Welcome to MilkyWay@home

Posts by Flaming Candles

1) Message boards : News : stopping work generation temporarily (Message 44183)
Posted 24 Nov 2010 by Flaming Candles
Post:
Here's my xml:

<app_info>
<app>
<name>milkyway</name>
</app>
<file_info>
<name>astronomy_0.21_SSE3.exe</name>
<executable/>
</file_info>

<app_version>
<app_name>milkyway</app_name>
<version_num>21</version_num>
<file_ref>
<file_name>astronomy_0.21_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>milkyway</app_name>
<version_num>20</version_num>
<file_ref>
<file_name>astronomy_0.21_SSE3.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

So I just add this:

<app>
<name>milkyway_nbody</name>
<user_friendly_name>MilkyWay@Home nbody Simulation</user_friendly_name>
</app>
<file_info>
<name>milkyway_nbody_0.21_windows_intelx86__sse2.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<app_version>
<app_name>milkyway_nbody</app_name>
<version_num>21</version_num>
<file_ref>
<file_name>milkyway_nbody_0.21_windows_intelx86__sse2.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
</app_version>

To it?
2) Message boards : News : stopping work generation temporarily (Message 44153)
Posted 24 Nov 2010 by Flaming Candles
Post:
Is that the cause of this error message I've been getting?

24/11/2010 03:34:23 Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
24/11/2010 03:34:23 Milkyway@home Requesting new tasks
24/11/2010 03:34:24 Milkyway@home Started upload of de_separation_16_3s_fix_1_59087_1290539160_0_0
24/11/2010 03:34:24 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
24/11/2010 03:34:24 Milkyway@home Message from server: No work sent
24/11/2010 03:34:24 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home N-Body Simulation.
24/11/2010 03:34:26 Milkyway@home Finished upload of de_separation_16_3s_fix_1_59087_1290539160_0_0
24/11/2010 03:35:30 Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
24/11/2010 03:35:30 Milkyway@home Reporting 1 completed tasks, requesting new tasks
24/11/2010 03:35:32 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
24/11/2010 03:35:32 Milkyway@home Message from server: No work sent
24/11/2010 03:35:32 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home N-Body Simulation.
24/11/2010 03:36:37 Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
24/11/2010 03:36:37 Milkyway@home Requesting new tasks
24/11/2010 03:36:38 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
24/11/2010 03:36:38 Milkyway@home Message from server: No work sent
24/11/2010 03:36:38 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home N-Body Simulation.
24/11/2010 03:37:43 Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
24/11/2010 03:37:43 Milkyway@home Requesting new tasks
24/11/2010 03:37:45 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
24/11/2010 03:37:45 Milkyway@home Message from server: No work sent
24/11/2010 03:37:45 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home N-Body Simulation.
3) Message boards : Application Code Discussion : Slow processing of workunits (Message 40999)
Posted 19 Jul 2010 by Flaming Candles
Post:
Whoooooooohooooooo First new WU completed: de_15_3s_2_982999_1279556448_0

19/07/2010 WU received, time to completion just over 27 hours. Report deadline 27/07/2010

Actual time to completion just over 6 hours. Average processer usage 33.2%, much more than before (8.5%!)

This means (I hope) that any and all further WU my computer completes will now be ahead of schedule and not WAY overdue without getting a message from the server saying something along the lines of, file (insert task no.) no longer needed, file deleted.

My thanks to all of you, it's done the trick!

PS I didn't get the anonymous platform message but that's the application that's showing up on the all tasks webpage.

http://i1017.photobucket.com/albums/af291/Sparky362/Tasks.jpg
4) Message boards : Application Code Discussion : Slow processing of workunits (Message 40984)
Posted 18 Jul 2010 by Flaming Candles
Post:
Installed as per the instructions, in the meantime I've stopped all other projects from receiving new tasks, so as soon as the current WUs from other projects are finished I should get some new milkyway@home tasks and find out if it's done the trick.
5) Message boards : Application Code Discussion : Slow processing of workunits (Message 40970)
Posted 17 Jul 2010 by Flaming Candles
Post:
I've had a look at arkayn and here's what CPU-Z has to say, Instructions: MMX, SSE (1,2,3,3S,4.1), EM64T, VT-x

So for the optimised apps should I use the SSE3?
6) Message boards : Application Code Discussion : Slow processing of workunits (Message 40963)
Posted 17 Jul 2010 by Flaming Candles
Post:
Yep, processor usage is set to use at most 100% of the processors, and 100% of CPU time. Memory usage is set use 100% when computer is in use, and 100% when computer is idle. It's also set to use at most 100% of swap space. Leave applications in memory box is ticked.

As for optimised application, to what are you referring?
7) Message boards : Application Code Discussion : Slow processing of workunits (Message 40947)
Posted 16 Jul 2010 by Flaming Candles
Post:
I've been crunching some units and they seem to be crunching for one second then not crunching for the next second. Like a clock, on, off, on, off.
This to me seems a bit wasteful as it looks like I'll never get the units completed in the time allocated, but could be just a glitch (in particular to my system) but I've been instructed to place the issue here to see if anyone else has the same problem.

Application:MilkyWay@Home 0.19

The units names are:-

de_12_3s_2_314359_1278454442_1 Report Deadline 14/07/2010
de_14_3s_2_620517_1278525061_0 Report Deadline 15/07/2010

Time to completion approx. 29Hrs per unit

I received the units approximately nine days before the deadline and progress of the units was 15% after four days running milkyway@home exclusively, and with boinc running while computer is in use. The average CPU usage was around 8.5%, even after several hours of crunching.
Computer specs:
Operating System
System Model Windows Vista Home Premium Service Pack 2 (build 6002)
Install Language: English (United States)
System Locale: English (United Kingdom)
TOSHIBA Satellite A300
Enclosure Type: Other

Processor
2.10 gigahertz Intel Core2 Duo
64 kilobyte primary memory cache
64-bit ready
Multi-core (2 total)
Not hyper-threaded
Board: TOSHIBA Satellite A300
Bus Clock: 200 megahertz
3070 Megabytes Usable Installed Memory
ATI Mobility Radeon HD 3470 [Display adapter]

16/07/2010 17:33:27||Running CPU benchmarks
16/07/2010 17:33:27||Suspending computation - running CPU benchmarks
16/07/2010 17:33:58||Benchmark results:
16/07/2010 17:33:58|| Number of CPUs: 2
16/07/2010 17:33:58|| 1930 floating point MIPS (Whetstone) per CPU
16/07/2010 17:33:58|| 4113 integer MIPS (Dhrystone) per CPU
16/07/2010 17:33:59||Resuming computation

I'm looking for a solution as I don't want my computer to be crunching units only for them to be disregarded and/or deleted because of them being overdue.

Thanks in advance

Mark B




©2020 Astroinformatics Group