Server Maintenance Concluded
log in

Advanced search

Message boards : News : Server Maintenance Concluded

1 · 2 · Next
Author Message
Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64616 - Posted: 2 Jun 2016, 18:41:13 UTC

Hey Everyone,

Thank you all for your patience over the last week. I can say server maintenance is now concluded. The BOINC libraries on the server are up to date, and we have the newest available version of Ubuntu running on the server. We added HTTPS to the website so we recommend using that while you browse to best protect your personal information. Finally, maybe with the updated BOINC server libraries, the server will recognize some of the newer GPUs that support double precision (Not entirely sure about this point though).

Thank you everyone for your patience and happy crunching,

Jake W.

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64618 - Posted: 3 Jun 2016, 3:23:18 UTC - in response to Message 64616.

I'll test the GPU detection when I get home from work!
____________

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64619 - Posted: 3 Jun 2016, 5:58:06 UTC - in response to Message 64616.

Still says

Milkyway@Home: Notice from server ATI GPU R600 (R38xx) does not support OpenCL 6/3/2016 12:52:51 AM


On an R9 290X. :(

Other projects detect its OpenCL and whatnot just fine, I don't get why this project still doesn't. :(
____________

JohnRH
Send message
Joined: 11 Apr 11
Posts: 4
Credit: 2,854,151
RAC: 482

Message 64620 - Posted: 4 Jun 2016, 12:43:20 UTC - in response to Message 64619.

Ubuntu 16.04 amd64
AMD APU A10-7700K KAVERI
BOINC 7.6.31.

I've had this same problem for a while, since before your recent shutdown, and still have it. I've seen from other threads that it's a rather old one!
It's a shame, since I now have einstein@home crunching GPU units with OpenCL quite happily. However, this only got working following some good advice from Aaron Puchert over there. Seemingly the Ubuntu libclc packages are currently out-of-date (0.2.0+git20150813-2), but an update is available from 'git clone http://llvm.org/git/libclc.git'. This did the trick for einstein.
I don't know if this is relevant to milkyway or not, but might provide a clue.

Helix Von Smelix
Send message
Joined: 5 Oct 07
Posts: 15
Credit: 11,607,134
RAC: 0

Message 64621 - Posted: 5 Jun 2016, 15:04:36 UTC

R9 390 here, no work, it keeps asking for more. But gets nothing. Thinking of calling it Oliver.

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64622 - Posted: 6 Jun 2016, 12:44:47 UTC

Thanks for testing for me. Not sure why it doesn't recognize them. I wonder if I need to try updating the client side libraries and recompiling. I'll put this on my to do list for later in the Summer. The list is quite long at this point.

Sorry this attempt at a fix didn't work.

Jake W.

Dartanian
Send message
Joined: 18 Jan 15
Posts: 23
Credit: 150,312,324
RAC: 0

Message 64662 - Posted: 15 Jun 2016, 11:51:50 UTC
Last modified: 15 Jun 2016, 12:01:03 UTC

Is anybody experiencing problems with downloads from the server? I seem to be getting random downloads of gpu work units and they are not constant like they should be. The random downloads are several hours apart and I am only getting about 25 work units to do at a time. Sever status says everything is running but I am getting this problem on my computers with the r9280x gpu's. Any clue?

Dartanian.

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64664 - Posted: 15 Jun 2016, 12:29:15 UTC - in response to Message 64662.
Last modified: 15 Jun 2016, 12:36:28 UTC

I have been tweaking the configuration files because some users have been complaining they aren't getting enough work units to crunch. This should have increased the number of work units you can download along with the frequency you can ask for more. I am unsure why you guys are having trouble, but I will look into it.

Jake W.

[edit]

Found the problem and fixed it. My fault, sorry.

[/edit]

Dartanian
Send message
Joined: 18 Jan 15
Posts: 23
Credit: 150,312,324
RAC: 0

Message 64690 - Posted: 20 Jun 2016, 17:22:45 UTC
Last modified: 20 Jun 2016, 17:42:43 UTC

problems again with downloading as well as uploading of work units for my r9 280x gpu's on all 4 of my computers again. This time I am getting computation errors when doing the gpu work units. The server reports everything is online and working but something is clearly wrong. All 4 computers started experiencing these issues at the same time. I don't think that the problem is on my end. I have tried resetting the project on one of the computers with no luck, still having the same problem. Was a change made to the servers which is causing this problem?

