Welcome to MilkyWay@home

sending out some more workunits


Advanced search

Message boards : News : sending out some more workunits
Message board moderation

To post messages, you must log in.

1 · 2 · 3 · 4 · Next

AuthorMessage
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 47335 - Posted: 10 Apr 2011, 1:04:51 UTC

I'm trying something new. I'm setting the a max total, max CPU, and max GPU workunits in the config_aux.xml file. Maybe this will put a cap on things.

Right now the total max will be 16, the cpu max (per processor) will be 3, and the gpu max (per processor) will also be 3. If this seems to work, and the server can handle it we'll start to increase these limits and see how things go.
ID: 47335 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTravis
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 2046
Credit: 26,480
RAC: 0
10 thousand credit badge10 year member badge
Message 47337 - Posted: 10 Apr 2011, 1:09:09 UTC - in response to Message 47335.  

Checking the scheduler's log, it looks like things are limited on my end, so if anyone can verify that; that would be great. :)
ID: 47337 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilekashi

Send message
Joined: 30 Dec 07
Posts: 311
Credit: 149,056,965
RAC: 13,600
100 million credit badge10 year member badge
Message 47339 - Posted: 10 Apr 2011, 1:13:45 UTC

Yes I just got a few lots of 16. I have 8 BOINC CPU cores and a HD 5970.
They all errored immediately.
ID: 47339 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Sunny129
Avatar

Send message
Joined: 25 Jan 11
Posts: 271
Credit: 346,072,284
RAC: 0
300 million credit badge8 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47341 - Posted: 10 Apr 2011, 1:14:28 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 1:23:39 UTC

looks good so far...

4/9/2011 9:07:01 PM | Milkyway@home | resumed by user
4/9/2011 9:07:02 PM | Milkyway@home | work fetch resumed by user
4/9/2011 9:07:07 PM | Milkyway@home | Sending scheduler request: To fetch work.
4/9/2011 9:07:07 PM | Milkyway@home | Requesting new tasks for ATI GPU
4/9/2011 9:07:09 PM | Milkyway@home | Scheduler request completed: got 16 new tasks
4/9/2011 9:07:11 PM | Milkyway@home | Started download of milkyway_0.57_windows_intelx86__ati14.exe
4/9/2011 9:07:11 PM | Milkyway@home | Started download of parameters-10-3s-fix-new2.txt
4/9/2011 9:07:13 PM | Milkyway@home | Finished download of parameters-10-3s-fix-new2.txt
4/9/2011 9:07:13 PM | Milkyway@home | Started download of stars-10-good.txt
4/9/2011 9:07:15 PM | Milkyway@home | Finished download of milkyway_0.57_windows_intelx86__ati14.exe
4/9/2011 9:07:15 PM | Milkyway@home | Started download of parameters-10-3s-fix2.txt
4/9/2011 9:07:16 PM | Milkyway@home | Finished download of parameters-10-3s-fix2.txt
4/9/2011 9:07:24 PM | Milkyway@home | Finished download of stars-10-good.txt
4/9/2011 9:07:24 PM | Milkyway@home | Starting de_separation_10_3s_fix20_1_29_1302397587_0
4/9/2011 9:07:24 PM | Milkyway@home | Starting task de_separation_10_3s_fix20_1_29_1302397587_0 using milkyway version 57
4/9/2011 9:08:15 PM | Milkyway@home | Sending scheduler request: To fetch work.
4/9/2011 9:08:15 PM | Milkyway@home | Requesting new tasks for ATI GPU
4/9/2011 9:08:17 PM | Milkyway@home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
4/9/2011 9:08:17 PM | Milkyway@home | No tasks sent
4/9/2011 9:08:17 PM | Milkyway@home | This computer has reached a limit on tasks in progress


they're validating and earning 267.20 points each too (at least the first several have so far)...

...and this is with a 5870 2GB GPU in conjunction with AMD's newest official drivers (Catalyst 11.3). i'm also running BOINC v6.12.18 on a WinXP Pro 32-bit platform.
ID: 47341 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Matt Arsenault
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 8 May 10
Posts: 576
Credit: 15,979,383
RAC: 0
10 million credit badge9 year member badge
Message 47343 - Posted: 10 Apr 2011, 1:16:13 UTC - in response to Message 47339.  

