0
10 million credit badge8 year member badge
Message 50009 - Posted: 8 Jul 2011, 17:14:29 UTC
Last modified: 8 Jul 2011, 17:17:00 UTC

No problem with Time-limit:

1 unit working with 8cpu's
Doing now 42:19 minuts and 14hr's to go.

the unit is called: ps_nbody_test_1452_1

I wonder how the credit count will be?
ID: 50009 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Andy

Send message
Joined: 27 Aug 10
Posts: 19
Credit: 152,369,752
RAC: 36
100 million credit badge9 year member badge
Message 50011 - Posted: 8 Jul 2011, 17:49:37 UTC - in response to Message 50009.  

i have solved it for me. 11.5 ati and 10.6 boinc works. 11.3 or 11.6 ati and any other boinc version for me gives this problem.
ID: 50011 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Andy

Send message
Joined: 27 Aug 10
Posts: 19
Credit: 152,369,752
RAC: 36
100 million credit badge9 year member badge
Message 50012 - Posted: 8 Jul 2011, 18:01:26 UTC - in response to Message 50011.  

nope spoke 2 soon. Did about 10 units then started to error again.

Given up and doing another project now
ID: 50012 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
terencewee*

Send message
Joined: 18 Dec 10
Posts: 6
Credit: 20,092,518
RAC: 0
20 million credit badge8 year member badge
Message 50017 - Posted: 8 Jul 2011, 22:07:14 UTC
Last modified: 8 Jul 2011, 22:41:27 UTC

problem with new cruncher: tried dcf-trick, reset does not work.

Current client_state.xml
<flops>60253697793888.297000</flops>

will try app_info.xml, next

edit:
with app_info.xml and <flops>1.0e11</flops> = JOY.

@Travis,
Please consider looking into <flops> assignment/calculation. Lower <flops> and let dcf do the correction.
ID: 50017 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileZiffen63

Send message
Joined: 26 Mar 09
Posts: 7
Credit: 674,753
RAC: 65
500 thousand credit badge10 year member badge
Message 50020 - Posted: 9 Jul 2011, 5:32:46 UTC - in response to Message 49969.  

I still have the same total points (115,472) that I had back on 6/30/2011. Those 400+ points were never added to my account.
ID: 50020 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
FruehwF

Send message
Joined: 28 Feb 10
Posts: 120
Credit: 109,840,492
RAC: 0
100 million credit badge9 year member badge
Message 50021 - Posted: 9 Jul 2011, 5:43:20 UTC

Thats what boinc stats say:

Last 30 days (based on the daily update numbers): 2011-07-08 2011-07-07 2011-07-06 2011-07-05 2011-07-04 2011-07-03 2011-07-02 2011-07-01 2011-06-30 2011-06-29
Total Credit 481 481 481
Credit/day 0 0 481 0 0 0 0 0 0 0
Position 4,716,292 4,696,295 4,698,724
Position change 19997 2429 4698724 0 0 0 0 0 0 0


but this is the wrong thread.

greetings Franz
ID: 50021 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
davebodger

Send message
Joined: 3 Jul 11
Posts: 8
Credit: 65,253,699
RAC: 19,431
50 million credit badge8 year member badge
Message 50036 - Posted: 10 Jul 2011, 0:23:24 UTC

Now, although I have .82 and .88 workunits processing OK by using an app_info.xml file, I am receiving messages from Milkway in the form :-

09/07/2011 22:08:33 | Milkyway@home | Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a usable version of MilkyWay@Home N-Body Simulation.

So I tried to add it by creating this app_info file :-
<app_info>
 <app>
 <name>milkyway</name>
 </app>
 <file_info>
  <name>milkyway_nbody_0.66_windows_intelx86__mt.exe</name>
  <executable />
 </file_info>
 <app_version>
  <app_name>milkyway</app_name>
  <version_num>66</version_num>
  <cmdline></cmdline>
   <file_ref>
    <file_name>milkyway_nbody_0.66_windows_intelx86__mt.exe</file_name>
   <main_program/>
  </file_ref>
 </app_version>
 <file_info>
  <name>milkyway_separation_0.82_windows_intelx86__ati14.exe</name>
  <executable/>
 </file_info>
 <app_version>
  <app_name>milkyway</app_name>
  <version_num>82</version_num>
    <flops>1.0e11</flops>
    <avg_ncpus>0.05</avg_ncpus>
    <max_ncpus>1</max_ncpus>
    <plan_class>ati14ati</plan_class>
    <coproc>
      <type>ATI</type>
      <count>1</count>
    </coproc>
    <cmdline></cmdline>
  <file_ref>
   <file_name>milkyway_separation_0.82_windows_intelx86__ati14.exe</file_name>
   <main_program/>
  </file_ref>
 </app_version>
 <file_info>
  <name>milkyway_separation_0.88_windows_intelx86.exe</name>
  <executable />
 </file_info>
 <app_version>
  <app_name>milkyway</app_name>
  <version_num>88</version_num>
  <cmdline></cmdline>
   <file_ref>
    <file_name>milkyway_separation_0.88_windows_intelx86.exe</file_name>
   <main_program/>
  </file_ref>
 </app_version>
</app_info>


But I realised that the .66 exe file is wrong because I copied it from my other machine which is 32 bit windows, not 64 bit.

Can anyone tell me where I can get the 64 bit exe and dll files from so I can get this working until someone gets enough time to fix the MTLE bug with the .82 ?

TIA.

