Posts by Bryan
log in
1) Message boards : News : ATI application updated to 0.60 (Message 47828)
Posted 14 Apr 2011 by Bryan
Matt, I have 2 machines running 5970s using CAT 10.10. I have another machine running 2 5870s also under CAT 10.10. None of these 3 machines are having any trouble at all.

OS Win7 64

I am getting this message:
4/13/2011 11:26:17 PM Milkyway@home Message from server: ATI GPU: Upgrade to the latest driver to process tasks using your computer's GPU

I do not know why I am getting this message because I am using AMD's latest stable driver package, Catalyst 11.3. The driver itself is version 8.831.2.0 for Windows 7 64-bit. Did the administrator set this to accept Catalyst 11.4 and later only? That package is still a beta package.
Since there are driver issues and I don't know what version works, I'm working on setting it to require 11.3 (unless somebody has it reported working with something earlier). However it appears I've done it wrong and it's just not sending.

2) Message boards : Number crunching : app 0.57 100% core use... (Message 47763)
Posted 13 Apr 2011 by Bryan
YES SIR we have arrived!! Fantastic Matt and thank you so much. :)
3) Message boards : News : ATI application (v0.57) should be available now (Message 47396)
Posted 10 Apr 2011 by Bryan
On a 3G Intel quad I'm seeing high CPU loading. While running AQUA my GPU load was only 50%. Turning off the CPU crunching jumped GPU loading to 97% on both GPUs of a 5970. Completion times are much slower than .23 and there is no comparison on CPU loading.

A single 5870 on my I7 (also running AQUA) gets 95% loading while the CPU crunches but here again the completion time is considerably longer than .23.

I consider the CPU loading unacceptable if this is the way it is going to be in the long term.
4) Message boards : News : and a little payback (Message 47271)
Posted 9 Apr 2011 by Bryan
Thank you for the thank you and also for all the work you guys have put in recently.
5) Message boards : Number crunching : Aaargh! Servers are out of new work!(2)" (Message 45528)
Posted 12 Jan 2011 by Bryan
i wonder how many people will stick to this project. At least the Prime Grid did a wonderful job implementing it into their application.


Some did bail quite a while ago. I only run MW now when DNETC is down which is the opposite of what I would prefer. Shame, MW doesn't even support the automatic backup capability of BOINC.

This used to be one of the premier projects for reliability but things have changed. Very unfortunate!
6) Message boards : Number crunching : Problem with tiny cache in MW (Message 34021)
Posted 30 Nov 2009 by Bryan
wow the big wu are a blessing! Thank you Travis!!!
7) Message boards : Number crunching : Problem with tiny cache in MW (Message 33904)
Posted 28 Nov 2009 by Bryan
And of course there is AQUA that requires high end CPUs. They deny the non multicore CPUs and GPU users. Their project is also time sensitive.
8) Message boards : Number crunching : new hard drive installed (Message 33668)
Posted 24 Nov 2009 by Bryan
Hope you still have the following on todo-list:
- GPU only side or very much longer wu's
- increase the limit of wu's from 6/cpu to xxx/gpu


I would certainly vote for that. With a 5870 on a quad I have a whole 8 minutes of cache :( Also, I don't like having to hit the server every 20 seconds with up/dl.
9) Message boards : Number crunching : No Thankyou (Message 33093)
Posted 6 Nov 2009 by Bryan
But I fail to understand that eye poking thing you wrote at the end of your post.


Vid, the saying; "better than a sharp stick in the eye" just means that things could be worse. This is American slang.
10) Message boards : Number crunching : HD5870 (Message 32463)
Posted 17 Oct 2009 by Bryan
The 5870's run okay under Win XP64 over at Collatz, I'm running 2 of them there. But the Milkyway's won't run for me either on my 5870's, I'm running the 0.20 exe & don't really know if that's the one to be running as I haven't been paying much attention to this project lately. Maybe an upgrade on the exe would help ??? My Cards didn't Freeze but all the Wu's just erred out immediatly ...


Same thing for me, 2 cards running fine on Collatz and hang up here. I may actually have to upgrade to Win 7 .... damn :(
11) Message boards : Number crunching : Temporary Availability of the ATI application through BOINC (Message 30631)
Posted 13 Sep 2009 by Bryan
http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_ATI_graphics_processing_units#Radeon_Evergreen_.28HD_5xxx.29_series

according to wiki, the 5850 will have a clock speed of 725. You can see the other cards coming out soon (both in sept and oct)


The heck w/ the 5870 x2 I want the 5870 x8! I ought to work a deal w/ the power company .... they buy me the card and I pay to run it!
12) Message boards : Number crunching : Temporary Availability of the ATI application through BOINC (Message 30601)
Posted 12 Sep 2009 by Bryan
Okay here is the log. I restarted BOINC and there is still nothing in the Milkway directory so it hasn't downloaded anything to work with.

