Welcome to MilkyWay@home

GPU app teaser


Advanced search

Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 . . . 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · Next

AuthorMessage
Profilegabberattack (johnny, eriq, segfault, r2k4, bully, sifon)

Send message
Joined: 6 Jun 08
Posts: 8
Credit: 152,709
RAC: 0
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 16370 - Posted: 21 Mar 2009, 3:31:53 UTC

I have Windows7 machine available with 4870x2 graphics and it is said in the manual that Catalyst driver is not fully installed in Windows7 and needs manual extraction of three files in order to make MW work. It says in Readme file:

Note on Windows 7:

The Catalyst driver does not install the CAL libraries on Windows 7. One has to extract them from
the driver package (usually using the expand command) and put them in the Windows\system32 folder.
The needed files are (the suffix "64" applies only to 64Bit systems):

amdcalrt.dll or amdcalrt64.dll
amdcalcl.dll or amdcalcl64.dll
amdcaldd.dll or amdcaldd64.dll

I have tried expander.exe command line extraction the way Microsoft describes on their website, but it showed "unable to open Catalyst.exe" file. How can I extract those three files from the Catalyst installation package? Could somebody put exact describtion of extraction, or even extract and hang those three files online for download in a ZIP file for both 32 and 64 bits?
ID: 16370 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 16400 - Posted: 21 Mar 2009, 8:05:27 UTC - in response to Message 16370.  

I have Windows7 machine available with 4870x2 graphics and it is said in the manual that Catalyst driver is not fully installed in Windows7 and needs manual extraction of three files in order to make MW work. It says in Readme file: ..

Just use the new Catalyst 9.3 (has official Win7 support). Then you only have to copy and rename the files as described for Cat 9.2.
ID: 16400 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilespeedimic
Avatar

Send message
Joined: 22 Feb 08
Posts: 260
Credit: 57,387,048
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 16834 - Posted: 25 Mar 2009, 18:26:23 UTC

Just setting up a box for a friend - and could not resist to try his 4850. :))

Well, reading about it is definetly different to seeing it... this IS fast.

I gess I got to my one too. Any recommendations? I'm not looking for the fastest, more like "best bang for the buck"
mic.


ID: 16834 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
sysfried

Send message
Joined: 25 Apr 08
Posts: 19
Credit: 31,151,552
RAC: 0
30 million credit badge10 year member badge
Message 17685 - Posted: 5 Apr 2009, 23:35:34 UTC - in response to Message 16834.  

4850 X2 from saphhire here... Vista64, 9.3 driver.... 0.19e gpu client... no problems... great bang for the buck once enough GPU wus are available.
ID: 17685 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Divide Overflow
Avatar

Send message
Joined: 16 Feb 09
Posts: 109
Credit: 11,089,510
RAC: 0
10 million credit badge10 year member badge
Message 22767 - Posted: 20 May 2009, 3:09:42 UTC

I've successfully used the latest official Catalyst 9.5 for Windows 7 64 with my HD 4870. You still need to recreate the same three missing dll files.
ID: 22767 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileExar Kun [HoloNet]
Avatar

Send message
Joined: 12 Nov 08
Posts: 26
Credit: 1,518,724
RAC: 0
1 million credit badge10 year member badge
Message 22885 - Posted: 21 May 2009, 12:42:51 UTC

I don't know if it's useful to say that, but a friend tested the optimization with a Radeon HD 4890, and it works very well. 5-8 seconds by workunit.
Star Wars BOINC Team



ID: 22885 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilekrahulik

Send message
Joined: 7 Nov 08
Posts: 14
Credit: 180,768,799
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 23081 - Posted: 23 May 2009, 2:41:14 UTC - in response to Message 22767.  

ID: 23081 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 23083 - Posted: 23 May 2009, 3:41:35 UTC - in response to Message 23081.  

It sounds like you installed the 32-bit version instead as installed the 64-bit version on my system and got the 64-bit .dll's
ID: 23083 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilekrahulik

Send message
Joined: 7 Nov 08
Posts: 14
Credit: 180,768,799
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 23105 - Posted: 23 May 2009, 14:18:11 UTC

Few hours without sleep and the repeated "fresh" installation of Win 7 RC1 x64 and old catalyst 9.1 without copying and renaming dll files have been solved the "x64 GPU ATI app" problem.

Still, I have a few questions.
1. Have you (and where) in Windows System, in the case of win 7 x64 and 9.5 catalyst - aticalx64 or amdcalx64 dll files?
2. In the same case (win.,cat.), which 3 files are missing and need recreating (?copying, renaming and putting them?)?

Thanks for the answer.
ID: 23105 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilearkayn
Avatar

Send message
Joined: 14 Feb 09
Posts: 999
Credit: 74,932,619
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 23132 - Posted: 23 May 2009, 17:36:45 UTC - in response to Message 23105.  

ATI/AMD renamed the CAL libraries with the latest driver release. To get the GPU app running,
duplicate the following files in your Windows\system32 folder (the suffix "64" applies only to
64Bit systems):

aticalrt.dll or aticalrt64.dll
aticalcl.dll or aticalcl64.dll
aticaldd.dll or aticaldd64.dll

Now Rename the copies to

amdcalrt.dll or amdcalrt64.dll
amdcalcl.dll or amdcalcl64.dll
amdcaldd.dll or amdcaldd64.dll
ID: 23132 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Profilekrahulik

Send message
Joined: 7 Nov 08
Posts: 14
Credit: 180,768,799
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 23142 - Posted: 23 May 2009, 21:44:41 UTC
Last modified: 23 May 2009, 21:48:36 UTC

ID: 23142 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Skip Da Shu

Send message
Joined: 11 Apr 08
Posts: 65
Credit: 35,576,460
RAC: 782
30 million credit badge10 year member badge
Message 26342 - Posted: 23 Jun 2009, 23:01:10 UTC - in response to Message 10070.  

