Welcome to MilkyWay@home

Performance question.


Advanced search

Message boards : Number crunching : Performance question.
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Mike Sherman*

Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38785 - Posted: 16 Apr 2010, 18:21:23 UTC

I have two (2) in every respect identical computers. Setup the same, preferences the same, run times within .001% of one another etc.
Yet one has twice the total and average credits of the other.
Any insight into how this can be?

Thanks,
Mike
ID: 38785 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profile[KWSN]John Galt 007
Avatar

Send message
Joined: 12 Dec 08
Posts: 56
Credit: 269,889,439
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 38786 - Posted: 16 Apr 2010, 18:30:35 UTC

One of them is getting validate errors....
Click to help Seti City.




ID: 38786 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Mike Sherman*

Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38787 - Posted: 16 Apr 2010, 22:18:49 UTC - in response to Message 38786.  

I am getting some errors (CUDA) but I just installed the GPU cards yesterday after several weeks of CPU only running and besides the credits are very small per validate error.
Total credit on one is 119,278 vs. 62,418 on the other.

Running on AQUA@home they were neck and neck after several weeks.

Mike
ID: 38787 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Mike Sherman*

Send message
Joined: 8 Apr 10
Posts: 12
Credit: 51,406,691
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 38788 - Posted: 16 Apr 2010, 22:39:40 UTC - in response to Message 38787.  

The one unit is getting zero errors, the other has 15-16 validate errors with 4-5 confirmed. These are all CUDA WU's. So it seems as though one GPU is not so good!
But that doesn't account for the large disparity I'm seeing overall.

Mike
ID: 38788 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Len LE/GE

Send message
Joined: 8 Feb 08
Posts: 261
Credit: 104,050,322
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 38801 - Posted: 17 Apr 2010, 1:10:20 UTC - in response to Message 38788.  

BOINC client settings maybe?
Like 'don't run while computer is used'?
ID: 38801 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfilePaul D. Buck

Send message
Joined: 12 Apr 08
Posts: 621
Credit: 161,934,067
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 38808 - Posted: 17 Apr 2010, 9:08:37 UTC - in response to Message 38785.  

I have two (2) in every respect identical computers. Setup the same, preferences the same, run times within .001% of one another etc.
Yet one has twice the total and average credits of the other.
Any insight into how this can be?

The first thing I noted is that the OS listed is not the same. One has Ultimate, the other does not ...

Other questions are harder to ascertain because I don't have the time to go to the other projects to see if you are there also ... but that would be my next question, I see your list shows MW and DNETC ... are you running both projects on both systems? Same shares?

Though it may look like the systems are identical, unless you clone the disks with the exact same starting point they may not be ... also, seemingly trivial differences in MB, memory and even slot placement of the GPU can make huge differences ...
ID: 38808 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : Performance question.

©2020 Astroinformatics Group