Welcome to MilkyWay@home

Server Updates


Advanced search

Message boards : News : Server Updates
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 59830 - Posted: 6 Sep 2013, 21:57:26 UTC

We are in the process of updating the server operating system.
This process should begin Monday and continue through the first part of next week.

I will keep posting details in here of the times scales as this task progresses.


Thank you,

Jeff Thompson
ID: 59830 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 59853 - Posted: 9 Sep 2013, 15:31:18 UTC

The updates have begun.
Services will be down for a brief period.

More information to follow.


Jeff
ID: 59853 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 59858 - Posted: 9 Sep 2013, 18:30:24 UTC

All systems appear to be back up and functioning.
We will continue to monitor.


Thank you,


Jeff
ID: 59858 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Ronald R Codney

Send message
Joined: 29 Nov 11
Posts: 18
Credit: 815,433
RAC: 0
500 thousand credit badge7 year member badge
Message 60066 - Posted: 1 Oct 2013, 4:39:14 UTC

seems about this time when I was unable to access 'my account'. Is there any possible correlation.
ID: 60066 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Ronald R Codney

Send message
Joined: 29 Nov 11
Posts: 18
Credit: 815,433
RAC: 0
500 thousand credit badge7 year member badge
Message 60067 - Posted: 1 Oct 2013, 4:39:29 UTC

seems about this time when I was unable to access 'my account'. Is there any possible correlation.
ID: 60067 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Ronald R Codney

Send message
Joined: 29 Nov 11
Posts: 18
Credit: 815,433
RAC: 0
500 thousand credit badge7 year member badge
Message 60068 - Posted: 1 Oct 2013, 4:48:52 UTC

Update: I was able to access account using Google Chrome Browser.. so sounds like a conflict with IE. Other projects I participate in, there is no issue.
ID: 60068 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2254
Credit: 349,495,127
RAC: 945,683
300 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 60070 - Posted: 1 Oct 2013, 11:39:30 UTC - in response to Message 60068.  
Last modified: 1 Oct 2013, 11:40:20 UTC

Update: I was able to access account using Google Chrome Browser.. so sounds like a conflict with IE. Other projects I participate in, there is no issue.


I use FireFox and when I click on your name it STILL takes around 15 seconds for your account to pop up.

ps posting a message here takes almost as long AFTER I click OK!!!!
ID: 60070 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jimmy Gondek

Send message
Joined: 28 Sep 11
Posts: 60
Credit: 22,764,173
RAC: 0
20 million credit badge8 year member badge
Message 60073 - Posted: 2 Oct 2013, 2:37:25 UTC
Last modified: 2 Oct 2013, 2:38:34 UTC

Identical problem to Mikey...several second lag for login (this has been going on for a while now) and ~ 15 second delay in posting this message (yes, I posted to test and then edited to provide the time it took)
ID: 60073 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 60074 - Posted: 2 Oct 2013, 2:43:04 UTC

Trying to duplicate and see if there is anything common among the profiles experiencing the problem.
ID: 60074 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 60075 - Posted: 2 Oct 2013, 2:54:56 UTC

Investigating further getting some lag but not in all functions.


Jeff
ID: 60075 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2254
Credit: 349,495,127
RAC: 945,683
300 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 60079 - Posted: 2 Oct 2013, 11:34:29 UTC - in response to Message 60075.  
Last modified: 2 Oct 2013, 11:45:08 UTC

Investigating further getting some lag but not in all functions.


Jeff


When I first click on a name it is very slow, it is also slow when posting a message, not the clicking to let me type it, but the clicking to post it. But the editing of it is fairly fast, so if I post a message it takes a bit, but if I then edit that same message, due to typos or whatever, that second process is pretty fast. It is slow everytime I go into my account, whether I do it now, or if I go to it then navigate away and try to page back to it, it always loads slow. It's kind of like it is loading new info everytime, not using cached info, and the info it is getting to create the page is from Timbuktu, while I am in the US. It's like some parts, or drives/directories, are too busy to talk to other parts, or drives/directories, and it must wait for a free moment to do it.

Clicking to reply to a PM is fast, but then clicking to actually send a reply is slow too!
ID: 60079 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfilePooh Bear 27
Avatar

Send message
Joined: 17 Apr 10
Posts: 14
Credit: 5,122,519
RAC: 0
5 million credit badge9 year member badge
Message 60088 - Posted: 3 Oct 2013, 0:50:52 UTC

I want to thank the admins. Looks like you fixed the slowness issues. Was the earlier reboot to fix this issue?


ID: 60088 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jeffery M. Thompson
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Avatar

Send message
Joined: 23 Sep 12
Posts: 159
Credit: 13,003,955
RAC: 523
10 million credit badge7 year member badge
Message 60089 - Posted: 3 Oct 2013, 0:52:12 UTC
Last modified: 3 Oct 2013, 0:54:20 UTC

It looks like it the reboot along with a dns edit resolved the issue, we are still monitoring this. If it hasn't fixed everything it has improved a good portion of it.



Jeff
ID: 60089 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 60092 - Posted: 3 Oct 2013, 3:17:00 UTC - in response to Message 60089.  

It looks like it the reboot along with a dns edit resolved the issue, we are still monitoring this. If it hasn't fixed everything it has improved a good portion of it.



Jeff


Definitely faster at both my account access and others as well.
ID: 60092 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileWhite Mountain Wes
Avatar

Send message
Joined: 24 Jul 09
Posts: 25
Credit: 9,102,156
RAC: 2,887
5 million credit badge10 year member badge
Message 60093 - Posted: 3 Oct 2013, 4:03:45 UTC

I can access my account page for the first time in a long time. Thanks for making the fix.
ID: 60093 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2254
Credit: 349,495,127
RAC: 945,683
300 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 60094 - Posted: 3 Oct 2013, 10:28:40 UTC - in response to Message 60093.  

I can access my account page for the first time in a long time. Thanks for making the fix.


AGREED, it is MUCH faster now! THANKS!!!!
ID: 60094 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : News : Server Updates

©2019 Astroinformatics Group