Welcome to MilkyWay@home

Need Help - HD3850 AGP & Cat 8.12 +


Advanced search

Message boards : Number crunching : Need Help - HD3850 AGP & Cat 8.12 +
Message board moderation

To post messages, you must log in.

Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next

AuthorMessage
Jord
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 125
Credit: 195,032
RAC: 27
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 20347 - Posted: 24 Apr 2009, 18:14:16 UTC - in response to Message 20339.  

I had a fresh install of Windows so I had to download BOINC again (6.6.20).

Did you:

- Install your motherboard chipset drivers?
- Install DirectX 9.0c?
- Make sure your BOINC isn't throttling (Use at most 100% CPU)?
Jord.

The BOINC FAQ Service.
ID: 20347 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20348 - Posted: 24 Apr 2009, 18:54:13 UTC - in response to Message 20347.  

Did you:

- Install your motherboard chipset drivers?
- Install DirectX 9.0c?
- Make sure your BOINC isn't throttling (Use at most 100% CPU)?


Since the mobo didn't come with the CD (refurbished from Gigabyte), I went to their site and downloaded the audio drivers. The only other drivers available for download were for a LAN & SATA controller, both of which XP covered. I'll recheck for other chipset downloads, but everything seems to be working fine, except MW GPU. The CPU version runs with no problem on the machine.

I upgraded DirectX 9.0c to 10.0 for XP. I didn't think that would hurt since I was getting the errors also on 9.0c. I also downloaded .Net 2.0 & 3.5; shouldn't be a problem.

The local preferences are set to use 100% CPU, but I don't see where this would cause an "output file absent" message.

Thanks for the input.
ID: 20348 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jord
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 125
Credit: 195,032
RAC: 27
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 20349 - Posted: 24 Apr 2009, 19:06:14 UTC - in response to Message 20348.  
Last modified: 24 Apr 2009, 19:10:00 UTC

I upgraded DirectX 9.0c to 10.0 for XP. I didn't think that would hurt since I was getting the errors also on 9.0c.

There is a DirectX 10 for XP? Not from Microsoft...

The local preferences are set to use 100% CPU, but I don't see where this would cause an "output file absent" message.

The GPU app still runs in normal memory, it will only execute the tasks in the GPU. All checkpointing and such is still done on disk, so throttling BOINC will have an impact.
Jord.

The BOINC FAQ Service.
ID: 20349 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20350 - Posted: 24 Apr 2009, 19:21:48 UTC - in response to Message 20349.  

I upgraded DirectX 9.0c to 10.0 for XP. I didn't think that would hurt since I was getting the errors also on 9.0c.

There is a DirectX 10 for XP? Not from Microsoft...


Don't know where I got it, but I just Googled DirectX 10 and found it.

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 4/23/2009, 14:13:59
Machine name: DONNIES-XP
Operating System: Windows XP Home Edition (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.090206-1234)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: AWARD_
System Model: AWRDACPI
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: AMD Athlon(tm) 64 Processor 3400+, MMX, 3DNow, ~2.4GHz
Memory: 1536MB RAM
Page File: 504MB used, 2927MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 10.0 (4.10.0000.5515)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
ID: 20350 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Jord
Avatar

Send message
Joined: 30 Aug 07
Posts: 125
Credit: 195,032
RAC: 27
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 20351 - Posted: 24 Apr 2009, 19:24:22 UTC - in response to Message 20350.  

Yes, that's a hacked version, not supported by MS. it can have the strangest of artifacts. And to be honest, judging from some of the pictures I saw, it doesn't make things look better... worse even. ;-)

(Dx 10 for XP)
Jord.

The BOINC FAQ Service.
ID: 20351 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20353 - Posted: 24 Apr 2009, 19:41:01 UTC - in response to Message 20351.  

Yes, that's a hacked version, not supported by MS. it can have the strangest of artifacts. And to be honest, judging from some of the pictures I saw, it doesn't make things look better... worse even. ;-)

(Dx 10 for XP)


Yep, I believe that's the place I got it from. From the picture of Flight Simulator, DirectX 10.0 appeared to have a clear advantage over 9.0. Thanks for the info.
ID: 20353 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileMartin Chartrand
Avatar

Send message
Joined: 25 Mar 09
Posts: 65
Credit: 53,099,671
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 20355 - Posted: 24 Apr 2009, 20:45:37 UTC - in response to Message 20353.  
Last modified: 24 Apr 2009, 20:47:13 UTC

DirectX 10 will work with Vista or higher.
XP can only go to version 9.0c.

Just ignore what I just said. I saw the site in question. I would personally avoid this...

Martin Chartrand
ID: 20355 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileMartin Chartrand
Avatar

Send message
Joined: 25 Mar 09
Posts: 65
Credit: 53,099,671
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 20356 - Posted: 24 Apr 2009, 20:51:20 UTC - in response to Message 20355.  

In fact I am happy I never got Vista.
Anyone knows for sure when Windows7 will come out?
MS has stopped the DL of the BETA W7 so does it means it's almost ready to get released on the shelves?

