Scheduled Maintenance Concluded
log in

Advanced search

Message boards : News : Scheduled Maintenance Concluded

1 · 2 · 3 · 4 . . . 13 · Next
Author Message
Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65650 - Posted: 11 Nov 2016, 18:51:24 UTC

Hello Everyone,

Thank you all for your patience while the server was updated to allow for work unit bundling.

This update involved a new client and server code. Since our Mac we use for builds died, we do not have a Mac version of the client built. I plan to build one this weekend when I get access to a different Mac computer.

If you notice anything weird with validation, work unit generation, database stability, or client issues, etc. please report it here. I will work over the weekend to get them fixed if they show up.

Happy Crunching,

Jake

zablociak
Send message
Joined: 2 Sep 11
Posts: 6
Credit: 150,452,379
RAC: 661,435

Message 65651 - Posted: 11 Nov 2016, 19:02:40 UTC

Hi Jake!
Unfortunately all tasks (both ATI and NVIDIA) fail immidiately after start with -1073741515 (0xffffffffc0000135) Unknown error number

Profile LesCap
Avatar
Send message
Joined: 24 Oct 16
Posts: 12
Credit: 12,934,819
RAC: 59,146

Message 65652 - Posted: 11 Nov 2016, 19:08:25 UTC - in response to Message 65650.

Hey Jake
Here is last bit of the event log. Will check again in a few minutes. (Mountain Time)

11/11/2016 11:59:31 AM | Milkyway@Home | Sending scheduler request: To report completed tasks.
11/11/2016 11:59:31 AM | Milkyway@Home | Reporting 95 completed tasks
11/11/2016 11:59:31 AM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for CPU and AMD/ATI GPU
11/11/2016 11:59:53 AM | Milkyway@Home | Scheduler request failed: Couldn't connect to server
11/11/2016 11:59:54 AM | | Project communication failed: attempting access to reference site
11/11/2016 11:59:56 AM | | Internet access OK - project servers may be temporarily down.
____________
Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
(8 processors)
AMD Radeon HD 6900 series (Cayman) (2048MB) driver: 1.4.1848 OpenCL: 1.2
Microsoft Windows 7 Pro x64 Service Pack 1, (06.01.7601.00)

Profile LesCap
Avatar
Send message
Joined: 24 Oct 16
Posts: 12
Credit: 12,934,819
RAC: 59,146

Message 65653 - Posted: 11 Nov 2016, 19:15:02 UTC - in response to Message 65650.

Jake

Server accepted the old WUs.....but sent nothing new.

Updated event log:

11/11/2016 12:09:16 PM | Milkyway@Home | Sending scheduler request: To report completed tasks.
11/11/2016 12:09:16 PM | Milkyway@Home | Reporting 96 completed tasks
11/11/2016 12:09:16 PM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for CPU and AMD/ATI GPU
11/11/2016 12:09:35 PM | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
11/11/2016 12:09:35 PM | Milkyway@Home | Project has no tasks available
11/11/2016 12:11:06 PM | Milkyway@Home | Sending scheduler request: To fetch work.
11/11/2016 12:11:06 PM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for CPU and AMD/ATI GPU
11/11/2016 12:11:08 PM | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 0 new tasks
11/11/2016 12:11:08 PM | Milkyway@Home | No work available
____________
Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
(8 processors)
AMD Radeon HD 6900 series (Cayman) (2048MB) driver: 1.4.1848 OpenCL: 1.2
Microsoft Windows 7 Pro x64 Service Pack 1, (06.01.7601.00)

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,193
RAC: 2

Message 65654 - Posted: 11 Nov 2016, 19:27:23 UTC

NO FILE libwinpthread-1.dll
WIN 7 64 home ATI 7970

Profile TimeRanger
Send message
Joined: 31 Oct 10
Posts: 62
Credit: 18,500,262
RAC: 15,383

