Welcome to MilkyWay@home

Posts by Bill Brumbaugh

1) Message boards : Number crunching : ATI generate some invalids and nVidia not (Message 57179)
Posted 6 Feb 2013 by Bill Brumbaugh
Post:
Just one more post and then I will wait for a reply. Looking over some of the failed workunits I discovered that it does not seem to be an ATI or AMD issues as I found a bunch of others with Nvidia cards and Intel cpu's that are having errors. It definately seems to be just that application. I count 4 others on this workunit that errored out.


http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/workunit.php?wuid=299078972

Workunit 299078972



Bill Brumbaugh | log out




name

de_nbody_orphan_real_CHISQ_1356215205_558387



application

MilkyWay@Home N-Body Simulation



created

21 Jan 2013 | 12:35:11 UTC



minimum quorum

2



initial replication

3



max # of error/total/success tasks

3, 9, 6



errors

Too many errors (may have bug)




Task
click for details

Computer

Sent

Time reported
or deadline
explain

Status

Run time
(sec)

CPU time
(sec)

Credit

Application



386004668

459250

21 Jan 2013 | 12:44:45 UTC

21 Jan 2013 | 20:40:33 UTC

Completed, can't validate

15.08

9.41

0.00

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.04



386239118

495021

21 Jan 2013 | 20:50:20 UTC

24 Jan 2013 | 12:38:12 UTC

Completed, can't validate

7.53

5.52

0.00

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.04



387885762

362466

24 Jan 2013 | 12:38:25 UTC

5 Feb 2013 | 12:38:25 UTC

Timed out - no response

0.00

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.04



396167838

29021

5 Feb 2013 | 12:45:39 UTC

5 Feb 2013 | 17:18:45 UTC

Error while computing

150.13

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396321853

496301

5 Feb 2013 | 17:23:08 UTC

5 Feb 2013 | 17:25:41 UTC

Error while computing

0.00

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396325924

351074

5 Feb 2013 | 17:29:53 UTC

6 Feb 2013 | 2:14:19 UTC

Error while computing

0.00

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396611703

479231

6 Feb 2013 | 2:22:03 UTC

6 Feb 2013 | 4:15:12 UTC

Error while computing

0.00

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06
2) Message boards : Number crunching : ATI generate some invalids and nVidia not (Message 57178)
Posted 6 Feb 2013 by Bill Brumbaugh
Post:
Typo from the end. Just to let everyone know I think it is an ATI issue:
"This computer crunches all my other projects fine and I 5 others with AMD cards" Should read "This computer crunches all my other projects fine and I have 5 others with NVIDIA cards that do not have errors"
3) Message boards : Number crunching : ATI generate some invalids and nVidia not (Message 57177)
Posted 6 Feb 2013 by Bill Brumbaugh
Post:
Yes there seems to an issue with there is an issue with the code on the N-Body Simulation on ATI/AMD for me as well. It does not seem to be with the GPU either as all of my
MilkyWay@Home v1.02 (opencl_nvidia) and MilkyWay@Home v1.00 complete without errors. Here are two work unit results:
name

de_nbody_100K_1_30_13_1358941502_20715



application

MilkyWay@Home N-Body Simulation



created

31 Jan 2013 | 15:35:16 UTC



minimum quorum

2



initial replication

3



max # of error/total/success tasks

3, 9, 6



errors

Too many errors (may have bug)


Name

de_nbody_100K_1_30_13_1358941502_56031_0



Workunit

304634204



Created

2 Feb 2013 | 9:44:23 UTC



Sent

2 Feb 2013 | 9:51:28 UTC



Received

2 Feb 2013 | 15:38:31 UTC



Server state

Over



Outcome

Computation error



Client state

Compute error



Exit status

-1073741511 (0xffffffffc0000139) Unknown error number



Computer ID

356381



Report deadline

14 Feb 2013 | 9:51:28 UTC



Run time

0.00



CPU time

0.00



Validate state

Invalid



Credit

0.00



Application version

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06


Stderr output
<core_client_version>7.0.28</core_client_version>
<![CDATA[
<message>
- exit code -1073741511 (0xc0000139)
</message>
]]>





396318720

306279395

29021

5 Feb 2013 | 17:18:45 UTC

5 Feb 2013 | 23:47:01 UTC

Error while computing

151.15

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396318719

306279394

29021

5 Feb 2013 | 17:18:45 UTC

5 Feb 2013 | 23:47:01 UTC

Error while computing

154.50

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396318718

306279393

29021

5 Feb 2013 | 17:18:45 UTC

5 Feb 2013 | 23:47:01 UTC

Error while computing

153.25

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06



396318717

306279392

29021

5 Feb 2013 | 17:18:45 UTC

5 Feb 2013 | 23:47:01 UTC

Error while computing

149.31

0.00

---

MilkyWay@Home N-Body Simulation v1.06


My video on this machine is a Gigabyte HD6850 factory overclocked.
My cpu is an AMD X4 640 and it is overclocked a bit but I am sure that is not the issue. This computer crunches all my other projects fine and I 5 others with AMD cards and rarely ever have any units error out. The other thing that makes me think bug is all the workunits with errors are almost exactly 150 secconds long. Didn't really think much about the errors till I read this post so I decided to give my feedback. I guess I will just uncheck the N-Body app untill they get it sorted out.
4) Message boards : Number crunching : strange message (Message 25923)
Posted 18 Jun 2009 by Bill Brumbaugh
Post:
I had the same problem too Paul. Everything was great. My Rac was up to 5000 on one card. Then I upgraded t0 6.6.36 and all new work unit downloads stoppped. Same type of error. "Bionic is on 99.7%" "Workunit will not finish in time 99.8% needed". Went back to version 6.6.31 and now all is well again.:)




©2020 Astroinformatics Group