Welcome to MilkyWay@home

11.4 Catalyst Production Version - Red Flag for 5970s


Advanced search

Message boards : Number crunching : 11.4 Catalyst Production Version - Red Flag for 5970s
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2

AuthorMessage
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48441 - Posted: 2 May 2011, 20:37:33 UTC - in response to Message 48440.  

At a guess - probably not ..... "queue Murphy" rofl :)

Its looking like some kind of issue with multiple GPUs so a single 3850 looks, on the face of it, like it will be ok.

I'd keep expectations in check though until its in :)

Regards
Zy
ID: 48441 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
sparkler99

Send message
Joined: 6 Mar 11
Posts: 6
Credit: 59,274
RAC: 0
10 thousand credit badge11 year member badge
Message 48444 - Posted: 2 May 2011, 22:39:25 UTC

still no problems with 11.4 driver


21322382 14378195 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 147.13 7.24 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322381 14368345 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed, can't validate 92.15 5.58 0.00 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322380 14367234 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 118.36 6.74 213.76 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322379 14366953 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 119.46 6.75 213.76 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322375 14209071 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 147.20 7.27 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322374 14113892 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 146.49 7.46 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322370 14382216 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 147.17 7.32 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322369 14381497 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 120.45 6.83 213.76 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322367 14360085 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 93.53 5.74 159.86 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322361 9542470 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 147.21 7.32 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322350 14389005 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 92.25 5.74 159.86 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)
21322348 14387597 281364 2 May 2011 | 21:11:02 UTC 2 May 2011 | 22:31:16 UTC Completed and validated 148.22 7.38 267.20 MilkyWay@Home v0.62 (ati14)

Driver Packaging Version 8.841-110405a-116954C-ATI
Catalyst Version 11.4
Provider ATI Technologies Inc.
2D Driver Version 8.01.01.1142
2D Driver File Path /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0000
Direct3D Version 7.14.10.0825
OpenGL Version 6.14.10.10666
AMD VISION Engine Control Center Version 2011.0405.2218.38205


ID: 48444 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48451 - Posted: 3 May 2011, 12:49:25 UTC
Last modified: 3 May 2011, 12:50:21 UTC

Another single GPU. Its looking more and more like 11.4 doesnt like dealing with two or more GPUs in a box.

Its possible I guess that its the MW application reacting against 11.4, but that would be somewhat far fetched. Looks more like the old dual gpu hassle has re-emerged. The only thing we can do is avoid 11.4 (Production set) if using two or more GPUs.

11.3 seemed solid, so use that if anyone had two or more gpus in a box.

Life goes on, await 11.5 :)

Regards
Zy
ID: 48451 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileBeyond
Avatar

Send message
Joined: 15 Jul 08
Posts: 383
Credit: 605,904,198
RAC: 195,064
500 million credit badge14 year member badge
Message 48453 - Posted: 3 May 2011, 13:15:28 UTC - in response to Message 48451.  

Another single GPU. Its looking more and more like 11.4 doesnt like dealing with two or more GPUs in a box.
The only thing we can do is avoid 11.4 (Production set) if using two or more GPUs.
11.3 seemed solid, so use that if anyone had two or more gpus in a box.
Life goes on, await 11.5 :) Regards Zy

Even if one is NVidia. 11.4 preview worked here with 2 ATI and with 1 ATI & 1 NVidia. The 11.4 release does not. Something broke between the preview and the production release. Gotta say, 10.12 is still the most solid for DC IMO.
ID: 48453 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Brickhead
Avatar

Send message
Joined: 20 Mar 08
Posts: 108
Credit: 2,562,515,681
RAC: 0
2 billion credit badge14 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48459 - Posted: 3 May 2011, 20:04:11 UTC

All my single 5870s seem to work fine with cat 11.4. On the quad 6970 however, 11.4 was detrimental to both performance and stability - that one is much happier now that it's back on cat 11.3.
ID: 48459 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilerkillian
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 10
Posts: 9
Credit: 51,176,789
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 48465 - Posted: 3 May 2011, 23:28:35 UTC - in response to Message 48451.  

Another single GPU. Its looking more and more like 11.4 doesnt like dealing with two or more GPUs in a box.

Its possible I guess that its the MW application reacting against 11.4, but that would be somewhat far fetched. Looks more like the old dual gpu hassle has re-emerged. The only thing we can do is avoid 11.4 (Production set) if using two or more GPUs.


None of my boxes will work with 11.4 eather. They made some major changes with open GL. I don't know if that is causing the problem or not.

In the mean time I'll have to stick with 11.3 also.

Royce
ID: 48465 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
pelpolaris

Send message
Joined: 11 Nov 07
Posts: 2
Credit: 65,617,144
RAC: 7,812
50 million credit badge14 year member badge
Message 48506 - Posted: 6 May 2011, 13:48:54 UTC

Getting this after upgrading to Cat. 11.4:

<search_application> milkywayathome_client separation 0.62 Windows x86 double CAL++ </search_application>
Failed to get CAL device attributes: Parameter passed in is invalid (CAL_RESULT_INVALID_PARAMETER)
Error getting device information: Parameter passed in is invalid (CAL_RESULT_INVALID_PARAMETER)
Failed to get CAL info: Parameter passed in is invalid (CAL_RESULT_INVALID_PARAMETER)
Failed to setup CAL
14:08:09 (700): called boinc_finish

Missing/bad links somewhere?? On my way back to 11.3, until further.
ID: 48506 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48511 - Posted: 6 May 2011, 23:01:09 UTC - in response to Message 48506.  

