Welcome to MilkyWay@home

Validator Outage


Advanced search

Message boards : News : Validator Outage
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Next

AuthorMessage
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71429 - Posted: 8 Dec 2021, 14:42:55 UTC

The RPI network seems to be struggling at the moment. It should hopefully resolve itself within a day or two.
ID: 71429 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71435 - Posted: 9 Dec 2021, 13:13:40 UTC - in response to Message 71429.  

Hello Tom,
Thanks for the update.

What has caused this?
ID: 71435 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71436 - Posted: 9 Dec 2021, 15:02:44 UTC - in response to Message 71435.  

No idea. The RPI IT/Admin didn't mention anything.
ID: 71436 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71438 - Posted: 9 Dec 2021, 15:53:30 UTC - in response to Message 71436.  

Whatever it is it has gotten much worse, none of my hosts can connect, reboots don't work.
There is a serious problem.
ID: 71438 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71439 - Posted: 9 Dec 2021, 19:15:07 UTC

Hmm, that's concerning. I think that the RPI connection problems have stopped, as far as I can tell. Is anyone else having this issue?
ID: 71439 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileKeith Myers
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 11
Posts: 590
Credit: 474,436,755
RAC: 80,014
300 million credit badge11 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 71440 - Posted: 9 Dec 2021, 20:11:00 UTC - in response to Message 71439.  

I was getting serious lag and unresponsiveness from the project pages earlier this morning.

Seems to have cleared itself up now. No issues contacting the project or getting or reporting work now.
ID: 71440 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71443 - Posted: 9 Dec 2021, 21:21:03 UTC

Has it cleared up for you at all, Spatz? I haven't had any connection trouble since this morning either.
ID: 71443 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71447 - Posted: 10 Dec 2021, 0:38:37 UTC - in response to Message 71443.  

I am still experiencing connection problems.
Everything seems sluggish to respond, I can wait minutes for a request for work or to report completed tasks.
Sometimes so long that the host stops requesting work.
ID: 71447 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Septimus

Send message
Joined: 8 Nov 11
Posts: 138
Credit: 1,634,872
RAC: 8,130
1 million credit badge10 year member badge
Message 71448 - Posted: 10 Dec 2021, 11:41:46 UTC

Everything seems to be running but nothing is getting validated, the awaiting validation number seems to going up.
ID: 71448 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71452 - Posted: 10 Dec 2021, 11:45:05 UTC - in response to Message 71443.  

Hello Tom,
The good news is that the invalids have plummeted :)
ID: 71452 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71453 - Posted: 10 Dec 2021, 15:02:55 UTC - in response to Message 71451.  

Hi Septimus,
I have to agree that the Validation pending is increasing in my case 90264 when normally this would be 0
ID: 71453 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71454 - Posted: 10 Dec 2021, 15:48:05 UTC

I'll need to look into why the number of WUs awaiting validation is so high. In the meantime, I took down and restarted all of the major server processes. A couple of processes took a lot longer than usual to come down, so maybe there was something funky going on there. Hopefully the restart fixed it -- if not, I'll see what I can do.
ID: 71454 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71461 - Posted: 10 Dec 2021, 19:35:18 UTC - in response to Message 71454.  

My awaiting validation are still rising, now at 93750
ID: 71461 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileKeith Myers
Avatar

Send message
Joined: 24 Jan 11
Posts: 590
Credit: 474,436,755
RAC: 80,014
300 million credit badge11 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 71462 - Posted: 10 Dec 2021, 19:47:19 UTC - in response to Message 71454.  
Last modified: 10 Dec 2021, 19:49:13 UTC

I'll need to look into why the number of WUs awaiting validation is so high. In the meantime, I took down and restarted all of the major server processes. A couple of processes took a lot longer than usual to come down, so maybe there was something funky going on there. Hopefully the restart fixed it -- if not, I'll see what I can do.

Still frequent sluggish responses to new page loads is going on.
[Edit] This post took over a minute to post and update.
ID: 71462 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileTom Donlon
Volunteer moderator
Project administrator
Project developer
Project tester
Project scientist

Send message
Joined: 10 Apr 19
Posts: 347
Credit: 77,306,795
RAC: 147,275
50 million credit badge3 year member badge
Message 71466 - Posted: 10 Dec 2021, 23:51:43 UTC

Yeah, I'm having that problem too. I'm asking around to see if it's a MilkyWay thing or an RPI thing. Usually when this happens it's because something changed on the RPI network.
ID: 71466 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71468 - Posted: 11 Dec 2021, 0:57:57 UTC

My Validation pending (100079)
ID: 71468 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71473 - Posted: 11 Dec 2021, 13:52:14 UTC

Hello Tom,
My Validation pending 121753
ID: 71473 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Magiceye04

Send message
Joined: 14 Feb 10
Posts: 5
Credit: 63,013,770
RAC: 754
50 million credit badge12 year member badge
Message 71480 - Posted: 12 Dec 2021, 8:39:02 UTC

Wouldn't it be a good idea to give the validator some air to breathe?
I will stop working until the problem is fixed.
ID: 71480 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Spatzthecat

Send message
Joined: 1 Dec 10
Posts: 76
Credit: 9,065,656,027
RAC: 19,527,688
5 billion credit badge11 year member badge
Message 71487 - Posted: 13 Dec 2021, 11:13:02 UTC

Hi Tom, My Validation pending 153803
ID: 71487 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
sygopet

Send message
Joined: 18 Apr 09
Posts: 7
Credit: 4,933,147
RAC: 314
3 million credit badge13 year member badge
Message 71490 - Posted: 13 Dec 2021, 11:54:06 UTC - in response to Message 71487.  
Last modified: 13 Dec 2021, 11:57:35 UTC

This problem is being addressed elsewhere in this message board ("News General"): with respect, the problem is general to all of us. May I suggest, those trying to solve it can probably do it without updates on pending scores - I'm sure they are fully aware!
ID: 71490 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · Next

Message boards : News : Validator Outage

©2022 Astroinformatics Group