So triple 4870's are out of the question for now I see :)
I have an linux box with a 3870 and Ubuntu 64bit with Cat 9.1 set up when you get around to a linux app.


Ditto!
ID: 26342 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liranan

Send message
Joined: 20 Aug 09
Posts: 8
Credit: 14,050,073
RAC: 0
10 million credit badge10 year member badge
Message 29510 - Posted: 20 Aug 2009, 10:14:10 UTC
Last modified: 20 Aug 2009, 10:34:41 UTC

I know this thread is old but I didn't know where else to post my problem.

I don't understand how this programme works. I have a 4870 and would love to use that to help out but when I put the programme directory (win64) in the Milkyway project directory or copy the files to the project directory the files corrupt.

Can someone post a step by step guide, if possible?

Thank you very much.

What I forgot to mention is that the astronomy_0.19_ATI_x64f file always reports that the three AMD files are missing, no matter where I place them or however many times I copy them to the system32 folder.

I am running Vista64 with the 9.7 drivers. I can't downgrade to the 8.12 as the 8.12 constantly crash my PC (ATI drivers stop working).
ID: 29510 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 29511 - Posted: 20 Aug 2009, 10:58:38 UTC - in response to Message 29510.  

I don't understand how this programme works. I have a 4870 and would love to use that to help out but when I put the programme directory (win64) in the Milkyway project directory or copy the files to the project directory the files corrupt.

And I don't understand what you are trying to do. You have to unzip the files in the package to the milkyway project directory.

What I forgot to mention is that the astronomy_0.19_ATI_x64f file always reports that the three AMD files are missing, no matter where I place them or however many times I copy them to the system32 folder.

Where does it report that? Actually you have to copy the three files and rename the copies, so you should have the three amdcal*64.dll as well as three atical*64.dll files in the system32 folder as explained in the readme. If you want to use the 32bit version with your Vista64 than you have to do the copy and rename in the SysWOW64 folder.

By the way, look at this thread!
ID: 29511 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liranan

Send message
Joined: 20 Aug 09
Posts: 8
Credit: 14,050,073
RAC: 0
10 million credit badge10 year member badge
Message 29518 - Posted: 20 Aug 2009, 12:40:35 UTC

This is the error I get . As you can see in the right window I have copied, as well as renamed the files in System32 but the programme still says it can't find the files. After reading your reply I even checked and made sure the three files were in the WoW folder as well but the problem persists.

I just tried the 19e programme and it reports the exact same problem. I will reinstall my drivers just to make sure but I do hope that a new client is made as the 8.12 drivers are eight months old.
ID: 29518 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 29521 - Posted: 20 Aug 2009, 15:17:45 UTC - in response to Message 29518.  

This is the error I get [..]
As you can see in the right window I have copied, as well as renamed the files in System32 but the programme still says it can't find the files.

I see that you don't have the files with the original names in that directory. Running Cat9.2 and up on a 64bit OS you need the three (copied and renamed) amdcal*64.dll files as well as the three original atical*64.dll files. The ones without 64 in the name are the 32bit versions (in case you have not removed the 64 while renaming them).
ID: 29521 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liranan

Send message
Joined: 20 Aug 09
Posts: 8
Credit: 14,050,073
RAC: 0
10 million credit badge10 year member badge
Message 29533 - Posted: 20 Aug 2009, 22:56:07 UTC - in response to Message 29521.  

This is the error I get [..]
As you can see in the right window I have copied, as well as renamed the files in System32 but the programme still says it can't find the files.

I see that you don't have the files with the original names in that directory. Running Cat9.2 and up on a 64bit OS you need the three (copied and renamed) amdcal*64.dll files as well as the three original atical*64.dll files. The ones without 64 in the name are the 32bit versions (in case you have not removed the 64 while renaming them).


The original 64bit files were never named atical*64.dll, I renamed and added those three files to the directory and it still has had no effect. I've reinstalled the 9.7 drivers and it's had no effect.

As I said, I hope the GPU application is updated to include the changes made to the ATI drivers that took place over six months ago. Soon new video cards will be released which will not run on the 8.12 drivers (not without the .ini 'hack').

Until then I will just run MW on my CPU and wait.
ID: 29533 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liuqyn

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 9
Credit: 110,408,156
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 29534 - Posted: 20 Aug 2009, 23:46:36 UTC - in response to Message 29533.  

are you installing the 64bit video drivers? I don't think the 32bit cal files should be there unless the 32bit driver was installed.
ID: 29534 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liranan

Send message
Joined: 20 Aug 09
Posts: 8
Credit: 14,050,073
RAC: 0
10 million credit badge10 year member badge
Message 29545 - Posted: 21 Aug 2009, 11:59:34 UTC

It's impossible to install 32bit drivers in a 64bit OS and visa versa, therefore I have installed 64bit drivers in Vista 64. The lack of the numbers 64 when it comes to the driver is just the way AMD's drivers work.
ID: 29545 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Liuqyn

Send message
Joined: 29 Aug 07
Posts: 9
Credit: 110,408,156
RAC: 0
100 million credit badge10 year member badge
Message 29550 - Posted: 21 Aug 2009, 14:38:51 UTC - in response to Message 29545.  

that's what I thought as well, just thinking aloud.
ID: 29550 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 . . . 14 · 15 · 16 · 17 · 18 · 19 · Next

Message boards : Application Code Discussion : GPU app teaser

©2019 Astroinformatics Group