Welcome to MilkyWay@home

my rig says that i have a missing GPU


Advanced search

Message boards : Number crunching : my rig says that i have a missing GPU
Message board moderation

To post messages, you must log in.

AuthorMessage
Cliff

Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 33
Credit: 62,675,234
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 64254 - Posted: 19 Jan 2016, 4:04:33 UTC

it was working last week now its says.

1/18/2016 8:21:51 PM | Milkyway@Home | [error] App version uses non-existent NVIDIA GPU

and

in my Boinic manager it says that my GPU is missing. I ran cupid fresh and it reads my GTX980 so its there.

could use some help. thanks
ID: 64254 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2921
Credit: 476,987,850
RAC: 262,667
300 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 64255 - Posted: 19 Jan 2016, 12:10:44 UTC - in response to Message 64254.  

it was working last week now its says.

1/18/2016 8:21:51 PM | Milkyway@Home | [error] App version uses non-existent NVIDIA GPU

and

in my Boinic manager it says that my GPU is missing. I ran cupid fresh and it reads my GTX980 so its there.

could use some help. thanks


On major thing i to stop Boinc and uninstall the Nvidia Software and then redownload and reinstalll it, you are running Win10 and it has a VERY bad habit of replacing your perfectly fine drivers with 'new' but unusable for crunching ones when it does updates. MS came out with a biggie last week and your pc probably got hit with it.

One other thing I noticed you did was upgrade Boinc in between the last valid unit and now, if uninstalling and then reinstalling the Nvidia drivers doesn't work you might try going back to the older version of Boinc to see if that fixes it.
ID: 64255 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cliff

Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 33
Credit: 62,675,234
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 64257 - Posted: 20 Jan 2016, 1:17:30 UTC - in response to Message 64255.  

I updated my Bonic to see if it would fix the issue. I will have to see about dumping my GPU drivers... that is going to suck
ID: 64257 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2921
Credit: 476,987,850
RAC: 262,667
300 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 64261 - Posted: 20 Jan 2016, 11:31:56 UTC - in response to Message 64257.  

I updated my Bonic to see if it would fix the issue. I will have to see about dumping my GPU drivers... that is going to suck


Unfortunately that's been an ongoing problem with Win10, it affects some people and not others for some reason.
ID: 64261 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cliff

Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 33
Credit: 62,675,234
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 64282 - Posted: 31 Jan 2016, 15:43:23 UTC

I'm still having problems. I dumped and reinstalled bionic including an old lunatics optimizer and i'm still getting the below. please help




1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_modfit_fast_15_3s_bplBG_sim8Dec1_3_1450775702_14385526_1; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2233460_1; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2229005_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2231272_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2178925_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2177523_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2231199_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2222372_1; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2219880_1; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_modfit_fast_15_3s_bplBG_sim8Dec1_1_1453826702_2161375_0; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_80_DR8_Rev_8_5_00004_1453826701_2218167_2; aborting
1/31/2016 8:41:05 AM | Milkyway@Home | [error] Missing coprocessor for task de_modfit_fast_15_3s_bplBG_sim8Dec1_4_1453826702_2155453_1; aborting
1/31/2016 8:41:11 AM | SETI@home | Sending scheduler request: To fetch work.
ID: 64282 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2921
Credit: 476,987,850
RAC: 262,667
300 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 64286 - Posted: 2 Feb 2016, 13:24:10 UTC - in response to Message 64282.  

I'm still having problems. I dumped and reinstalled bionic including an old lunatics optimizer and i'm still getting the below. please help


It's Win10 updating your drivers to what it thinks are 'better' ones, you need to uninstall the current ones and reinstall the 'right' ones from Nvidia.com
ID: 64286 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cliff

Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 33
Credit: 62,675,234
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 64290 - Posted: 3 Feb 2016, 3:07:30 UTC - in response to Message 64286.  

updated to 361.75 and still getting the same thing.
ID: 64290 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2921
Credit: 476,987,850
RAC: 262,667
300 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 64292 - Posted: 3 Feb 2016, 14:18:59 UTC - in response to Message 64290.  

updated to 361.75 and still getting the same thing.


Did you uninstall the old ones first? If so I don't know what else it could be, sorry.
ID: 64292 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cliff

Send message
Joined: 26 Nov 09
Posts: 33
Credit: 62,675,234
RAC: 0
50 million credit badge12 year member badge
Message 64294 - Posted: 4 Feb 2016, 1:59:46 UTC - in response to Message 64292.  

re-dumped all drivers..... hard shutdown with three re boots....and it started to work again when I brought my system up tonight.... thank your help, could not have done it with out your input.
ID: 64294 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilemikey
Avatar

Send message
Joined: 8 May 09
Posts: 2921
Credit: 476,987,850
RAC: 262,667
300 million credit badge13 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 64295 - Posted: 4 Feb 2016, 13:08:08 UTC - in response to Message 64294.  

re-dumped all drivers..... hard shutdown with three re boots....and it started to work again when I brought my system up tonight.... thank your help, could not have done it with out your input.


No problem, Win10 IS a major problem for some people and you have found one of the major reasons why! The other is older hardware that MS still hasn't figured out how to support, or doesn't care about.
ID: 64295 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileCliff
Avatar

Send message
Joined: 28 Nov 14
Posts: 51
Credit: 86,696,721
RAC: 0
50 million credit badge7 year member badge
Message 64608 - Posted: 1 Jun 2016, 0:28:33 UTC

Hi Folks,
Well guess what... Bleeding Win10 upgraded on me yesterday, shouldn't have been too much of a problem, BUT MW@H servers were down, so I didn't have any MW@H tasks..
Today with MW servers back up, I get major error messages that MW@H cant see my GPU.. and tasks being aborted left right and center..

Took me a while to figure it out, the dratted upgrade only loaded 1 ccopy of the driver, for the 1st gpu and left it at that. Had to re-install the NVidia drivers. then restart BOINC and lo and behold now the other gpu exists..

Point to bear in mind if Win10 does a major upgrade, reinstall your drivers or its quite possible some of your gpu's will disappear for whatever project..

Regards,
Regards,
Cliff.
--
Been there Done That, still no Damn T-Shirt
ID: 64608 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
rcthardcore

Send message
Joined: 30 Dec 08
Posts: 30
Credit: 6,999,702
RAC: 0
5 million credit badge13 year member badge
Message 65007 - Posted: 8 Aug 2016, 17:52:50 UTC

I had the exact same problem yesterday. BOINC ended up aborting over 1400 workunits because of this problem. I simply reinstalled the drivers from NVIDIA and this fixed the problem.
ID: 65007 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote

Message boards : Number crunching : my rig says that i have a missing GPU

©2022 Astroinformatics Group