Welcome to MilkyWay@home

Unusual cpu behavour


Advanced search

Message boards : Number crunching : Unusual cpu behavour
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
ProfileDingo
Avatar

Send message
Joined: 28 Aug 07
Posts: 35
Credit: 64,596,920
RAC: 16,292
50 million credit badge10 year member badge
Message 14391 - Posted: 8 Mar 2009, 18:32:29 UTC

On my pc and I usually run 2 wu's on a duel core and the CPU is steady at 100%. I have two milkyway running and when these are running it is bouncing between 14% and 100% but not steady. I am not sure if it is the work units but never seen that before. It is happening on all my PC's. Not utilizing 100% CPU is cause to stop crunching so I hope it is fixed soon.


**** OK not just Milkyway, my fault for not looking further. I have a PC with two WCG units running and it is doing the same thing. Very unusual, maybe it is a memory thing as I attached to MCG yesterday and I am running WCG and Milkyway on the same PC's ?/

Anyone with ideas please let me know......


Proud Founder and member of



Have a look at my WebCam
ID: 14391 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileDingo
Avatar

Send message
Joined: 28 Aug 07
Posts: 35
Credit: 64,596,920
RAC: 16,292
50 million credit badge10 year member badge
Message 14439 - Posted: 8 Mar 2009, 21:14:34 UTC - in response to Message 14391.  
Last modified: 8 Mar 2009, 21:15:58 UTC

Well I am thinking it must be milkyway as I have PC's tha are only crunching MW and they have this as well. I is happening on Linux, XP and Vista.




Proud Founder and member of



Have a look at my WebCam
ID: 14439 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileDingo
Avatar

Send message
Joined: 28 Aug 07
Posts: 35
Credit: 64,596,920
RAC: 16,292
50 million credit badge10 year member badge
Message 14455 - Posted: 8 Mar 2009, 22:06:32 UTC

It has gone back to normal. I changed my Computing preferences in WCG yesterday. I changed them in MW and noticed that the setting "Use at most
(Can be used to reduce CPU heat) Enforced by version 5.6+ 100 percent of CPU time" was set at 50%. I don't remember this setting at all just the On multiprocessors one......

On multiprocessors, use at most
Enforced by version 6.1+ 100 % of the processors

Use at most
(Can be used to reduce CPU heat)
Enforced by version 5.6+ 100 percent of CPU time


Proud Founder and member of



Have a look at my WebCam
ID: 14455 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : Unusual cpu behavour

©2019 Astroinformatics Group