Welcome to MilkyWay@home

Problems with "Use GPU while computer is in use" setting


Advanced search

Message boards : Number crunching : Problems with "Use GPU while computer is in use" setting
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 32847 - Posted: 28 Oct 2009, 12:57:05 UTC

I've found this error with the unchecked "Use GPU while computer is in use" checkbox.
If you don't use the computer, the progress is running correctly, but if you start working, the progress stops (that is correct !!) but if you again stop working, the progress restart from the beginning (0.0)

But the worst is that if you repeat this behaviour more times, the elapsed time can reach many hours, and the WU aborts with a "Computation error".

WinXP 64b - BM 6.10.16 64b - GTX260 - CUDA 191.07

ID: 32847 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 32848 - Posted: 28 Oct 2009, 15:15:14 UTC - in response to Message 32847.  

I've found this error with the unchecked "Use GPU while computer is in use" checkbox.
If you don't use the computer, the progress is running correctly, but if you start working, the progress stops (that is correct !!) but if you again stop working, the progress restart from the beginning (0.0)

But the worst is that if you repeat this behaviour more times, the elapsed time can reach many hours, and the WU aborts with a "Computation error".

WinXP 64b - BM 6.10.16 64b - GTX260 - CUDA 191.07

Activating the option "leave application in memory" should fix that.
ID: 32848 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 32850 - Posted: 28 Oct 2009, 21:14:31 UTC

Sorry, but the option "leave application in memory" was already activated.

And this problem is specific only to this project, all the other CUDA projects are working fine in this situation
ID: 32850 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
4l4r1

Send message
Joined: 17 Feb 09
Posts: 1
Credit: 2,190,754
RAC: 0
2 million credit badge10 year member badge
Message 32864 - Posted: 29 Oct 2009, 9:13:45 UTC

I can confirm this "feature" (with BOINC 6.10.11 and 6.10.16)

WinXP32, Quadro fx3800 , CUDA 190.38
ID: 32864 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileDavid Glogau*
Avatar

Send message
Joined: 12 Aug 09
Posts: 172
Credit: 645,240,165
RAC: 0
500 million credit badge10 year member badge
Message 32865 - Posted: 29 Oct 2009, 9:38:37 UTC - in response to Message 32864.  
Last modified: 29 Oct 2009, 9:42:03 UTC

Try Cuda 190.62
I have both GTX 260's and GTX 295's installed. Generally I only get this problem when quitting and then restarting BOINC.
Running Vista, Suspend to memory and I also use GPU while computer in use.
EDIT: I also use 6.10.13, 6.10.14 and 6.10.16.
ID: 32865 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 32870 - Posted: 29 Oct 2009, 13:05:17 UTC

@David.
Warning! I've said "Not" to use GPU while computer is in use in the Boinc Manager Advanced Preferences, whilst in the Milkyway Computer preferences there is "Use GPU while computer is in use"

BTW I submitted this problem to BOINC Alpha Test
ID: 32870 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 32871 - Posted: 29 Oct 2009, 13:18:24 UTC - in response to Message 32850.  

Sorry, but the option "leave application in memory" was already activated.

And this problem is specific only to this project, all the other CUDA projects are working fine in this situation

I remember there was a discussion that this setting only applies to CPU applications and not GPU applications. GPU applications may never stay in memory as there was the fear that this could disturb other applications using the graphics RAM. That means the MW GPU applications restart from the last checkpoint.
So either what you are seeing is that the CUDA app doesn't checkpoint (the ATI app doesn't either) or you have set the time between checkpoints ("write to disk at most every xxx seconds") to a high value. That means the app doesn't checkpoint because not enough time has passed until the execution is interrupted.
ID: 32871 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 32878 - Posted: 29 Oct 2009, 21:55:41 UTC
Last modified: 29 Oct 2009, 21:58:18 UTC

@cluster physik.

I've never changed the "Write to disk at most every" parameter in all the projects I'm crunching, as far as I remember

BTW this parameter, in Milkyway, is 60 seconds
ID: 32878 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 34379 - Posted: 8 Dec 2009, 7:21:44 UTC

Despite the new 0.24 version, the problem I sumbitted has not been resolved !!!!
ID: 34379 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 34380 - Posted: 8 Dec 2009, 7:43:11 UTC

Now the only way to bypass this problem is, when I receive some WU, to put the client in "Use GPU while computer is in use", wait untill all the WUs terminate and then restore the previous situation with "Don't use GPU while computer is in use".
ID: 34380 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
zioriga

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 15
Credit: 32,098,380
RAC: 82,565
30 million credit badge10 year member badge
Message 36708 - Posted: 22 Feb 2010, 6:37:26 UTC

I waited some news about the problem I submitted, but nothing happened !!

This problem is still alive!! also in the .24 (cuda 23) version

Is there an estimated of a solution ??
ID: 36708 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
[HWU]Flotta Stellare - Starfleet

Send message
Joined: 22 Feb 09
Posts: 6
Credit: 25,439,032
RAC: 0
20 million credit badge10 year member badge
Message 36717 - Posted: 22 Feb 2010, 15:21:07 UTC

Milkyway has no checkpoints, and i doubt it will ever have any, so no, if you stop a Milkyway WU, it restart from 0

But a modern GPU crunch a WU in few minutes, so it isn't really a problem...
ID: 36717 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : Problems with "Use GPU while computer is in use" setting

©2019 Astroinformatics Group