Martin Chartrand
ID: 20356 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
John R. @ SETI.USA

Send message
Joined: 1 Jan 09
Posts: 15
Credit: 84,016,178
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 20364 - Posted: 24 Apr 2009, 22:10:07 UTC

I found 8.12 at "techpowerup.com"...........

Never could find it on the AMD site.....

I woulda made it a link, but I'm old and no good with BBcode......


ID: 20364 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileMartin Chartrand
Avatar

Send message
Joined: 25 Mar 09
Posts: 65
Credit: 53,099,671
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badge
Message 20367 - Posted: 24 Apr 2009, 22:32:50 UTC - in response to Message 20364.  
Last modified: 24 Apr 2009, 22:33:26 UTC

I have 8.12 right here in my computer if you want it.
I can put it on my website as a link to make you dl it if you want.

Martin Chartrand
ID: 20367 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20378 - Posted: 24 Apr 2009, 23:41:39 UTC - in response to Message 20367.  

@ Martin

I have the Cat 8.12 hotfix on my machine plus 0.19e SSE2 opti app. I just can't successfully complete a WU on the HD3850 AGP card without the "output file absent" message. Thanks for the help.
ID: 20378 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20394 - Posted: 25 Apr 2009, 2:43:35 UTC

Well I've uninstalled the Cat 8.12 hotfix drivers, deleted everything that had ATI attached to it, uninstalled BOINC 6.6.20 and then reinstalled all. I've received different messages (somewhat), but same results:

4/24/2009 9:34:31 PM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/24/2009 9:34:32 PM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/24/2009 9:34:32 PM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/24/2009 9:34:33 PM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/24/2009 9:34:33 PM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/24/2009 9:34:33 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4511507_1240626779_0 finished
4/24/2009 9:34:33 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4511507_1240626779_0_0 for task ps_s20_15_4511507_1240626779_0 absent

Any new ideas would be appreciated. I'm running Windows XP SP3 on a Gigabyte 754 mobo with an AMD 3400+ chip which is SSE2 capable and the card is a Sapphire HD3850 AGP card. This sure has been educational. Thanks.
ID: 20394 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
ProfileGlenn Rogers
Avatar

Send message
Joined: 4 Jul 08
Posts: 165
Credit: 364,966
RAC: 0
100 thousand credit badge10 year member badge
Message 20395 - Posted: 25 Apr 2009, 4:55:58 UTC - in response to Message 20394.  
Last modified: 25 Apr 2009, 4:56:29 UTC

If nothing else we all learn a bit more....:) Hopefully!!
ID: 20395 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20416 - Posted: 25 Apr 2009, 12:57:22 UTC
Last modified: 25 Apr 2009, 13:05:46 UTC

Well I tried to go back to the 0.19 optimized CPU app (SSE2) and lo & behold, I get the same error message as the GPU app:

4/25/2009 7:17:12 AM Milkyway@home Finished download of ps_s21_15_search_parameters_4739560_1240661741
4/25/2009 7:17:12 AM Milkyway@home Finished download of ps_s21_15_search_parameters_4739561_1240661741
4/25/2009 7:17:13 AM Milkyway@home Starting ps_s21_15_4739560_1240661741_0
4/25/2009 7:17:13 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:13 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:14 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:14 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:15 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:15 AM Milkyway@home Starting ps_s21_15_4739561_1240661741_0
4/25/2009 7:17:15 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:15 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:16 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:16 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:17 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Computation for task ps_s21_15_4739560_1240661741_0 finished
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Output file ps_s21_15_4739560_1240661741_0_0 for task ps_s21_15_4739560_1240661741_0 absent
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Computation for task ps_s21_15_4739561_1240661741_0 finished
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Output file ps_s21_15_4739561_1240661741_0_0 for task ps_s21_15_4739561_1240661741_0 absent
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Sending scheduler request: Requested by user.
4/25/2009 7:17:18 AM Milkyway@home Reporting 6 completed tasks, not requesting new tasks


When I reverted to the stock app, everything runs just fine. I'm at a loss....
ID: 20416 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 20430 - Posted: 25 Apr 2009, 16:17:22 UTC - in response to Message 20416.  
Last modified: 25 Apr 2009, 16:19:26 UTC

Well I tried to go back to the 0.19 optimized CPU app (SSE2) and lo & behold, I get the same error message as the GPU app:
4/25/2009 7:17:13 AM Milkyway@home Starting ps_s21_15_4739560_1240661741_0
4/25/2009 7:17:13 AM Milkyway@home [error] Process creation failed: The system cannot find the file specified. (0x2)

So back to the basics. Have you really *completely* shut down BOINC as you copied the files to the MW-folder? Copied both the app_info.xml and the executable (or in case of the GPU app also the brook.dll)? Or have you edited the app_info.xml and made a mistake (spelling error in the appplication name or something like that).
ID: 20430 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20438 - Posted: 25 Apr 2009, 17:00:46 UTC - in response to Message 20430.  
Last modified: 25 Apr 2009, 17:21:42 UTC

So back to the basics. Have you really *completely* shut down BOINC as you copied the files to the MW-folder? Copied both the app_info.xml and the executable (or in case of the GPU app also the brook.dll)? Or have you edited the app_info.xml and made a mistake (spelling error in the appplication name or something like that).