Yes I just got a few lots of 16. I have 8 BOINC CPU cores and a HD 5970.
They all errored immediately.
What driver version are you using? Could you try updating them?
ID: 47343 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47344 - Posted: 10 Apr 2011, 1:17:23 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 1:32:45 UTC

I got 16 WUs downloaded on a 1090T & 2x5970s. BOINC Client to 0.5 days so no impediment this end for more. So your block appears to work

But .... no activity at all - been ticking away for 5 mins, no activity inside CC centre at all. Clocks running on the WU, but nothing crunching.

EDIT: Aborted them in the end. Most ran with no activity for 10-12 mins, then fell over. a few did computer error immediately. Yell if you want tests running for 5970s, I'll be around for a while

Regards
Zy
ID: 47344 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47348 - Posted: 10 Apr 2011, 1:23:31 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 1:27:20 UTC

My Specs From CC Centre 11.3 on a 1090T @3.7GHz 2x5970 16Gb RAM

Driver Packaging Version 8.831.2-110308a-115928C-ATI
Catalyst Version 11.3
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 8.01.01.1134
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0001
Direct3D Version 7.14.10.0817
OpenGL Version 6.14.10.10600
Catalyst Control Center Version 2011.0308.2325.42017

Primary Adapter
Graphics Card Manufacturer Powered by AMD
Graphics Chipset ATI Radeon HD 5900 Series
Device ID 689C
Vendor 1002
Subsystem ID 3020
Subsystem Vendor ID 1682
Graphics Bus Capability PCI Express 2.0
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16
BIOS Version 012.013.000.002
BIOS Part Number 113-HD5970-102
BIOS Date 2009/11/11
Memory Size 1024 MB
Memory Type GDDR5
Core Clock in MHz 725 MHz
Memory Clock in MHz 1000 MHz
Total Memory Bandwidth in GByte/s 128.0 GByte/s

Regards
Zy
ID: 47348 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
IrateAdmin
Avatar

Send message
Joined: 6 Apr 11
Posts: 7
Credit: 59,288,856
RAC: 0
50 million credit badge8 year member badge
Message 47349 - Posted: 10 Apr 2011, 1:29:28 UTC - in response to Message 47339.  
Last modified: 10 Apr 2011, 1:42:59 UTC

I have the same problem. They all error immediately.

I suspended work for now.

If you need more info, let me know.

vista x64
catalyst driver 10.5
4870x2
ID: 47349 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
paris
Avatar

Send message
Joined: 26 Apr 08
Posts: 78
Credit: 29,835,141
RAC: 15,226
20 million credit badge10 year member badge
Message 47350 - Posted: 10 Apr 2011, 1:34:10 UTC

It appears that version .50 on Mac OS X 10.5 works but version .31 on Mac OS X 10.4 has problems. Both machines are using Intel CPUs.

Plus SETI Classic = 21,082 WUs
ID: 47350 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilekashi

Send message
Joined: 30 Dec 07
Posts: 311
Credit: 149,056,965
RAC: 13,600
100 million credit badge10 year member badge
Message 47351 - Posted: 10 Apr 2011, 1:34:37 UTC

I just noticed it is a 32-bit application in my MilkyWay directory. My Windows 7 and Catalyst drivers are 64-bit. Not sure, but possibly this would cause the errors for me.
ID: 47351 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47355 - Posted: 10 Apr 2011, 1:43:01 UTC

Same with me - 32 bit MW app, but I'm setup as 64bit - dont know how this one behaves in the 32bit emulator being a GPU app.

Regards
Zy
ID: 47355 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 47356 - Posted: 10 Apr 2011, 1:43:06 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 1:48:37 UTC

The brook.dll file is not being sent with the ATI app, that is what is causing the error.

Maybe not, even with the file it still has a computation error.
ID: 47356 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileBeyond

Send message
Joined: 15 Jul 08
Posts: 383
Credit: 501,817,790
RAC: 0
500 million credit badge10 year member badge
Message 47357 - Posted: 10 Apr 2011, 1:43:26 UTC

They look like they're running here on an HD4770 but they use 0% GPU and just run forever with no progress...
ID: 47357 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47358 - Posted: 10 Apr 2011, 1:45:42 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 1:59:02 UTC

I had done a detatch and initialisation.

