Posts by Lord Tedric
log in
1) Message boards : Number crunching : GPU only running one wu at a time? (Message 32968)
Posted 1731 days ago by Profile Lord Tedric
Since upgrading to Windows 7 (64bit) I have a problem in that the GPU only runs one work unit at a time.

copy of app_info

<app_info>
<app>
<name>milkyway</name>
</app>
<file_info>
<name>astronomy_0.20_ATI_x64.exe</name>
<executable/>
</file_info>
<file_info>
<name>brook64.dll</name>
<executable/>
</file_info>

<app_version>
<app_name>milkyway</app_name>
<version_num>19</version_num>
<flops>1.0e11</flops>
<avg_ncpus>0.5</avg_ncpus>
<max_ncpus>1</max_ncpus>
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>1</count>
</coproc>
<cmdline>n2</cmdline>
<file_ref>
<file_name>astronomy_0.20_ATI_x64.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>brook64.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>

<app_version>
<app_name>milkyway</app_name>
<version_num>20</version_num>
<flops>1.0e11</flops>
<avg_ncpus>0.5</avg_ncpus>
<max_ncpus>1</max_ncpus>
<coproc>
<type>ATI</type>
<count>1</count>
</coproc>
<cmdline>n2</cmdline>
<file_ref>
<file_name>astronomy_0.20_ATI_x64.exe</file_name>
<main_program/>
</file_ref>
<file_ref>
<file_name>brook64.dll</file_name>
</file_ref>
</app_version>
</app_info>

system info.

Windows 7 (64 bit)
4 GB RAM
Phenom 9650 Quad core 2.30 GHz
ATI 4870
ATI graphics v8.12
BOINC v6.10.16

Anyone help?
2) Message boards : Number crunching : 6.10.8 Released (Message 31589)
Posted 1769 days ago by Profile Lord Tedric
I've just installed 6.10.7 and got this message during the benchmark,

26/09/2009 19:20:22 Starting BOINC client version 6.10.7 for windows_intelx86
26/09/2009 19:20:22 log flags: file_xfer, sched_ops, task
26/09/2009 19:20:22 Libraries: libcurl/7.19.4 OpenSSL/0.9.8k zlib/1.2.3
26/09/2009 19:20:22 Data directory: C:\BOINC\data
26/09/2009 19:20:22 Running under account Lord tedric
26/09/2009 19:20:22 Processor: 4 AuthenticAMD AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor [x86 Family 16 Model 2 Stepping 3]
26/09/2009 19:20:22 Processor: 512.00 KB cache
26/09/2009 19:20:22 Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 3dnow mmx
26/09/2009 19:20:22 OS: Microsoft Windows XP: Professional x86 Edition, Service Pack 3, (05.01.2600.00)
26/09/2009 19:20:22 Memory: 3.25 GB physical, 7.99 GB virtual
26/09/2009 19:20:22 Disk: 76.32 GB total, 52.48 GB free
26/09/2009 19:20:22 Local time is UTC +1 hours
26/09/2009 19:20:23 No NVIDIA library found
26/09/2009 19:20:23 No usable CAL devices found
26/09/2009 19:20:23 No coprocessors

Should my ATI 4870 have been detected?


Yes, it should. What driver version RU running?


I'm running ver 8.12
3) Message boards : Number crunching : 6.10.8 Released (Message 31578)
Posted 1769 days ago by Profile Lord Tedric
I was not planning to make a change anyway ... I am still proof testing 6.10.7 and now have it on two systems (or is it three?) and I am playing to see if I can avoid the most critical of the bugs that UCB probably still does not see as a bug ... (FIFO on GPU tasks causes BOINC to ignore resource share) ...


I've just installed 6.10.7 and got this message during the benchmark,

26/09/2009 19:20:22 Starting BOINC client version 6.10.7 for windows_intelx86
26/09/2009 19:20:22 log flags: file_xfer, sched_ops, task
26/09/2009 19:20:22 Libraries: libcurl/7.19.4 OpenSSL/0.9.8k zlib/1.2.3
26/09/2009 19:20:22 Data directory: C:\BOINC\data
26/09/2009 19:20:22 Running under account Lord tedric
26/09/2009 19:20:22 Processor: 4 AuthenticAMD AMD Phenom(tm) 9650 Quad-Core Processor [x86 Family 16 Model 2 Stepping 3]
26/09/2009 19:20:22 Processor: 512.00 KB cache
26/09/2009 19:20:22 Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 3dnow mmx
26/09/2009 19:20:22 OS: Microsoft Windows XP: Professional x86 Edition, Service Pack 3, (05.01.2600.00)
26/09/2009 19:20:22 Memory: 3.25 GB physical, 7.99 GB virtual
26/09/2009 19:20:22 Disk: 76.32 GB total, 52.48 GB free
26/09/2009 19:20:22 Local time is UTC +1 hours
26/09/2009 19:20:23 No NVIDIA library found
26/09/2009 19:20:23 No usable CAL devices found
26/09/2009 19:20:23 No coprocessors

