Welcome to MilkyWay@home

Posts by steffenWi

1) Message boards : Number crunching : Calculation error on all received WUs (Message 59153)
Posted 28 Jun 2013 by steffenWi
Post:
I turned off all execept the Milkyway app...still getting amd_opencl units:

Milkyway@home 1.02 (opencl_amd_ati)
ps_separation_84_DR8_rev_2_2_1371753154_2414490
2) Message boards : Number crunching : Calculation error on all received WUs (Message 59137)
Posted 27 Jun 2013 by steffenWi
Post:
well, I changed the settings (no CPU/no Nvidia) but I guess I'd still get those OpenCL works.

I looked around a little bit and found a site called 'Application details for this computer' (roughly translated), there I saw that my PC solved ~1300 tasks for this type:
MilkyWay@Home 0.82 i686-pc-linux-gnu (ati14)

And these: MilkyWay@Home 1.02 i686-pc-linux-gnu (opencl_amd_ati)
Milkyway@Home Separation (Modified Fit) 1.22 i686-pc-linux-gnu (opencl_amd_ati)

are those that my PC can't compute

Any chance I can get those ati14 tasks again?
3) Message boards : Number crunching : Calculation error on all received WUs (Message 59124)
Posted 26 Jun 2013 by steffenWi
Post:
OK, as I mentioned in the other message, from looking at your host details the problem here seems to be project switched from sending your host work targeted for the AMD specific CAL based application (MilkyWay@Home 0.82 i686-pc-linux-gnu (ati14)) to the openCL version (MilkyWay@Home 1.02 i686-pc-linux-gnu (opencl_amd_ati)).


well, now I removed the OpenCL SDK again, logged out and logged in, BOINC now says this

Mi 26 Jun 2013 22:24:25 CEST | | CAL: ATI GPU 0: ATI Radeon HD 5800 series (Cypress) (CAL version 1.4.1741, 1024MB, 875MB available, 5440 GFLOPS peak)
Mi 26 Jun 2013 22:24:25 CEST | | App version needs OpenCL but GPU doesn't support it
Mi 26 Jun 2013 22:24:25 CEST | Milkyway@Home | Application uses missing ATI GPU
Mi 26 Jun 2013 22:24:25 CEST | | App version needs OpenCL but GPU doesn't support it
Mi 26 Jun 2013 22:24:25 CEST | Milkyway@Home | Application uses missing ATI GPU


After I asked the Milkyway project for new tasks these messages appeared

Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | | App version needs OpenCL but GPU doesn't support it
Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | | App version needs OpenCL but GPU doesn't support it
Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 24 new tasks
Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | Milkyway@Home | [error] App version uses non-existent ATI GPU
Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | Milkyway@Home | [error] App version uses non-existent ATI GPU


and for every task it downloaded I got one of these

Mi 26 Jun 2013 22:27:40 CEST | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_separation_84_DR8_rev_2_2_1371753154_1979944_0; aborting


I don't really understand why it still tries to get OpenCL work when BOINC already found out that my system won't compute that?!

*edit

just for shits and giggles I removed the project and re-added it to BOINC. Of course it totally forgot that I don't want CPU only tasks of which it downloaded one, but it, again, downloaded those GPU tasks my PC can't compute, which were immediately aborted. I'm kinda clueless now :/.

Do I need the OpenCL SDK installed or not?

* edit2

my driver version is 13.4, the newest. I'm not keen on downgrading from there since I use my system for gaming, too.
4) Message boards : Number crunching : Calculation error on all received WUs (Message 58982)
Posted 20 Jun 2013 by steffenWi
Post:
Hi,

every work unit I get is calcualted until 100% and then results in 'calculation error'. All of those are either de_separation or ps_separation.

Application is Milkyway@home 1.02 (opencl_amd_ati).

I tried it ~1 week ago with one batch of workunits and I tried it again today.

This is one of the results: http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=504866748

I guess this is the problem


Error loading Lua script 'astronomy_parameters.txt': [string "number_parameters: 4..."]:1: '<name>' expected near '4'
Error reading astronomy parameters from file 'astronomy_parameters.txt'
Trying old parameters file



but I can't find such a file on my PC (I tried sudo updatedb && locate astronomy_parameters.txt with no result)

I another thread it had already been said that that error may not be the cause for the calculation error.

The only other thing I found in the log was this:


"/tmp/OCL9J0yxF.cl", line 30: warning: OpenCL extension is now part of core
#pragma OPENCL EXTENSION cl_khr_fp64 : enable


but it says right there it's just a warning.
5) Message boards : News : Separation Modified Fit Release (Message 58976)
Posted 19 Jun 2013 by steffenWi
Post:
I don't know if this belongs here but every work unit I get is calcualted until 100% and then results in 'calculation error'. All of those are either de_separation or ps_separation.

Application is Milkyway@home 1.02 (opencl_amd_ati).

I tried it ~1 week ago with one batch of workunits and I tried it again today.

This is one of the results: http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=504866748

I guess this is the problem

Error loading Lua script 'astronomy_parameters.txt': [string "number_parameters: 4..."]:1: '<name>' expected near '4'
Error reading astronomy parameters from file 'astronomy_parameters.txt'
Trying old parameters file


but I can't find such a file on my PC (I tried sudo updatedb && locate astronomy_parameters.txt with no result)
6) Message boards : News : post scheduling issues here (Message 58796)
Posted 12 Jun 2013 by steffenWi
Post:
I just got some new tasks (yay) but...they were immediately aborted (not by me!).

one of those:

name of package: de_separation_20_2s_sscon_1_1371001450_382271
recieved: 12.06.2013 19:57:18 CEST


in my protocol I see the following:

Mi 12 Jun 2013 19:59:32 CEST | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task ps_separation_79_DR8_rev_2_1371001450_383161_0; aborting

one for each task I received.

Also, before those, there are these two:
Mi 12 Jun 2013 20:01:46 CEST | | App version needs OpenCL but GPU doesn't support it
Mi 12 Jun 2013 20:01:46 CEST | Milkyway@Home | [error] App version uses non-existent ATI GPU


which is complete bullshit since my GPU is there and it's working, driver is fully functional no errors in Xorg.0.log.

*edit
I didn't have the SDK installed...but it did work before without it. Strange.
7) Message boards : News : yet another scheduler update (Message 58721)
Posted 11 Jun 2013 by steffenWi
Post:
got a similiar problem.

Since those changes my computer won't download any tasks. I'm kind of new and as of now my AMD GPU processed 33 complete/checked tasks. Also at some point it downloaded 4 tasks that were CPU only but I only want GPU tasks from this project (only 20% of one CPU core is allowed for this project, which is/was enough for those 33 tasks)




©2019 Astroinformatics Group