There are only three files in the Project directory:

32bit app
parameters-17-3s-fix-new
stars-17

Thats it - no others

EDIT:
Extract from LogFile of the startup of the batch of 16 WUs
10/04/2011 02:11:01 | Milkyway@home | work fetch resumed by user
10/04/2011 02:11:02 | Milkyway@home | Sending scheduler request: To fetch work.
10/04/2011 02:11:02 | Milkyway@home | Requesting new tasks for ATI GPU
10/04/2011 02:11:05 | Milkyway@home | Scheduler request completed: got 16 new tasks
10/04/2011 02:11:07 | Milkyway@home | Started download of milkyway_0.57_windows_intelx86__ati14.exe
10/04/2011 02:11:07 | Milkyway@home | Started download of parameters-17-3s-fix-new.txt
10/04/2011 02:11:07 | Milkyway@home | Started download of stars-17.txt
10/04/2011 02:11:08 | Milkyway@home | Finished download of parameters-17-3s-fix-new.txt
10/04/2011 02:11:14 | Milkyway@home | Finished download of milkyway_0.57_windows_intelx86__ati14.exe
10/04/2011 02:11:25 | Milkyway@home | Finished download of stars-17.txt
10/04/2011 02:11:25 | Milkyway@home | Starting de_separation_17_3s_fix_4_180_1302397609_0


Regards
Zy
ID: 47358 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Sunny129
Avatar

Send message
Joined: 25 Jan 11
Posts: 271
Credit: 346,072,284
RAC: 0
300 million credit badge8 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47363 - Posted: 10 Apr 2011, 1:59:49 UTC - in response to Message 47356.  

The brook.dll file is not being sent with the ATI app, that is what is causing the error.

Maybe not, even with the file it still has a computation error.

hmm...i just looked in my MW@H project folder and noticed that i don't have the brook.dll file anymore either. and yet my tasks are crunching away flawlessly and validating...
ID: 47363 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 47366 - Posted: 10 Apr 2011, 2:09:14 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 2:10:21 UTC

I have tried stock, with an app_info referencing the brook.dll file and with an app_info referencing both the brook32 and brook64 dll files and they all crash out.

So far it looks like people with 32-bit systems are running file while those of us with 64-bit systems are not.
ID: 47366 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Allan

Send message
Joined: 30 Jan 11
Posts: 2
Credit: 1,850,326
RAC: 0
1 million credit badge8 year member badge
Message 47367 - Posted: 10 Apr 2011, 2:14:40 UTC
Last modified: 10 Apr 2011, 2:15:12 UTC

I'm seeing 16 0.57 units at a time on my 4830 (no cpu asked for). I have a 4830 using the 11.3 drivers and it's cranking out a unit every 4 minutes or so. Two units have run and validated already.
ID: 47367 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Sunny129
Avatar

Send message
Joined: 25 Jan 11
Posts: 271
Credit: 346,072,284
RAC: 0
300 million credit badge8 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47368 - Posted: 10 Apr 2011, 2:16:39 UTC - in response to Message 47366.  
Last modified: 10 Apr 2011, 2:17:42 UTC

So far it looks like people with 32-bit systems are running fine while those of us with 64-bit systems are not.

i'm very tempted to agree with you on this, except that i'm the only one with a 32-bit OS and no errors to post in this thread so far. i'm hoping some other's with 32-bit platforms can chime in and confirm that they've been getting the appropriate amount of work and that its getting validated (or at the very least not erroring out).

I'm seeing 16 0.57 units at a time on my 4830 (no cpu asked for). I have a 4830 using the 11.3 drivers and it's cranking out a unit every 4 minutes or so. Two units have run and validated already.

Allan, what OS are you running, and is it 32-bit or 64-bit?
ID: 47368 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Allan

Send message
Joined: 30 Jan 11
Posts: 2
Credit: 1,850,326
RAC: 0
1 million credit badge8 year member badge
Message 47369 - Posted: 10 Apr 2011, 2:18:53 UTC - in response to Message 47368.  

Sorry forgot to add, I'm using Windows XP 32bit.
ID: 47369 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Sunny129
Avatar

Send message
Joined: 25 Jan 11
Posts: 271
Credit: 346,072,284
RAC: 0
300 million credit badge8 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 47370 - Posted: 10 Apr 2011, 2:21:15 UTC

excellent, we're making some progress here. and while i'm tempted to say that i could very well be a 64-bit OS issue, we can't yet discount the driver version. that is, Allan and i also happen to both be using the newly released Catalyst 11.3 drivers.
ID: 47370 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : News : sending out some more workunits

©2019 Astroinformatics Group