Message 65656 - Posted: 11 Nov 2016, 19:31:39 UTC

So far, just 2 GPU tasks run, both ending in the same error
Name de_modfit_fast_19_3s_136_bundle5_ModfitConstraints3_3_1478890414_1757_0
Workunit 1387184642
Created 11 Nov 2016, 19:18:59 UTC
Sent 11 Nov 2016, 19:19:01 UTC
Report deadline 23 Nov 2016, 19:19:01 UTC
Received 11 Nov 2016, 19:24:53 UTC
Server state Over
Outcome Computation error
Client state Compute error
Exit status -1073741515 (0xffffffffc0000135) Unknown error number
Computer ID 576462
Run time

For some reason, my "stash" was 112 tasks, now revised to just 80, and not getting any CPU work

Ulrich Metzner
Avatar
Send message
Joined: 11 Apr 15
Posts: 27
Credit: 8,486,132
RAC: 24,159

Message 65657 - Posted: 11 Nov 2016, 19:34:32 UTC - in response to Message 65654.
Last modified: 11 Nov 2016, 19:42:23 UTC

NO FILE libwinpthread-1.dll
WIN 7 64 home ATI 7970


+1

When i try to start the apps with "-?" as parameter.
(I always try new apps before really letting them run)
Maybe there are more required files missing...

[edit]
Adding the missing lib "libwinpthread-1.dll" from a mingw-w64 installation fixes this!
Unfortunately i can't find a separate download for it on the sourceforge site... :/

[edit2]
This fixes it only when running in a win console standalone. For BOINC there is some kind of softlink necessary to accomplish that.
____________
Aloha, Uli

Profile LesCap
Avatar
Send message
Joined: 24 Oct 16
Posts: 12
Credit: 12,934,819
RAC: 59,146

Message 65659 - Posted: 11 Nov 2016, 19:38:44 UTC - in response to Message 65650.

Jake

Got new tasks...."Remaining (estimated)" on '7 new tasks' 01:10 to 02:11.....the old tasks (CPU) estimates were ~25 minutes.

11/11/2016 12:23:54 PM | Milkyway@Home | Sending scheduler request: To fetch work.
11/11/2016 12:23:54 PM | Milkyway@Home | Reporting 2 completed tasks
11/11/2016 12:23:54 PM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for CPU and AMD/ATI GPU
11/11/2016 12:24:32 PM | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 7 new tasks
____________
Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
(8 processors)
AMD Radeon HD 6900 series (Cayman) (2048MB) driver: 1.4.1848 OpenCL: 1.2
Microsoft Windows 7 Pro x64 Service Pack 1, (06.01.7601.00)

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65661 - Posted: 11 Nov 2016, 19:41:38 UTC

The longer time is expected on CPU runs.

I will look into recompiling the Windows apps so that error goes away. Sorry for that.

Jake

Ulrich Metzner
Avatar
Send message
Joined: 11 Apr 15
Posts: 27
Credit: 8,486,132
RAC: 24,159

Message 65662 - Posted: 11 Nov 2016, 19:44:32 UTC

Try to statically link the lib into the executable, that should do it.

There is some time left, until the new app starts here, so maybe, you can replace the app and let BOINC redownload it? :?
____________
Aloha, Uli

Profile LesCap
Avatar
Send message
Joined: 24 Oct 16
Posts: 12
Credit: 12,934,819
RAC: 59,146

Message 65665 - Posted: 11 Nov 2016, 19:58:21 UTC - in response to Message 65650.

Jake

Just after "download of milkyway_1.40_windows....", the 'status' of all remaining GPU tasks (27) changed to "Computation error" (no error number displayed)


11/11/2016 12:37:59 PM | Milkyway@Home | Started download of milkyway_1.40_windows_x86_64__opencl_ati_101.exe
11/11/2016 12:38:16 PM | Milkyway@Home | Finished download of milkyway_1.40_windows_x86_64__opencl_ati_101.exe
11/11/2016 12:39:44 PM | Milkyway@Home | Requesting new tasks for AMD/ATI GPU
11/11/2016 12:39:48 PM | Milkyway@Home | Scheduler request completed: got 27 new tasks
____________
Intel(R) Core(TM) i7-2700K CPU @ 3.50GHz [Family 6 Model 42 Stepping 7]
(8 processors)
AMD Radeon HD 6900 series (Cayman) (2048MB) driver: 1.4.1848 OpenCL: 1.2
Microsoft Windows 7 Pro x64 Service Pack 1, (06.01.7601.00)

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65666 - Posted: 11 Nov 2016, 20:38:46 UTC

Just released the new version for windows properly linked together. Statically linking with MinGW is weird. Sorry about that. The new version is 1.41 so you should see these running well.