....Missing/bad links somewhere?? On my way back to 11.3, until further.


Nope - just a bad driver, 11.4 (as a general proposition) does not play with 2 or more GPUs. If in the latter category, dont use it. 11.3 works fine

Regards
Zy
ID: 48511 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ExtraTerrestrial Apes
Avatar

Send message
Joined: 1 Sep 08
Posts: 204
Credit: 219,354,537
RAC: 0
200 million credit badge14 year member badge
Message 48536 - Posted: 7 May 2011, 12:09:30 UTC

For me 11.4 works fine on an HD6950@HD6970, Win 7 64. however, only when running 1 WU at a time. Trying 2 concurrent WUs results in an immediate freeze, which 11.3 didn't.

MrS
Scanning for our furry friends since Jan 2002
ID: 48536 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
scottishwebcamslive.com
Avatar

Send message
Joined: 10 Oct 07
Posts: 79
Credit: 69,337,972
RAC: 0
50 million credit badge15 year member badge
Message 48542 - Posted: 7 May 2011, 13:50:59 UTC
Last modified: 7 May 2011, 14:43:28 UTC

hello,

i have twin 5970's that i just put in my main machine so downloaded the new 11.4 drivers as the machine had none installed
everything was fine until i started boinc with mw on it
it started 4 work units up and was chewing them up then two slowed one almost made it to 98% and the the pc froze
its done that over and over again now so i think i'll try the 11.3 drivers see if they woirk with my twin cards

will be back lol


hopefully with good news

Ian


UPDATE : downloaded and installed the 11.3 drivers and everything so far seems ok
quite amazing how the small change from one driver to the next supposed upgrade can quickly cause all sorts of problems

thanks Zydor for the thread and your fix for the problem

best regards
Ian
....Please Join team Scotland HERE
ID: 48542 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ExtraTerrestrial Apes
Avatar

Send message
Joined: 1 Sep 08
Posts: 204
Credit: 219,354,537
RAC: 0
200 million credit badge14 year member badge
Message 48583 - Posted: 8 May 2011, 11:05:09 UTC - in response to Message 48542.  

Has someone already reported this bug to AMD?

MrS
Scanning for our furry friends since Jan 2002
ID: 48583 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48597 - Posted: 8 May 2011, 14:45:11 UTC - in response to Message 48583.  
Last modified: 8 May 2011, 14:45:54 UTC

Dont know, I saw over at SETI Germany a couple of days a go, similar grumblings re 11.4, they also have canned it.

Dont know if its hit the AMD developer forums yet - you move in those circles, so might be an idea if you can check if its surfaced over there yet.

Regards
Zy
ID: 48597 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilerkillian
Avatar

Send message
Joined: 4 Feb 10
Posts: 9
Credit: 51,176,789
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 48601 - Posted: 8 May 2011, 17:23:19 UTC

I complained to AMD About a week ago. The more compaints they get the better chance that they will fix it.
ID: 48601 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
kbot

Send message
Joined: 12 Apr 10
Posts: 2
Credit: 2,138,061
RAC: 0
2 million credit badge12 year member badge
Message 48629 - Posted: 9 May 2011, 12:14:10 UTC

MilkyWay was working without problems with my system (5870 + 6950)

but after i switched to PrimeGrid, which freezes my system, every other GPU project now freezes my system too, it does not matter which driver i use ...

Collatz, MW, PG ... every gpu project now is not working anymore ...

maybe AMD is a little bit responsible with their OpenCL-Driver, but i give the main responsibility to the PG programmers, because they killed my graphics card and i cannot crunch with any gpu project now -.-

now i have to switch to cpu-only crunching until i have a new graphics card -.-
ID: 48629 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48630 - Posted: 9 May 2011, 12:18:37 UTC - in response to Message 48629.  

You are still using 11.4.

Change to 11.3, and as long as the card(s) is(are) healthy, it'll be fine.

Regards
Zy
ID: 48630 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
kbot

Send message
Joined: 12 Apr 10
Posts: 2
Credit: 2,138,061
RAC: 0
2 million credit badge12 year member badge
Message 48631 - Posted: 9 May 2011, 12:30:41 UTC

i tried 11.3; 11.2; 11.1 and nothing changes ...

and collatz uses CAL not OpenCL, so there should be no problem, if the problem only lies in the OpenCL ...
ID: 48631 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48632 - Posted: 9 May 2011, 12:48:21 UTC - in response to Message 48631.  

The two cards - are they on crossfire or dummy plugs?

You gave the impression that you think a card(s) have gone bad. Have you tried unplugging power from one, loading 11.3 on the connected card, and running a WU?

Regards
Zy
ID: 48632 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Zydor
Avatar

Send message
Joined: 24 Feb 09
Posts: 620
Credit: 100,587,625
RAC: 0
100 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 48636 - Posted: 9 May 2011, 15:03:26 UTC - in response to Message 48631.  

i tried 11.3; 11.2; 11.1 and nothing changes ...

and collatz uses CAL not OpenCL, so there should be no problem, if the problem only lies in the OpenCL ...


You had two WUs go through Collatz at 1154 UTC, one on each card, so the cards appear to be ok - WU completion times were consistent with the speed settings.

There would appear to be some configuration problem therefore with other Projects. If you post, or PM me, we will do our best to sort it out with you.

Regards
Zy
ID: 48636 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2

Message boards : Number crunching : 11.4 Catalyst Production Version - Red Flag for 5970s

©2022 Astroinformatics Group