Dave.
ID: 50036 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 50037 - Posted: 10 Jul 2011, 0:51:38 UTC - in response to Message 50036.  
Last modified: 10 Jul 2011, 0:52:16 UTC

ID: 50037 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
davebodger

Send message
Joined: 3 Jul 11
Posts: 8
Credit: 65,253,699
RAC: 19,431
50 million credit badge8 year member badge
Message 50039 - Posted: 10 Jul 2011, 11:17:42 UTC - in response to Message 50037.  

ID: 50039 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Tom O'Bedlam

Send message
Joined: 15 Jun 10
Posts: 1
Credit: 4,482,014
RAC: 0
3 million credit badge9 year member badge
Message 50064 - Posted: 12 Jul 2011, 2:36:45 UTC

The app_info.xml fixed the problem with elapsed time errors, but I can't process any units with the nbody 0.66 or separation 0.82 any more - if I expand the .xml file to include them using something like the suggestion above, it just deletes the .exe files for them out of the project data directory.

Does real well with the ATI files now, though, not a single error.
ID: 50064 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
TBeck

Send message
Joined: 30 Dec 09
Posts: 2
Credit: 30,336,022
RAC: 0
30 million credit badge9 year member badge
Message 50105 - Posted: 15 Jul 2011, 22:27:16 UTC

I have also the below time problem on an ATi HD5850 CF system for all WU's.

2011.07.15. 23:47:18 | Milkyway@home | Computation for task ps_separation_82_2s_mix3_1_2016_0 finished
2011.07.15. 23:47:36 | Milkyway@home | Aborting task ps_separation_82_2s_mix3_1_2012_0: exceeded elapsed time limit 58.09 (2960429.33G/50965.82G)
2011.07.15. 23:48:10 | Milkyway@home | Computation for task ps_separation_82_2s_mix3_1_2012_0 finished
2011.07.15. 23:48:10 | Milkyway@home | Starting task ps_separation_82_2s_mix3_1_2011_0 using milkyway version 82
2011.07.15. 23:49:10 | Milkyway@home | Aborting task ps_separation_82_2s_mix3_1_2011_0: exceeded elapsed time limit 58.09 (2960429.33G/50965.82G)
2011.07.15. 23:49:10 | Milkyway@home | Starting task ps_separation_82_2s_mix3_1_2010_0 using milkyway version 82

tb
ID: 50105 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
HewInz

Send message
Joined: 4 Nov 10
Posts: 1
Credit: 201,595,549
RAC: 0
200 million credit badge9 year member badge
Message 50109 - Posted: 16 Jul 2011, 1:56:26 UTC

2011/7/16 9:51:15 | Milkyway@home | Starting task ps_separation_82_2s_mix1_1_8123_0 using milkyway version 82
2011/7/16 9:52:12 | Milkyway@home | Aborting task ps_separation_82_2s_mix1_1_8123_0: exceeded elapsed time limit 55.68 (2960400.45G/53169.51G)
2011/7/16 9:52:15 | Milkyway@home | Starting task ps_separation_82_2s_mix1_1_8079_0 using milkyway version 82
2011/7/16 9:52:37 | Milkyway@home | Computation for task ps_separation_82_2s_mix1_1_8123_0 finished

HD5870 - Catalyst 11.6 - WIN7 64
ID: 50109 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
UBT - JohnR

Send message
Joined: 10 Mar 08
Posts: 7
Credit: 60,169,291
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 50115 - Posted: 16 Jul 2011, 18:01:18 UTC

I have the problem with all my computers - running Win7 64
error at about 55% progress with both 4850's and 5850's
ID: 50115 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileBeyond

Send message
Joined: 15 Jul 08
Posts: 383
Credit: 501,817,790
RAC: 0
500 million credit badge10 year member badge
Message 50118 - Posted: 16 Jul 2011, 22:20:09 UTC - in response to Message 50115.  

I have the problem with all my computers - running Win7 64
error at about 55% progress with both 4850's and 5850's

If your machines are hidden no one can give suggestions...
ID: 50118 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Len LE/GE

Send message
Joined: 8 Feb 08
Posts: 261
Credit: 104,050,322
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 50119 - Posted: 17 Jul 2011, 0:52:22 UTC

ps_separation_82_2s seems to have the same problem like the ps_separation_13_3s_free_2.
Compared to their real run times their estimation and credits are too low (~30%).

Using an app_info.xml they don't error out with maximum time limit elapsed on me.
ID: 50119 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileJStateson
Avatar

Send message
Joined: 18 Nov 08
Posts: 173
Credit: 1,042,401,968
RAC: 2,967,712
1 billion credit badge10 year member badge
Message 50122 - Posted: 17 Jul 2011, 5:22:45 UTC
Last modified: 17 Jul 2011, 5:47:20 UTC

My ATI system is failing with this error. It has 5850 and 4890. All the CUDA systems run ok.

ATI systems: http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=260372


I switched to Primegrid and got same problem. Seems these boards are too dis-simular to be used ???
ID: 50122 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileSimplex0
Avatar

Send message
Joined: 11 Nov 07
Posts: 232
Credit: 178,221,048
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 50123 - Posted: 17 Jul 2011, 5:49:53 UTC - in response to Message 50122.  
Last modified: 17 Jul 2011, 5:50:36 UTC

My ATI system is failing with this error. It has 5850 and 4890. All the CUDA systems run ok.

ATI systems: http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=260372


Try to roll back to the catalyst 11.3 driver. I had the same probelm before on my crossfire setup ( 2X5870) box here but now when I use catalyst 11.3 it's working fine.

Older Catalyst drivers is on this page
ID: 50123 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7 · Next

Message boards : News : maximum time limit elapsed bug

©2019 Astroinformatics Group