Jake

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,193
RAC: 2

Message 65667 - Posted: 11 Nov 2016, 20:44:38 UTC

NO FILE libwinpthread-1.dll
WIN 7 64 home ATI 7970

still not working

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65668 - Posted: 11 Nov 2016, 20:49:56 UTC

Hi Peciak,

Please check the version number on the application. If its 1.40 then you can still expect the error, if it is 1.41 then it should be working.

Jake

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,193
RAC: 2

Message 65669 - Posted: 11 Nov 2016, 20:50:22 UTC
Last modified: 11 Nov 2016, 20:54:04 UTC

milkyway_1.41_windows_x86_64__opencl_ati_101.exe

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/results.php?hostid=618442

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65671 - Posted: 11 Nov 2016, 20:53:45 UTC
Last modified: 11 Nov 2016, 21:14:43 UTC

Peciak,

I'll try again. Give me 15 minutes.

[edit]

Sorry about this, I typed something in wrong when I released 1.41 and it rereleased 1.40 as 1.41. I'll have a fix out in another couple minutes.

[/edit]

Jake

Ulrich Metzner
Avatar
Send message
Joined: 11 Apr 15
Posts: 27
Credit: 8,486,132
RAC: 24,159

Message 65672 - Posted: 11 Nov 2016, 21:22:28 UTC - in response to Message 65666.
Last modified: 11 Nov 2016, 21:27:26 UTC

(...) Statically linking with MinGW is weird. (...)


Example: gcc osmconvert.c -O3 -static -lz -o osmconvert
That's all for f. e. osmconvert.exe to statically link libz.a? :?

So i think the right parameter for this executable is:

... -static -lwinpthread ...

BTW: 1.41 is still not statically linked in

[edit]
Too late... ;)

[edit2]
For all, that already downloaded a lot of 1.40/1.41 WUs:
I have put the missing DLL on the path on my system and restarted BOINC to get the new environment, now the missing DLL is found and the 1.40/1.41 apps are running! :)
____________
Aloha, Uli

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65673 - Posted: 11 Nov 2016, 21:34:48 UTC

Hello Everyone,

I just released a new version, 1.42. This should be correct now.

Thank you Ulrich, I had this working for the last release. It must have gotten changed somewhere along the line (it got removed from the cmake file for some reason).

Let me know if this newest version seems to be working for you all.


Jake

Profile Peciak
Send message
Joined: 27 Jun 09
Posts: 12
Credit: 148,037,193
RAC: 2

Message 65674 - Posted: 11 Nov 2016, 21:54:15 UTC
Last modified: 11 Nov 2016, 21:59:42 UTC

milkyway_1.42_windows_x86_64__opencl_ati_101.exe
Task RUN
CPU - 100% (1 core)
GPU - 0%

driver Non-WHQL-Win7-64Bit-Radeon-Software-Crimson-16.10.2-Oct19

http://milkyway.cs.rpi.edu/milkyway/result.php?resultid=1886482317

Jake Weiss
Volunteer moderator
Project developer
Project tester
Project scientist
Send message
Joined: 25 Feb 13
Posts: 378
Credit: 7,096,595
RAC: 9,532

Message 65675 - Posted: 11 Nov 2016, 21:59:30 UTC

Peciak,

Strange. I'll see if I can reproduce it and find out whats causing it. Might take me the rest of the night though.

Jake

1 · 2 · 3 · 4 . . . 13 · Next
Post to thread

Message boards : News : Scheduled Maintenance Concluded


Main page · Your account · Message boards


Copyright © 2017 AstroInformatics Group