New Version of Separation Modified Fit (1.32)
log in

Advanced search

Message boards : News : New Version of Separation Modified Fit (1.32)

1 · 2 · 3 · Next
Author Message
Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62283 - Posted: 8 Sep 2014, 20:58:14 UTC

Hello All,

We are happy to announce a new version of the Separation Modified Fit application. Version 1.32 will introduce a few new features including:

New Optimization Parameters
Support for Windows 32-bit
A Few Bug Fixes

Along with this release I would like to mention that I also started a couple of new runs:

de_modfit_15_3s_132_wrap_1
de_modfit_15_3s_132_wrap_2
de_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1
ps_modfit_15_3s_132_wrap_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1

As per usual, if you notice any issues relating to these runs or this release version, please post them here and I will be glad to help.

Thank you for your continued support,
Jake W.

Aedazan
Send message
Joined: 30 Jan 11
Posts: 23
Credit: 33,424,124
RAC: 0

Message 62290 - Posted: 9 Sep 2014, 3:58:48 UTC - in response to Message 62283.
Last modified: 9 Sep 2014, 4:01:13 UTC

Im using boinc 7.4.12 x64
Most if not all of the TestStars ATI GPU WU's are showing up as 5GF in boinc and immediately error upon execution. This is happening for both de_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1 and ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1 type workunits.

System:
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/show_host_detail.php?hostid=585984

Profile TimeRanger
Send message
Joined: 31 Oct 10
Posts: 74
Credit: 22,962,980
RAC: 28,525

Message 62295 - Posted: 9 Sep 2014, 10:10:29 UTC

13 errors so far .. all of them on the ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap units. All of these erred within 2 seconds of starting

Robert Meckley
Send message
Joined: 17 Feb 13
Posts: 5
Credit: 420,812,190
RAC: 474,111

Message 62299 - Posted: 9 Sep 2014, 13:31:17 UTC

114 errors so far and counting. All the errors I am seeing concern "ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1" WUs. On the other hand, "de_modfit_15_3s_132_wrap_1" WUs are executing without any problem. I don't suppose there's anything I could do at my end to make the scheduler assign only the "de_modfit" and not the "ps_modfit" WUs to my machine? This problem is not good for the RACs. OK, OK, just asking.
____________

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62300 - Posted: 9 Sep 2014, 13:38:58 UTC

I took those runs down. Seems to be an error with the parameter file. Will fix it and put new up later today. Thanks guys and sorry for the inconvenience.

Jake W.

DJStarfox
Send message
Joined: 29 Sep 10
Posts: 53
Credit: 850,098
RAC: 187

Message 62302 - Posted: 9 Sep 2014, 17:05:42 UTC

Both the latest Modified Fit app and the N-Body app fail on every WU due to this error:
../../projects/milkyway.cs.rpi.edu_milkyway/milkyway_nbody_1.42_x86_64-pc-linux-gnu__mt: /lib64/libc.so.6: version `GLIBC_2.14' not found (required by ../../projects/milkyway.cs.rpi.edu_milkyway/milkyway_nbody_1.42_x86_64-pc-linux-gnu__mt)

Therefore, I can no longer run any Milkyway applications. :(

Sorry, but if you do not fix, I must detach from this project.

captainjack
Send message
Joined: 22 Jun 13
Posts: 40
Credit: 35,269,088
RAC: 0

Message 62303 - Posted: 9 Sep 2014, 18:25:38 UTC

DJStarfox,

N-Body seems to be running fine on my Linux box.

Since you have your computers hidden, I can't see how they are configured. What version of Linux are you using? Is it a 64-bit version? If it is 64-bit, did you install the 32-bit compatibility libraries?

Have you ever been able to run N-Body and Modified Fit tasks successfully?

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62304 - Posted: 9 Sep 2014, 18:50:15 UTC
Last modified: 9 Sep 2014, 18:52:30 UTC

Hey DJStarfox,

We try to compile against older glibc libraries but we changed our build system for this release. I am looking into it now and we could possibly have a new release fixing the library compatibility issue soon. In the meantime you are welcome do compile the binaries on your own computer using the libraries you have. The code is on github https://github.com/Milkyway-at-home/milkywayathome_client. If you need help for this let me know and I will gladly PM you and give you help.


Additionally, could you post which version of glibc you currently use?

Sorry,

Jake W.

DJStarfox
Send message
Joined: 29 Sep 10
Posts: 53
Credit: 850,098
RAC: 187

Message 62307 - Posted: 10 Sep 2014, 12:41:33 UTC - in response to Message 62304.

Thanks. I'm running Centos 6.5 x86_64 with glibc 2.12.

My developer skills are rusty at the moment, but I'll see if I can find time this weekend to compile the code.

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62308 - Posted: 10 Sep 2014, 15:30:20 UTC

Okay usually we compile on 2.7 and we should be releasing a new version of modified fit and nbody in a week or so compiled against these older libraries for Linux users. I will make another news post when this happens.

Profile TimeRanger
Send message
Joined: 31 Oct 10
Posts: 74
Credit: 22,962,980
RAC: 28,525

Message 62310 - Posted: 10 Sep 2014, 21:47:00 UTC - in response to Message 62300.

I took those runs down. Seems to be an error with the parameter file. Will fix it and put new up later today. Thanks guys and sorry for the inconvenience.

