Welcome to MilkyWay@home

Posts by Liranan

1) Message boards : News : server back up (Message 40067)
Posted 30 May 2010 by Liranan
Post:
What does 100 degrees mean? Is that Fahrenheit? If so please remember only one country on this planet still uses the obsolete Imperial system.
2) Message boards : Number crunching : HD5870 (Message 32077)
Posted 7 Oct 2009 by Liranan
Post:
Right now I have two 4870's running Collatz and I'm getting about 70,000 points a day. I need a new video card for the third PC and I'm waiting for the 5870's to drop in price and I'll get one for myself.

I'm still waiting for someone at MW to create a programme that takes the changes that AMD made to the drivers eight months ago into account. Until then I will run Collatz on my video cards and MW on my 955BE @ 3.7GHz and C2D E8400.
3) Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser (Message 31192)
Posted 19 Sep 2009 by Liranan
Post:
As I said, I hope the GPU application is updated to include the changes made to the ATI drivers that took place over six months ago. Soon new video cards will be released which will not run on the 8.12 drivers (not without the .ini 'hack').

But that change would most certainly break the app on all WinXP machines, as ATI obviously introduced a bug with Cat 9.3 they have still not fixed. And to copy and rename three files is normally not that much of an effort. There are a lot of people running new driver versions with Vista and Win7 ;)


Renaming the files isn't hard work but it doesn't work and this is after several Windows and driver reinstallations. The application NEEDS updating! I don't care whether they create two different applications, one for XP and one for Vista/Win 7 but with the advent of the 5870 (which I'm going to buy) Milkey Way at home is going to lose out.

I am aware that BOINC are working on ATI recognition and usability through the client application itself but this application by MW is months overdue.
4) Message boards : Number crunching : Problem with ATI GPU crunching (Message 30029)
Posted 31 Aug 2009 by Liranan
Post:
I'm still suffering from the same problem. I'm really surprised the M@H team are refusing to update these drivers to support post 9.1/9.2 drivers. What are M@H going to do when XP and Vista have been replaced by Win 7? Simply give up and demand everyone start calculating on their CPU or assume that nobody is going to update their drivers because they've got nothing better to do than just run M@H?
5) Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser (Message 29545)
Posted 21 Aug 2009 by Liranan
Post:
It's impossible to install 32bit drivers in a 64bit OS and visa versa, therefore I have installed 64bit drivers in Vista 64. The lack of the numbers 64 when it comes to the driver is just the way AMD's drivers work.
6) Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser (Message 29533)
Posted 20 Aug 2009 by Liranan
Post:
This is the error I get [..]
As you can see in the right window I have copied, as well as renamed the files in System32 but the programme still says it can't find the files.

I see that you don't have the files with the original names in that directory. Running Cat9.2 and up on a 64bit OS you need the three (copied and renamed) amdcal*64.dll files as well as the three original atical*64.dll files. The ones without 64 in the name are the 32bit versions (in case you have not removed the 64 while renaming them).


The original 64bit files were never named atical*64.dll, I renamed and added those three files to the directory and it still has had no effect. I've reinstalled the 9.7 drivers and it's had no effect.

As I said, I hope the GPU application is updated to include the changes made to the ATI drivers that took place over six months ago. Soon new video cards will be released which will not run on the 8.12 drivers (not without the .ini 'hack').

Until then I will just run MW on my CPU and wait.
7) Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser (Message 29518)
Posted 20 Aug 2009 by Liranan
Post:
This is the error I get . As you can see in the right window I have copied, as well as renamed the files in System32 but the programme still says it can't find the files. After reading your reply I even checked and made sure the three files were in the WoW folder as well but the problem persists.

I just tried the 19e programme and it reports the exact same problem. I will reinstall my drivers just to make sure but I do hope that a new client is made as the 8.12 drivers are eight months old.
8) Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser (Message 29510)
Posted 20 Aug 2009 by Liranan
Post:
I know this thread is old but I didn't know where else to post my problem.

I don't understand how this programme works. I have a 4870 and would love to use that to help out but when I put the programme directory (win64) in the Milkyway project directory or copy the files to the project directory the files corrupt.

Can someone post a step by step guide, if possible?

Thank you very much.

What I forgot to mention is that the astronomy_0.19_ATI_x64f file always reports that the three AMD files are missing, no matter where I place them or however many times I copy them to the system32 folder.

I am running Vista64 with the 9.7 drivers. I can't downgrade to the 8.12 as the 8.12 constantly crash my PC (ATI drivers stop working).




©2021 Astroinformatics Group