Should my ATI 4870 have been detected?
4) Message boards : Number crunching : Milestones II (Message 31378)
Posted 1772 days ago by Profile Lord Tedric
7 million MW credits
and soon to be
9 million BOINC credits
5) Message boards : Number crunching : 3rd.in - optimized apps (Message 30851)
Posted 1781 days ago by Profile Lord Tedric
Strange, I have no problem with boinc 6.10.3, win xp 32 and 0.20 ATI, my mv racs on a 4850 is growing every minute and able to do some cpu work too, like malaria. I am very, very happy! Thank you all....


Well i've downgraded to 6.6.36........and all is running merrily away now.
6) Message boards : Number crunching : 3rd.in - optimized apps (Message 30833)
Posted 1781 days ago by Profile Lord Tedric
I had your same issue. I hadn't read the readme.txt like I was supposed to. Your issue is that there are a few lines in the appinfo.xml file that need to be deleted if you are not using BOINC v 6.10.x

Copied from the readme:
Configuration for older BOINC clients (before 6.10.x):

The included app_info.xml declares the app as GPU app for the new 6.10.x clients. This is done
with a <coproc></coproc> statement, which may confuse older versions as they don't recognize the
type of required GPU. Theses clients may refuse to run the app in such a case. To get it running,
just remove the lines
<coproc>
...
</coproc>
and everything between those tags. It is twice in the .xml file, you have to remove both. After
that you should adjust the value <avg_ncpus>0.05</avg_ncpus> (just above the coproc statement)
to something higher (depends on your needs, but I would recommend 0.5 or even 1).

That should fix your problem. Hope it works.


OK, upgraded to 6.10.4, now I receive the following -
14/09/2009 16:35:58 Milkyway@home Message from server: Your app_info.xml file doesn't have a version of MilkyWay@Home.
7) Message boards : Number crunching : 3rd.in - optimized apps (Message 30824)
Posted 1781 days ago by Profile Lord Tedric
This does not work for me at all.

I've copied the relevant opt files, made sure that MSVC++ 2005 SP1 is installed and rebooted the system.

BOINC then deletes astronomy 0.20 ATI SSE2.exe and brooke32.dll leaving the app info.xml in place then...nothing!

Have I missed something?

running AMD Phenom 9650 Quad, ATI 4870, heaps of RAM and WinXP Pro SP3
8) Message boards : Number crunching : Server can't open database? (Message 30649)
Posted 1782 days ago by Profile Lord Tedric
What's this all about?

13/09/2009 11:01:18 Milkyway@home update requested by user
13/09/2009 11:01:19 Milkyway@home Sending scheduler request: Requested by user.
13/09/2009 11:01:19 Milkyway@home Reporting 20 completed tasks, requesting new tasks
13/09/2009 11:01:24 Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
13/09/2009 11:01:24 Milkyway@home Message from server: Server can't open database

Then update backs off for 60mins
9) Message boards : Number crunching : unusual behaviour (Message 30514)
Posted 1784 days ago by Profile Lord Tedric
I stopped the bad searches that were giving the really small WUs. All the ones running now should be of the right size.


seems to be back to normal ........
although run times are shorter, hence the lower grated credit?
10) Message boards : Number crunching : unusual behaviour (Message 30512)
Posted 1784 days ago by Profile Lord Tedric
Looks like Matt gave me some bad parameter files to start up searches with. Should fix this real quick-like.


Now they're starting to Abort....
11) Message boards : Number crunching : unusual behaviour (Message 30510)
Posted 1784 days ago by Profile Lord Tedric
a bunch of wus' are ready to report after 2 secs crunch time........what gives?
12) Message boards : Number crunching : Conflict MW (ATI) & Aqua CPU (Message 29024)
Posted 1819 days ago by Profile Lord Tedric
Attempting to run these two projects simultaneously but am running into difficulties whereby Aqua will use all 4 of my processors and then go into High Priority thus, not allowing MW to crunch.

This is just a single Aqua cpu wu with a three week deadline so no problems finishing on time.
Anyone have any suggestions?