Jake W.


Even the new "fixed" WUs are ending in immediate errors

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62312 - Posted: 11 Sep 2014, 12:20:37 UTC

I haven't put new fixed runs up yet sorry. I got distracted working on the library issue. The work units you see giving errors are just the broken ones clearing out of the work unit queues on the server. They should all be over soon.

Jake

boinc127
Send message
Joined: 16 Mar 11
Posts: 10
Credit: 578,603
RAC: 1,981

Message 62315 - Posted: 12 Sep 2014, 3:15:10 UTC
Last modified: 12 Sep 2014, 3:16:04 UTC

I had some workunits error out. I suppose the server queue still has some workunits that haven't reached their max error #...

ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442119_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442124_1
de_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9441944_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442123_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442197_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442196_1
ps_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9442122_1
de_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_2_1405680903_9418202_1

bad astronomy_parameters.txt file.

Also... is the ver. 1.32 Nvidia OpenCL GPU app for Windows 64 bit the same as the ver. 1.30 app? There doesn't seem to be a ver 1.32 app for Windows 64 bit Nvidia.

James L. Neill
Send message
Joined: 28 Aug 11
Posts: 7
Credit: 22,912,684
RAC: 33

Message 62318 - Posted: 12 Sep 2014, 9:35:31 UTC

I am having the same problem and on initial inspection al the failing units belong in this group:-

de_modfit_16TestStars_1s_132_wrap_1

At least I am not alone and do we know what the problem is?

Cheers

James

Robert Meckley
Send message
Joined: 17 Feb 13
Posts: 5
Credit: 420,812,190
RAC: 474,111

Message 62320 - Posted: 12 Sep 2014, 11:08:47 UTC

For what its worth, I'm still experiencing errors on the WUs de_modfit_16TestStars_1s_132_etc. When I first reported this on Sept. 9th, I thought you were fixing this.
____________

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62322 - Posted: 12 Sep 2014, 13:26:09 UTC

I took down the run that was causing errors on Tuesday, those take a day or two to completely clear out of the workunit queue. However, yesterday I put a new version of the run up with what I thought was a fixed parameter file. Everything ran fine locally. I am currently working on taking the new run down which is also causing errors and fixing the parameter file.

Sorry,

Jake W.

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,648
RAC: 0

Message 62324 - Posted: 12 Sep 2014, 15:48:44 UTC

Lack of required file on the server
required file milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_x86_64__opencl_amd_ati.exe

files available
milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_intelx86__opencl_amd_ati.exe
milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_intelx86__opencl_nvidia.exe
milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_intelx86.exe

Profile FalconFly
Avatar
Send message
Joined: 28 Mar 10
Posts: 13
Credit: 13,311,528
RAC: 0

Message 62326 - Posted: 12 Sep 2014, 17:09:25 UTC - in response to Message 62324.
Last modified: 12 Sep 2014, 17:10:25 UTC

Got the same :

ATI based Host
Milkyway@Home 9/12/2014 7:07:33 PM Started download of milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_x86_64__opencl_amd_ati.exe
Milkyway@Home 9/12/2014 7:07:34 PM Giving up on download of milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_x86_64__opencl_amd_ati.exe: permanent HTTP error

NVidia based host
Milkyway@Home 9/12/2014 6:51:02 PM Started download of milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_x86_64__opencl_nvidia.exe
Milkyway@Home 9/12/2014 6:51:03 PM Giving up on download of milkyway_separation__modified_fit_1.32_windows_x86_64__opencl_nvidia.exe: permanent HTTP error
____________

Profile bcavnaugh
Avatar
Send message
Joined: 14 Feb 14
Posts: 11
Credit: 43,020,818
RAC: 59,325

Message 62327 - Posted: 12 Sep 2014, 17:27:38 UTC
Last modified: 12 Sep 2014, 17:29:07 UTC

I am getting a lot of errors this week:

827071598 617027589 12 Sep 2014, 17:18:49 UTC 12 Sep 2014, 17:19:44 UTC Error while downloading 0.00 0.00 --- Milkyway@Home Separation (Modified Fit) v1.32 (opencl_nvidia)
826699374 616805629 12 Sep 2014, 2:55:36 UTC 12 Sep 2014, 16:44:48 UTC Error while computing 1.05 0.02 --- Milkyway@Home Separation (Modified Fit) v1.30 (opencl_nvidia)

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/show_host_detail.php?hostid=561866
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=561866&offset=0&show_names=0&state=6&appid=

826903403 616930176 12 Sep 2014, 11:15:52 UTC 12 Sep 2014, 16:24:40 UTC Error while computing 1.03 0.01 --- Milkyway@Home Separation (Modified Fit) v1.30 (opencl_nvidia)

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/show_host_detail.php?hostid=581205
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=581205&offset=0&show_names=0&state=6&appid=

16TestStars never worked "Error while computing"

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 440
Credit: 10,325,706
RAC: 201,402

Message 62328 - Posted: 12 Sep 2014, 18:18:25 UTC

Okay we are looking into the download errors. We restarted the boinc daemons and it started causing some issues with Modfit downloads.

Jake W

1 · 2 · 3 · Next
Post to thread

Message boards : News : New Version of Separation Modified Fit (1.32)


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2017 AstroInformatics Group