P.S. Some gpu work units are working just fine but the majority of them just come up with computation errors plus I was doing nothing on my end to make this problem occur and the only thing I was doing was monitoring the work units on the computers when this started happening today.

note: all video drivers are up to date.

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,648
RAC: 0

Message 64691 - Posted: 20 Jun 2016, 17:35:06 UTC
Last modified: 20 Jun 2016, 17:37:53 UTC

+ 1
ATI 7970
Driver Packaging Version 16.20.1025-160602a-303160E (non-whql-64bit-radeon-software-crimson-16.6.1-win10-win8.1-win7-june2)
WIN 7 64
http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/show_host_detail.php?hostid=618442

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64706 - Posted: 21 Jun 2016, 13:45:05 UTC

Hello Peciak and Dartanian,

Looks like both of you guys were having computation errors for the same reason as Thunder yesterday (The server was passing out the wrong application). This problem was solved yesterday and since I don't see any new computation errors in your work units since then I don't think there is anything to worry about. If you guys get any new computation errors today let me know.

Jake

Dartanian
Send message
Joined: 18 Jan 15
Posts: 23
Credit: 150,312,324
RAC: 0

Message 64707 - Posted: 21 Jun 2016, 14:01:04 UTC - in response to Message 64706.

Thank you for your response on this issue. Everything seems to be in order as of now. If anymore problems occur with the issues to the related subject I will let you know. Again....thank you for the response.

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64788 - Posted: 2 Jul 2016, 2:43:53 UTC - in response to Message 64622.

I just got one of the ne RX 480s today(my R9 290X exploded) and my client says it is requesting ATI/AMD GPU units, but ultimately receives none. Earlier today I was running an R9 270X and it got units, so I don't know if the server is just not sending me any, or if there is some problem. But I'm not getting an error whenb I request like I was with the 290X.
____________

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64790 - Posted: 2 Jul 2016, 14:04:36 UTC

Zanth,

Not sure why you aren't receiving work units. I will look into it a bit when I get into the office on Monday.

Jake

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64793 - Posted: 2 Jul 2016, 15:57:37 UTC - in response to Message 64790.

No problem. I just got the new card and thought I'd see if it detected better and post my findings.
____________

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64795 - Posted: 3 Jul 2016, 19:54:15 UTC - in response to Message 64790.

Just as an extra when you get to checking, here's some info you might want/need.

Log lines:

7/3/2016 2:49:44 PM | Milkyway@Home | Sending scheduler request: To fetch work. 7/3/2016 2:49:44 PM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for AMD/ATI GPU 7/3/2016 2:49:45 PM | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks


And the PC in question is Host ID 500392.

Thank you again, I'll mess around with a few more things and see if I can't get it to work.
____________

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64796 - Posted: 3 Jul 2016, 20:00:39 UTC - in response to Message 64790.
Last modified: 3 Jul 2016, 20:01:28 UTC

I think its hopeless, it's back to:

7/3/2016 2:55:55 PM | Milkyway@Home | Message from server: ATI GPU R600 (R38xx) does not support OpenCL


Def. something in the detection on your end.

When I load up BOINC the GPU detection log says:

7/1/2016 10:08:06 PM | | OpenCL: AMD/ATI GPU 0: Radeon (TM) RX 480 Graphics (driver version 2079.5 (VM), device version OpenCL 2.0 AMD-APP (2079.5), 8192MB, 8192MB available, 5935 GFLOPS peak)


Don't know if that will help at all. Sorry for three messages in a row, I probably should have just edited.
____________

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 438
Credit: 9,256,371
RAC: 133,016

Message 64808 - Posted: 5 Jul 2016, 13:38:35 UTC

I'm going to look into this today.

Jake

brewsmithy
Send message
Joined: 31 Aug 10
Posts: 8
Credit: 2,647,655
RAC: 0

Message 64822 - Posted: 6 Jul 2016, 19:18:18 UTC

Hello everyone!

Today there is a pile of finished WUs sitting on my boinc ready to report, however my log says -

Server error: feeder not running

Any help?

Cheers!!

B

Profile Zanth
Avatar
Send message
Joined: 18 Feb 09
Posts: 158
Credit: 57,775,184
RAC: 0

Message 64826 - Posted: 6 Jul 2016, 19:58:24 UTC - in response to Message 64808.

I'm going to look into this today.

Jake


Your hard work is always appreciated, sir!
____________

1 · 2 · Next
Post to thread

Message boards : News : Server Maintenance Concluded


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2017 AstroInformatics Group