I've done a quick search of the boards and initially find no other comparision.
13) Message boards : Number crunching : Milestones II (Message 28735)
Posted 1825 days ago by Profile Lord Tedric
5 million on Milkyway
14) Message boards : Number crunching : 3rd.in - optimized apps (Message 26734)
Posted 1858 days ago by Profile Lord Tedric
What is the Optimal amount of Wu's to be running at once, I though I read some time ago 3 on a Single Core ATI Card & 6 on a X2 Card ???

Should be able to work it out from the wu wall clock completion times...but I'd be interested to know as well.


I've tried both 3 & 4 concurrent units and I don't see any major difference in hourly credits.

Stay with the default!
15) Message boards : Number crunching : Milestones II (Message 25875)
Posted 1870 days ago by Profile Lord Tedric
Today I celebrate my 10th anniversary of crunching, I crunched my first Seti@home work unit on the 18th June 1999.

A major milestone for me.
16) Message boards : Number crunching : Little help for those using opti apps. (Message 25539)
Posted 1872 days ago by Profile Lord Tedric

Your cache size needs to be set to less than 1 day.


I've lowered the cache, and has no effect, still does not explain or resolve, why on the same hardware (dual boot with different display driver versions), same preferences, XP and Vista respond differently?

I'll try putting the same driver version on both machines and see if that works!


I've installed 9.1 and this just made things worse, in so far as repeated crashes of the graphics
17) Message boards : Number crunching : Little help for those using opti apps. (Message 25533)
Posted 1872 days ago by Profile Lord Tedric

Your cache size needs to be set to less than 1 day.


I've lowered the cache, and has no effect, still does not explain or resolve, why on the same hardware (dual boot with different display driver versions), same preferences, XP and Vista respond differently?

I'll try putting the same driver version on both machines and see if that works!
18) Message boards : Number crunching : Little help for those using opti apps. (Message 25530)
Posted 1872 days ago by Profile Lord Tedric
HELP REQUIRED.

I have a dual boot system running XP Pro and Vista.

BOINC ver.6.6.20
ATI 0.19f

1.Installed ATI 4870.
2.Installed Catalyst 9.1 for Win Vista. Works as should.
3.Installed Catalyst 8.12 for Win XP. Not working.

Followed instructions in readme file.
Any ideas why it works with vista and not XP?

You need to have net 3.5 installed with XP. To be on the safe side, I usually go into Windows Update and update everything.


I've net 3.5 sp1 installed, BOINC is downloading one wu at a time and processing it, at present, correctly. I have an app info.xml file edited with n3 (I know it's the default) but still recieving one wu and that immediately runs in high priority.
I really want to ditch Vista but until I can resolve this issue I'm stuck with it.


Your cache size needs to be set to less than 1 day.


But that will affect the other project(s), will it not?

Yes. Which projects have you got running on that machine?


At the moment, XP with nothing, that's because of (my) MW issue.
19) Message boards : Number crunching : Little help for those using opti apps. (Message 25525)
Posted 1872 days ago by Profile Lord Tedric
HELP REQUIRED.

I have a dual boot system running XP Pro and Vista.

BOINC ver.6.6.20
ATI 0.19f

1.Installed ATI 4870.
2.Installed Catalyst 9.1 for Win Vista. Works as should.
3.Installed Catalyst 8.12 for Win XP. Not working.

Followed instructions in readme file.
Any ideas why it works with vista and not XP?

You need to have net 3.5 installed with XP. To be on the safe side, I usually go into Windows Update and update everything.


I've net 3.5 sp1 installed, BOINC is downloading one wu at a time and processing it, at present, correctly. I have an app info.xml file edited with n3 (I know it's the default) but still recieving one wu and that immediately runs in high priority.
I really want to ditch Vista but until I can resolve this issue I'm stuck with it.


Your cache size needs to be set to less than 1 day.


But that will affect the other project(s), will it not?
20) Message boards : Number crunching : Little help for those using opti apps. (Message 25516)
Posted 1872 days ago by Profile Lord Tedric
HELP REQUIRED.

I have a dual boot system running XP Pro and Vista.

BOINC ver.6.6.20
ATI 0.19f

1.Installed ATI 4870.
2.Installed Catalyst 9.1 for Win Vista. Works as should.
3.Installed Catalyst 8.12 for Win XP. Not working.

Followed instructions in readme file.
Any ideas why it works with vista and not XP?

You need to have net 3.5 installed with XP. To be on the safe side, I usually go into Windows Update and update everything.


I've net 3.5 sp1 installed, BOINC is downloading one wu at a time and processing it, at present, correctly. I have an app info.xml file edited with n3 (I know it's the default) but still recieving one wu and that immediately runs in high priority.
I really want to ditch Vista but until I can resolve this issue I'm stuck with it.


Next 20

Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2014 AstroInformatics Group