9/12/2009 11:31:50 AM Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
9/12/2009 11:31:50 AM Milkyway@home Requesting new tasks for CPU
9/12/2009 11:31:50 AM Milkyway@home [sched_op_debug] CPU work request: 444342.86 seconds; 0 idle CPUs
9/12/2009 11:31:50 AM Milkyway@home [sched_op_debug] ATI GPU work request: 0.00 seconds; 0 idle GPUs
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Server version 610
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home Message from server: No work sent
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home Message from server: Can't use NVIDIA GPU app for MilkyWay@Home: Your computer has no NVIDIA GPU
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home Message from server: CPU jobs are available, but your preferences are set to not accept them
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home Project requested delay of 61 seconds
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Deferring communication for 1 min 1 sec
9/12/2009 11:31:55 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Reason: requested by project
9/12/2009 11:33:01 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Starting scheduler request
9/12/2009 11:33:01 AM Milkyway@home Sending scheduler request: To fetch work.
9/12/2009 11:33:01 AM Milkyway@home Requesting new tasks for CPU
9/12/2009 11:33:01 AM Milkyway@home [sched_op_debug] CPU work request: 444342.86 seconds; 0 idle CPUs
9/12/2009 11:33:01 AM Milkyway@home [sched_op_debug] ATI GPU work request: 0.00 seconds; 0 idle GPUs
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Server version 610
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home Message from server: No work sent
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home Message from server: Can't use NVIDIA GPU app for MilkyWay@Home: Your computer has no NVIDIA GPU
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home Message from server: CPU jobs are available, but your preferences are set to not accept them
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home Project requested delay of 61 seconds
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Deferring communication for 1 min 1 sec
9/12/2009 11:33:11 AM Milkyway@home [sched_op_debug] Reason: requested by project


For some reason it thinks the GPU is not idle (which it is)
13) Message boards : Number crunching : Temporary Availability of the ATI application through BOINC (Message 30598)
Posted 12 Sep 2009 by Bryan
I'm assuming the server should be downloading the .19G app or do I have to go install it myself?
14) Message boards : Number crunching : Temporary Availability of the ATI application through BOINC (Message 30593)
Posted 12 Sep 2009 by Bryan
There were no server side issues deploying the 32 bit Windows application therefore the 64 bit Windows application has also been deployed.


I should be ready to go, detached and reattached. There are no files in the Milkyway project folder and it keeps giving me the error message I have no Cuda card. 6.10.4 did detect my ATI 4850

I have CPU turned off in preferences and GPU turned on.
15) Message boards : Number crunching : Temporary Availability of the ATI application through BOINC (Message 30586)
Posted 12 Sep 2009 by Bryan
Edit: It will appear as version 19 and is only available for 32 bit Windows and uses version 0.19g SSE2 from Cluster Physik


That's enough to PO the good humor man. Why wasn't this brought up earlier?
16) Message boards : Number crunching : cannot identify GPU task from CPU task (Message 29919)
Posted 29 Aug 2009 by Bryan
Isn't the CPU runtime a pretty good clue?
17) Message boards : Number crunching : 6.10.1 Posted. (Message 29918)
Posted 29 Aug 2009 by Bryan
The 1st night I ran 6.10.1 w/ AQUA / MW the GPU went dry for 6 hours and didn't do any work. I reinstalled yesterday and things are more or less working. For quite a while (while I had AQUA work) it would download a new wu when it finished 1. Since last night when I started running Collatz it has been doing what someone else reported. It runs MW dry, waits 3 mintues, and then download 48 units.

Even with a 5% hit on MW throughput I would be willing to use it because I've never been able to play w/ the CPU running 100% and the GPU running 99% loading and not have to babysit the system!

The problem does appear to be the STD. It goes up to 30,000 over the 48 units, resets to zero, and then it will download new units.

BTW, thank you Crunch3r!!!!
18) Message boards : Number crunching : 6.10.1 Posted. (Message 29884)
Posted 28 Aug 2009 by Bryan
I've sent an email to the boinc_projects mailing list about the issue of not receiving CPU work, referenced in the thread Ice posted earlier. The response that I received is as follows

"If a client is requesting only GPU jobs at a point where it has no CPU jobs,
that's a client bug. Please ask them to set the <work_fetch_debug> flag in their cc_config.xml, and send me the resulting message log."

If possible attach a log of this happening so it can be resolved.


In my case it was the opposite, I had CPU work but it wouldn't request new work for the empty GPU. The system had worked excellently for over 3 hours filling the MW GPU cache continuously. 3 hours later (after installation) it quit requesting GPU work and I couldn't manually force it.
19) Message boards : Number crunching : 6.10.1 Posted. (Message 29882)
Posted 28 Aug 2009 by Bryan
I just noticed that there is a ".2" version now posted for MAC and Linus so maybe there is a fix in the works.
20) Message boards : Number crunching : 6.10.1 Posted. (Message 29871)
Posted 28 Aug 2009 by Bryan
Anyone having scheduling issues on 6.10.1?

I updated my 6.10.0 machines to it last night across the board and by this morning all my machines are idle on all projects. I'm just getting not requesting tasks.

Had to detach and re-attach to get work flowing.


Similar problem. It worked fine for 3 hours so I went to bed. Came down this morning and MW had been idle for 6 hours. I couldn't get it to request work so I reinstalled 6.4.7.

Sure was nice while it lasted though.


Next 20

Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2017 AstroInformatics Group