Well I shut down BOINC completely, used task manager to insure nothing with the word BOINC was running, moved the stock CPU app to a backup folder, copied the 0.19e ATI GPU app file from Zslip (4, including the readme file), restarted BOINC, and the 5 WUs I had cached errored out. I expected that (BTW, I copied the ATI app 0.19e SSE2). When restating BOINC, I get this for Milkyway:

4/25/2009 11:53:50 AM Running under account Donnie
4/25/2009 11:53:50 AM Milkyway@home Found app_info.xml; using anonymous platform
4/25/2009 11:53:50 AM Processor: 1 AuthenticAMD AMD Athlon(tm) 64 Processor 3400+ [x86 Family 15 Model 44 Stepping 0]
4/25/2009 11:53:50 AM Processor features: fpu tsc pae nx sse sse2 3dnow mmx
4/25/2009 11:53:50 AM OS: Microsoft Windows XP: Home x86 Editon, Service Pack 3, (05.01.2600.00)
4/25/2009 11:53:50 AM Memory: 1.50 GB physical, 3.35 GB virtual
4/25/2009 11:53:50 AM Disk: 74.52 GB total, 64.54 GB free
4/25/2009 11:53:50 AM Local time is UTC -5 hours
4/25/2009 11:53:50 AM No CUDA devices found
4/25/2009 11:53:50 AM No coprocessors
4/25/2009 11:53:50 AM Not using a proxy

Now waiting for new work to download to see if they will error out. Thanks.
ID: 20438 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20443 - Posted: 25 Apr 2009, 17:36:57 UTC

CP - The results are:

4/25/2009 12:34:19 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4863034_1240680727_0 finished
4/25/2009 12:34:19 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4863034_1240680727_0_0 for task ps_s20_15_4863034_1240680727_0 absent
4/25/2009 12:34:36 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4863036_1240680727_0 finished
4/25/2009 12:34:36 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4863036_1240680727_0_0 for task ps_s20_15_4863036_1240680727_0 absent
4/25/2009 12:34:55 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4863032_1240680727_0 finished
4/25/2009 12:34:55 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4863032_1240680727_0_0 for task ps_s20_15_4863032_1240680727_0 absent
4/25/2009 12:35:05 PM Milkyway@home Sending scheduler request: Requested by user.
4/25/2009 12:35:05 PM Milkyway@home Reporting 3 completed tasks, requesting new tasks
4/25/2009 12:35:10 PM Milkyway@home Scheduler request completed: got 0 new tasks
4/25/2009 12:35:10 PM Milkyway@home Message from server: (Project has no jobs available)
4/25/2009 12:35:12 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4863033_1240680727_0 finished
4/25/2009 12:35:12 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4863033_1240680727_0_0 for task ps_s20_15_4863033_1240680727_0 absent
4/25/2009 12:35:28 PM Milkyway@home Computation for task ps_s20_15_4863035_1240680727_0 finished
4/25/2009 12:35:28 PM Milkyway@home Output file ps_s20_15_4863035_1240680727_0_0 for task ps_s20_15_4863035_1240680727_0 absent
ID: 20443 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Cluster Physik

Send message
Joined: 26 Jul 08
Posts: 627
Credit: 94,940,203
RAC: 0
50 million credit badge10 year member badgeextraordinary contributions badge
Message 20444 - Posted: 25 Apr 2009, 17:38:43 UTC - in response to Message 20443.  

Do you still have this modified/cracked DirectX10 version for XP installed?
ID: 20444 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20447 - Posted: 25 Apr 2009, 17:47:43 UTC - in response to Message 20444.  
Last modified: 25 Apr 2009, 18:08:41 UTC

Do you still have this modified/cracked DirectX10 version for XP installed?


Yes. Are you asking me to revert to 9.0c? I got the same errors on 9.0c.
ID: 20447 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Donnie
Avatar

Send message
Joined: 19 Jul 08
Posts: 67
Credit: 272,086,462
RAC: 0
200 million credit badge10 year member badge
Message 20451 - Posted: 25 Apr 2009, 18:17:51 UTC

I had the Cat 9.4 hotfix on this machine and renamed the 3 files - aticalcl, dd, & rt to the corresponding amd files in another folder and copied them to the system32 folder. Same error messages. I then uninstalled & deleted everything that had the ATI name on it in every folder & reinstalled the Cat 8.12 hotfix. There were no longer any aticalcl, dd, or rt files in the system32 folder. Are there any issues with this? Thanks.
ID: 20451 · Rating: 0 · rate: Rate + / Rate - Report as offensive     Reply Quote
Previous · 1 · 2 · 3 · 4 · Next

Message boards : Number crunching : Need Help - HD3850 AGP & Cat 8.12 +

©2020 Astroinformatics Group